Şimdi Ara

Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
175.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fi tarihinde cezamı yazmıştım , yarından tezi yok temyize gidicem demiştim.Temyizin sonucu açıklandı ben buraların yolunu unuttuğumdan yazamadım.Arkadaşlar karar bozuldu böylelikle ceza kesinleşirse şayet 125 TL kabahatlar kanuna göre cezam var :) Temyiz iyidir iyi
  • Arkadaşlar 91 doğumluyum 2 yıllık meslek yüksek okulu bitirdim(2011 yılında mezun oldum) sonra aynı sene içerisinde aöf e kayıt oldum şuan aöf de 2.senem ve askerlik şubesinden yoklama kaçağı olduğuma dair kağıt geldi bende bunun üzerine aöf büroya gittim ve EK-C2 belgesi istedim onlarda kapalı ve mühürlü zarf içerisinde belgeyi verdiler bulunduğum ilçedeki askerlik şubesine gittim burda hiç uğraşma ptt yolu ile askerlik şubene gönder dedi bende ptt yolu ile aldığım belgeyi Ordu askerlik şubesine yolladım sizce başka bir işleme gerek varmı çünkü gelen kağıtta yoklamada beraberinde getirilecek 2 adet vesikalık fotoğraf nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi gibi belgeler istiyordu,daha sonra kaçak durumuna düşmekten korkuyorum sizce ne yapmalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barox

Arkadaşlar 91 doğumluyum 2 yıllık meslek yüksek okulu bitirdim(2011 yılında mezun oldum) sonra aynı sene içerisinde aöf e kayıt oldum şuan aöf de 2.senem ve askerlik şubesinden yoklama kaçağı olduğuma dair kağıt geldi bende bunun üzerine aöf büroya gittim ve EK-C2 belgesi istedim onlarda kapalı ve mühürlü zarf içerisinde belgeyi verdiler bulunduğum ilçedeki askerlik şubesine gittim burda hiç uğraşma ptt yolu ile askerlik şubene gönder dedi bende ptt yolu ile aldığım belgeyi Ordu askerlik şubesine yolladım sizce başka bir işleme gerek varmı çünkü gelen kağıtta yoklamada beraberinde getirilecek 2 adet vesikalık fotoğraf nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi gibi belgeler istiyordu,daha sonra kaçak durumuna düşmekten korkuyorum sizce ne yapmalıyım.

yok o yetiyor, ulaşmışsa belge sorun yok, sen yine de ara sor ama oldu mu diye.

• 10.2009 yılından beri yoklama kaçağıyım şubeye gittiğimde askere gitmek için dilekçe vermiştim belgem eksik diye almadılar sonrada uğramadım hala kaydım var aof de fakat üst üste sınıfta kaldım ne yapmak lazım cezası ne olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: nambırvan

10.2009 yılından beri yoklama kaçağıyım şubeye gittiğimde askere gitmek için dilekçe vermiştim belgem eksik diye almadılar sonrada uğramadım hala kaydım var aof de fakat üst üste sınıfta kaldım ne yapmak lazım cezası ne olur

üst üste sınıfta kalman sorun teşkil etmiyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Later

quote:

10.2009 yılından beri yoklama kaçağıyım şubeye gittiğimde askere gitmek için dilekçe vermiştim belgem eksik diye almadılar sonrada uğramadım hala kaydım var aof de fakat üst üste sınıfta kaldım ne yapmak lazım cezası ne olur

fakat ben 2009da yoklama kaçağı oldum en son gelen 30 yaş sınırına kadar okuyup askere gitmeme durumu bakaya voklama kaçakları için geçerli değil diye duydum yani beni kapsamıyor yaş 25 oldu
  • quote:

quote:

quote:

fakat ben 2009da yoklama kaçağı oldum en son gelen 30 yaş sınırına kadar okuyup askere gitmeme durumu bakaya voklama kaçakları için geçerli değil diye duydum yani beni kapsamıyor yaş 25 oldu

öyleyse evet maalesef, şubeye giderseniz muhtemelen karar aldırırlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

öyleyse evet maalesef, şubeye giderseniz muhtemelen karar aldırırlar.

karar aldırınca ne oluyor?
    bu arada okulu bitirince kendim teslim olsam 2. sınıftayım şu anda dahamı kötü olur
    cevaplarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nambırvan -- 15 Mart 2013; 22:39:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: conss

4 martta duruşmam vardı, 15gün geç gitmekten 1500TL ceza aldım. Askerlik şubede asteğmen olarak görev yapan bir avukat ile birlikte bir dilekçe yazarak, askerlik durum belgemi ve daha önce benzer bir durumda beraat kararı çıkmış bir mahkeme sonucunu da dilekçeye ekleyerek temyiz'e gittim.
    parasında değilim, fakat sicilime işlenecek olması çok kötü bir durum.
    daha önceden temyiz'e gidenlerden ne sonuç çıktığına dair bir post'a denk gelmedim.
    temyiz ile ilgili bir bilgisi ya da daha önce yaşamış olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

başlığı hortlatmak gibi olmasın ama temyiz sonucu geldi ve bu durumu yaşayan ya da yaşayacak olan kişiler için örnek olsun diye paylaşıyorum. temyiz sonucunda 14 mart 2013'e yeni bir duruşmaya çağrıldım karar için. giyimime kuşamıma dikkat ederek hakim karşısına çıktım ve 190lira'lık bir ceza ile beraat kararı çıktı. sicile işleyen bir şey olmayacak.
    bu durumla karşılaşıldığı takdirde, bir şekilde araştırıp, dilekçenizi, öğrenci belgenizi vs. toplayıp, özenle hazırlanılmış bir dosya ile temyize gidilmesi gerekiyor. sonuç lehinize oluyor.
    Selamlar.

