Merhaba arkadaşlar, sorunum şu ki ASUS un G serisinden birkaç ürünle ilgileniyorum ama şaka gibi olsa gerek bu ürünlerden hiçbiri Türkiye'de bulunmuyor, heryeri arayıp sordum ya stoklarında yok gözüküyor ya da hiç gözükmüyor. Ne zaman bu ürün gelebilir sorusunu sorduğumdada her zaman aynı cevap " bizde bilmiyoruz." Peki kim bilicek başka?
Tabi ki yurtdışından getirtme ihtimalim de var ama o zaman klavye türkçe Q klavye olmuyor bende klavyeyi sticker larla falan bozmak istemiyorum. Aradığım özellikle 2 ürün: G73SW-TZ083V ve G73JW-TZ061V. Param var hazırda bekliyor ama ortada mal yok. Paramla rezil oluyorum yani :). Özellikle şu açıdan söylüyorum Türkiye Notebook satışı açısından son derece geri kalmış bi durumda. Ellerinde bulunan ürünler sürekli geride kalmış ürünler. Ayrıca TÜrkiye de Monster notebook tan baka customize edilerek satılabilen tek bir firma bile yok. Xoticpc yi bilen bilir ve bunun gibi birkaç firma daha yurtdışında bulunuyor ama Türkiye de bunların hiçbiri yok üstüne üstlük her yeni çıkan ürün ya geç geliyor ya da hiç gelmiyor. Artık sesimi çıkarmak istedim bu mesajıda sırf bu yüzden yazıyorum. Yardımcı olacak arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun, kendi fikirlerinizi de lütfen belirtin.
Ben kendiminkini HBuradadan aldim.Ara sira geliyor Hbye takip et bence. Brn G51 almistim 3D
Hepsiburada ya da baktım hatta birkaç kere mesajlaştım aldığım yanıtların hepsi aynı "konu hakkında net bir bilgi veremiyoruz."
Vatanbilgisayar'da yok mu ?
forum istanbul bimekste teşhirde vardı asus g73.belki sıfırda vardır ara sor derim.
Dediğim gibi HB ara sıra pat diye getiriyor.Bir ay önce baktım Alienware M17x getirmiş.Takip etmesi lazım düzenli olarak.
Arkadaşım sana önerim sakın Monster falan alma.Bekle Asus al.Beklediğine değecek emin olabilirsin.
Yok zaten monster falan almam mis gibi Asus dururken (: . Tek sorunum aradağım modellerin hiçbiryerde olmaması. Görünen 2 yerde var onlarda İstanbul Bilişim ile oryox ama 2 yeride arayıp sorduğumda ellerinde olmadığını belirttiler.
vallla arkadasım bende aynı durumdan muzdaripim paramız var almak istiyoruz ama göndermiyorlar ben asus u36yı bekliyorum ama gönderdikleri yok daha belkide gelmeyecek u36 gelmezse u41i düşünüyorum onuda göndermiyolar aradım değerli asus ihracatcılarını onlarında bildigi bişey yok zaten anca ürün ellerine gelince haberleri oluyor bugün electrowrorld ve vatanbilgisayara sordum elecektroworlddeki arkadas haftaya yeni ürünler gelecegini söyledi u36 da gelecek dedide gelecegini sanmıyorum acıkcası vatandaki elemanda haftaya yeni ürünler gelecegini söyledi oda aynı ürünler kesin bu ne ya laptop cıkalı 5 6 ay oluyor daha türkiye de yok böle bi sacmalık olmaz ya 2. dünya ülkeleri içinde bizi gördüklerinden göndermiyorlar burda belli oluyor bu modellerin gelesi yok bende hp dv6 yada dm4 serilerini arastırıyorum kafama yatıyor gibi başka care yok 2 hafta daha bekliyecem gelmezse bu 2 modelden birini alcam konuyu uzatacam biraz ama ne durumda oldugumuzu görün diye ben yeni bir cep telefonu almak istiyorum htc aria yada graita modelini bekliyorum ama yok 1 sene olmus bu ceptelefonları piyasaya cıkalı ama hala ülkemizde yok yazık ya bizi hep 2.kalite ürünlerle kandırıyorlar buda yetmezmiş gibi teknolojidede geri bırakılıyoruz
gold bilgisayara baktınız mı sitelerinde var g modelleri
quote:
Orijinalden alıntı: CxCxCx
gold bilgisayara baktınız mı sitelerinde var g modelleri
Bence Gold'dan bir şey alınmaz.
