Şimdi Ara

YOK ARTIK, TEMDe hız cezası yemişim... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
4
Favori
6.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hug

Yani yorum yapan arkadaşlar sanki otobana çıktıkları zaman 120' nin üzerine hiç çıkmıyor. Öyle bi tavırlı cevap yazıyosunuzki sanki siz hiç 160-180 yapmıyosunuz. Yol bomboşsa hiç mi 140-160 yapmıyosunuz ben onu anlamadım. Herkesin altında clio mu var sanki? Araban iyiyse, yol müsaitse 160-180 yapmak insanlık ayıbı mıdır? Duyarlı insan maskesi takmayın lütfen.

Not: Ömrümde 2 kere yüksek hız yaptım. Otobanda daima 100-120 ile giderim.

Konu hiz yapmamak degilki, arakdas TEM`e para oduyor diye ceza kesilmemesi gerektigini dusunuyor. Piyasada 120yi gecen araba satilmasin falan diyor.
    Bne TEm de cok 160-180le seyahat ettim ama hiz sinirinin 120 oldugunu ve yakalanirsam ceza yiyecegimi biliyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çapultra

quote:

Orijinalden alıntı: .i.

quote:

Orijinalden alıntı: Raytheon

130 km hiz siniri oldugunu gosteren tabelalari yesillik olsun diye koymuyorlar yol kenarlarina.

-Yaşınız kaç..
    -Hiç 200km/h üzerine çıktınız mı..
    -120km üzerinde bir hızda araç kullanamayacaksam, neden ülke 120km üzerine çıkan araçların satışına izin veriyor, neden motorlarında HIZ SINIRLAMA ZORUNLU YAPILMIYOR..
    -TEM'in amacı ne?

Cevaplarsan belki bizde seni anlayabiliriz. Şuan anlamıyorum..

Hepimizde bir cinsel organ var ama aklımıza her estiğinde ,her zaman her yerde kullanamıyoruz.
    Kanun bize 120'nin üzerine çıkamazsın demiyor,hız sınırını aşarsan ceza yersin diyor.

Nokta konulmuştur. Boş yere daha fazla cevaba gerek yok.

Hem tem de gidiyorsun diye her istediğini yapacaksın diye bir kural yok. Kurallar senin gibilerine göre yapılırsa kaç çocuk anasız babasız , kaç anne baba evlatsız kalırdı bir düşünün...

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Yok ben konuya yorum yapan arkadaşlara söylemek istedim ana konudan ziyade. Yani öyle bir cevaplar varki sanki dersiniz ömürlerinde hiç 160 yapmamışlar. Yeni nesil arabalarda gaza dokunsan 160' a çıkıyor. Frene bassan zımba gibi duruyor.

Otobanda 120' yle giderken yanımdan diğer arabalar öyle bir geçiyor ki eminim bir kaçı şuan bu forumda yorum yapıyodur hız yapmayın caniler diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

Dünyada sanırım sadece Almanya da otoyolda hız sınırı yok ve sanki otobanda hız sınırı sadece bize özgü bir durummuş gibi yorumlar yapılması çok manidar.

sonuçta yapılabiliyormuş değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

O hız yapılır mı milleti tehlikeye sokuyosun tabi ceza yersin kafasında olan bazı arkadaşlar var. Alman otobanlarında hız limiti yoktur. Oradaki insanlar insan değil mi ? Arkadaşları oraya alalım.

Bir yolun hiz limiti belirlenirken virajin acisindan, asfalt kalitesine, serit genisligine kadar bir cok etken var. Eger o yol 200km ye gore dizayn edilmemisse 200 km limit koymamaniz gerekir. Alman`yadaki otobani buyuk ihtimalle ona gore dizayn etmislerdir.
    Ha Turkiye de bu dizayn kriterlerine uyuluyor mudur derseniz pek sanmiyorum. Mesela ayni olay duble yollarda oldu 90 a gore dizayn edilmis yollarin hiz siniri 110a cikarildi simdi bazi virajlarda tepelerde vs. hala 90 tabelasi var neden cunku karayolari bu riski almak istemiyor.

Yani kisaca ozetlersek Almanyadaki otoban da hiz siniri yok ama ona gore dizayn edilmistir. Tem ise (umarim) 120 ye gore dizayn edilmistir.