• beni askerdeyken çıkardılar mahkemeye de hakim kalabalıktan yüzümüze bakmadı bile :D olan temyizin sonucu gerçekleşti 150 TL para cezası.Birşey yapmadan ceza ödemek saçmalık ya.
  • selamlar merhabalar. 1993 ekim doğumluyum. yoklama kağıdı falan gelmedi. lise diplomasını yeni aldım daha. askerlik şubesine hiç uğramadım. bu ara gitmeyi düşünüyorum ceza yermiyim beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

selamlar merhabalar. 1993 ekim doğumluyum. yoklama kağıdı falan gelmedi. lise diplomasını yeni aldım daha. askerlik şubesine hiç uğramadım. bu ara gitmeyi düşünüyorum ceza yermiyim beyler

up up cevap verebilecek kimse yokmu
  • arkadaşlar 88 mart doğumluyum 2007 de aöfe kayıt yaptım sonra ilk dönem sınavlarına girdim sonra bir daha hiç harçta yatırmadım sınavlarada girmedim bu sene kaydımı askerlik ertelensin diye uzattım harcı yatırdım.ama dün yoklama kaçağı kağıdı geldi şimdi aöf bürosundan öğrencimizdir kağıdı alıp askerlik şubesine gitsem askerliğim 4 yıl ertelenir mi süreç nasıl işliyor herhangi bir ceza yermiyim?saygılar
  • arkadaşlar merhaba
    forumda an itibariyle en acemi ben olduğum için sorumu yazacak yeri bulamadım ve bu şekilde de olsa sorayım dedim.
    2 temmuz 2015 tarihinde yüksek lisans kaydı için gerekli evrakı almak için askerlik şubesine gittiğimde kasım 2015 e kadar askerlikle sorunu yoktur yazısını alıp yüksek lisansı 1 eylül 2015 kayıt tarihi itibariyle başlattım tam rahata erdim derken otel sabahı polisin gelmesi üzerine gün içinde yüksek lisans yaptığım üniversiteyi aradım ve askerlik şubesi tarafından tecilimin reddedildiğini öğrendim sonrasında askerlik şubesini aradım ve hakkımda başlatılan soruşturma yüzünden reddedildiğini öğrendim soruşturma mahkeme aşamasına geçti ve 2016 eylüle filan duruşma günü verildi. daha önce böyle bir sorun yaşayan olduysa çıkış yolunu da bulmuşsa eğer yazarsa sevinirim. mahkeme ceza vs geçtim askerliğimi tecilli hale getiremez miyim ya da eğitim hakkı vs işe yaramaz mı

• Arkadaşlar merhaba 1993 Doğumluyum 2012de lise bitince 3 yıl tecil hakkımı kullandım 31.11.2015 tarihinde tecilim bitmiş yeni görüyorum şubeye gitmedim haliyle. şuan tekrardan üniversiteye hazırlanıyorum seneye üniversiteyi kazandığımda tecil edebilirmiyim askerliği bilen birileri cevaplarsa sevinirim.
  • 3 tutanak 8 bin lira para cezası yedim ve en sonunda gittim ve önce yoklama sonra muayene oldum askerlik subesindeki memur hakkımda mahkeme açıldığını söyledi mahkeme askerlik kanununa muhalefet açılmış ne gibi bi ceza alırım bilgisi olan varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar benim bi sorum olacaktı endişeliyim su an ben temmuz ayında gözden 14.5 derece miyop olduğu icin elverişli değil raporu aldım ama bugün evime 5 ay 15 gün yoklama Kacagi gozukuyorum 151 tl para cezasi verdiler Benim ne yapmam lazım Elverişli Değil raporum var askerlik şubesine bildirdim Tekrar askere alirlarmı bilgi verirseniz sevinirim

• Güncel olarak bu cezadan mahkemeye çıkmış olan varsa nasıl sonuçlandı yazarsa sevinirim - bende bu yoklama kaçagı olarak hakkımda mahkeme açıldı ben tecilli degılım idari para cezası krsinleştıkten sonra açılmış dava yoklama kaçagı suç cetvelinde suç başlangıç tarihi 05.07 2018 suç bitiş tarihi 30.08.2018 yoklama kaçagı kaldığı süre 1 ay 25 gün yazıyor ve yakalanarak yazıyor Bilgi sahibi olan varsa acill cevaplarsa çok makbule geçer.

• Aof u 7 senede bitirdim. 2. Seneden sonra tecil ettirmemiş okul. Askere gideceğim şubeye gittim sen asker kaçağısın dediler :) tam 5 sene :) askere gittim bir ay sonra ifade için adliyeye çapırdılar. Verdim ifademi geçtim gittim bişi çıkmadı.

Aynı donem uzun donem arkadaş gidecekti. Mazereti kabul edilmedi. 2010 un parasıyla 2000 tl yi taksitle ödedi ve kaçak oldugu anlaşıldıgı andanitibaren ilk celp de gitti. 1 hafta sonramı ne idi gidişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 12 Ocak 2019; 8:43:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    Dostum mahkemeye çıktıktan sonra hemen Askere alma gibi bişey oluyormu mesela para cezası kesitler bunu da taksite böldüler ben bunu her ay taksıt taksıt odeyecegım için hemen Askere alınırsak nasıl odeyecegım çünki ailevi durumumuz iyi değil bu borcu benden başkası ödeyemez bence hemen askere alınma şartı gibi bişey oldugunu düşünmüyorum varsa da bu borcu odeyene dek malesef yine gidemiyecegim

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.