Kesinlikle haklısın kardeş.Çok güzel yazmışsın.Ben de uzun zamandır araştırıyorum hiçbir yerde bulamadım.Eğer G73SW-TZ083V modelini bulursan bana da bi haber verirsen çok makbule geçer.Eğer ben de bulursam kesinlikle sana haber vereceğim...
Kardeş Asus Intel anakartlarından olan sorunu çözmüş ve sorunsuz bilgisayarları piyasaya sürmeye başlamış.Asus'un Türkiye sitesinde de var.http://www.asus.com.tr/News.aspx?N_ID=PsyM6Z2Z1Vl2tTsm Bu siteye bakarsan yazıyor.G73SW modeli de geliyormuş.Bilgilendirmek istedim...
quote:
Orijinalden alıntı: TheBimMaster
Dediğim gibi HB ara sıra pat diye getiriyor.Bir ay önce baktım Alienware M17x getirmiş.Takip etmesi lazım düzenli olarak.
Arkadaşım sana önerim sakın Monster falan alma.Bekle Asus al.Beklediğine değecek emin olabilirsin.
merak ettim daha önce hiç moster ürün kullandın mı ? teknik destekle ilgili sorun yaşadın mı ? sakin monster alma baya iddalı bi söz olmuş hangi tecrübeye dayanarak söylüyorsun bunu çok merak ettim , elindeki asus laptop ta sorun yaşarsan teknik destekte yaşama ihtimalın bulunan işkenceyi araştırdın mı hiç şaka gibisin hala full Hd olmaya bi ekran ve hala çift hdd bulunmasına ragmen raid kontrolcusu bulunmayan bi laptop bunlar haricinde çok iyi ama bahsettiğim eksiklikleri giderilmeyen bi cihaz hala (tr de satılanlar)
Sağolun arkadaşlar ama ne kadar aramama rağmen hiçbir yerde g73jw-tz061v modeli yok. Ve bu ürün çıkalı epey bi zaman geçti bana kalsa bunu değil de Asus un yeni modeli olan G73SW-TZ083V alacağım ama Türkiye'ye gelmesi kimbilir ne zamanı bulur o da eğer gelirse. Eh, ben ne kadar yakınırsam yakınıyim geleceğinide sanmıyorum çünkü bu tür alım satımlar arz talep e dayanıyor. Ülkemiz genel anlamda fakir bir ülke olduğu için bu laptopları alacak kişilerin sayısı pek de fazla değil o yüzden talep olmadığı için ya bu ürünler hiç gelmiyor ya da sınırlı sayıda geliyor. Anlamadığım şey ise alışveriş sitelerinin bu tür ürünleri neden ön sipariş üzerine satmaması? Ya da custom laptop olayına geçmemesi. Bir arkadaşım Monster laptop la ilgili bir yazı yazmış. Monster gerçektende güzel bir laptop ama en büyük eksilerinden biride aynı parayla çok daha iyi özellikleri olan bir laptop alınabilir. Her ne kadar müşteri servisleri iyi olsa da benim monster'ı tercih etmeme nedenlerimden en önemlisi budur.
Neyse şu an için Asus'un G73SW-TY019V düşünmeye başladım eğer daha fazla beklersem bu modelde türkiye'de kalmayacak. Özellik bakımından g73jw-tz061v nin benzeri fakat ekran çözünürlüğü 1600x900 a düşmüş ve hibrid hdd yok diğer yandan yeni sandy-bridge işlemci kullanılmış.
Kısa bir deyişle laptop alımında tercih sıram: 1- G73SW-TZ083V (yok) 2- G73JW- TZ061V (yok) 3- G73SW-TY019V (sınırlı sayıda)
siz ne düşünüyorsunuz?
Ne yaptın bilmiyorum ama bence biraz daha bekle.Ben geleceğinden ümitliyim...
3. tercihimle gittim G73SW-TY019V. Hızlıal dan sipariş verdim 2 haftada anca geldi ): bu arada yanlış bilgilendirme yapmışım. Laptop elime geçtikten sonra farkettim G73SW-TY019V de hibrid HDD var. Ekran çözünürlüğünden kaybettim CPU ya verdim. Alet gayet güzel çalışıyor.
Ayrıca size AIDA 64 ile yaptığım test sonuçarınıda yolluyorum: Bellek Okuma