Edit: Bizim ulke de sizin gibi dusunen cok ama o da otoban bu da otoban muhendise ne gerek var ne anlarki muhendis isten. Kafana gore hizi yukselt, seritleri daralt (bkz. E-5 ve metrobus), emniyet seridini kaldir vs. vs. Ulkeyi yonetenlerin mantigi belli biz isin uzmanindan daha cok biliyoruz o yuzden uzmana gerek yok.

edit

• Ailenden biri arabasiyla temde 110 ile giderken 188 km hizla giden baska bir arac direksiyon hakimiyetini kaybedip o arabaya carpip ortaligi savas alanina cevirince anlarsin niye ceza yedigini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes pist demiş de biride çıkıp koca ülkede bitane pist var dememiş.

• 2-3 gün önce 225 bastım TEM'de bana ceza gelmedi.

Acaba gelir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

BMW çarpmadan önceki bir kaç saniyede hız kesiyor aslında, ama trafiğin durduğunu geç farkediyor sanki.

Fren yapıyor ama geç kalıyor, duramayacağını, şeridindeki araca arkadan çarpacağını anlayınca sağ şeride kaçmaya çalışıyor, ama orada da duramayıp TIR'ın altına giriyor

Muhtemelen sürati bayağı yüksekti, durumu da geç farkedince fren yapsa da duramıyor, yolu kapatan kamyonlar yüzünden kaçabileceği yer de yok. Allah rahmet eylesin, ne diyelim.

Plaka No06EBU60MarkaBMWModel Yılı2011Ruhsat Tarihi25/10/2013Tescil BirimiANKARACinsi Renk 1BEYAZRenk 2 BİLİNMİYORÇalıntı mı?HAYIRHak MahrumiyetiVAR
    Hak Mahrumiyeti Detayları
    Hak Mahrumiyeti Makam / Kurum Tarih Dosya No
    REHİNLİ (R) Türkiye İş Bankası- SELAMİÇEŞME-İSTANBUL 25/10/2013 1108000000000

adamın aracına'da banka el koymuş :(
    ailesi zor durumdadır şimdi..malum adam öldüyse borçlar aileye kalır.

• 188 km/h ile radara giren aracın kadranı 200-210 arası bir hız gösteriyordur. Bu mu orta seviyedeki hız?
  • Tabelalara uyunuz...

• TEMD neresi?

Araç ne acaba, çok merak ettim...

Profilden ötürü birkaç tahminim var ama...

• hocam orada hız sınırı 170 idi. %10 luk tolerans ile 187 oluyor. Siz 1 km ile girmişsiniz radara

• Otobanda onum bossa allah ne verdiyse basarim, simdiye kadar hic radar cezasi yemedim. Hiz limitleri arttirilmali cunku 120 sinir var diye sol seritten 120 ile gidip isgal eden sigirlar cok fazla.

• Tem dediğin yol 6 7 şeritli olsa anlarım da zaten 3 şerit var.
    180 190 la sol şeritden gitmek bence tehlike yaratır.
  • merhaba,

siz söyledikten sonra merak ettim baktım ben de. 10 tane gözüküyor ama bunların hangisi ne amaçlı ve sürekli açık mı yoksa belli zamanlarda kullanıma açık yolları mı kapatıyorlar bilmiyorum. bulduğum listenin linki aşağıda.

http://www.tosfed.org.tr/lisansli_sportif_pistler.asp
  • 140 falan tamamda 188de ceza yazılamayacak yol değil Türkiyede dünyada çok azdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: .i.

TEMDe hız cezası yemişim....

Temde 188km/s ile hız cezası yemişim. ULAN TEM zaten paralı yol, hız yapmak içi kullanılır. 188de normal arabalar için orta bir hız. 350km hıza ulaşan araçlara sahip kişiler araçlarını acaba nerede kullanabiliyor. NEden motor vergisi ödüyorlar, neden ücretli yol parası ödüyorlar. Neden zorunlu araç sigortası ödüyorlar.. TEMDE en sol şeritte istediğim hızda giderim.. Gebersinler... Anlamıyorum millet nasıl bu kuralları kabul ediyor. ŞEhir içi kessinler cezayı hakveriyorum ama TEMDE nasıl yazabiliyorlar..

Ben bu yaz temde 136 km ile yedim cezayi kardes bayagi bir koymustu banada.

Sonra dusundum odedigim bu ceza suriyeli multeci kilikli teroristlere gidiyor iste o an ruhum huzur buldu.

Neymis kufurun adini gunah koymuslar. Yalan efendim yok oyle bisey ediniz, bol bol kufur ediniz.

• Allahım sen akıl fikir ver yarabbi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 6 Kasım 2013; 18:17:42 >
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    hem suçlu hem güçlü... ayıp yav... 130km neyine yetmiyor?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.