Şimdi Ara

Yoğuşmalı kombi tesisatı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, oturduğum evde tesisat nerden döşenmiş, nasıl döşenmiş, borular nasıl geçirilmiş bilmiyorum.

Kollektör cihazı var, her odaya ayrı vanadan su gidiyor. Yerdeki borulardan anladığım kadarıyla sıcak su mutfaktan antreden koridor üzerinden odalara yayılmış ama dönüş suyu merden bilmiyorum, zeminin bazınyerleri sıcak, ordan fikir yürütüyorum.

Peteklerimi ölçmedim ama şuan 50 dereceye ayarlı yoğuşmasız 24kw kombimle ısınıyorum. Protherm lynx 24 kw kombi. En düşük petek sıcaklığı 38 demişler ama ben onu düz hesap 50ye çevirip bıraktım. Odalarda tv var, banyoda yok. Banyo dahil her yer eşit sıcaklıkta gibi, dalgalanma yok evde.

Şimdi, şeytan sürekli dürtüyor beni. Ben bu probkem yaşamafığım kombiyi 24 kw yoğuşmalı bir kombiyle değiştirsem ki 50 derecede yoğulma sıcaklığı diyorlar, zaten 50de yakıyorum. Acaba petekler yada tesisat uygun mu değil mi nasıl anlarım? Kollektor kullanılmış olması engel mi yoğuşmalı ya? Yoğuşmanın verimli olabilmesi için dönüş suyunun hangi sıcaklıkta olması beklenir? 30 40??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sondan baslayalim

Yogusmanin en uygun oldugu sicaklik araligi kombinin cikisi 50 donusu 30 olursa en iyi verimi sagladigi test verileriyle elde edilmis..bu sicaklik araligi basit bir aralik degil..ben 45 de calistirmama ragmen donus suyu sicakligi 40 dereceden asa dusuremedim..bu peteklerin uzunluguna kisaligina gore degisir..50 gidis 30 donus sicakligi icin ya petegin donus vanasini cok ayarlamak lazim..yada 120.m2 lik eve 20 mt petek dosetmek lazim..bunu tam kafamda kuramadim.

Sizin tesisatiniz yogusmali kombiye uygun..ama en onemli olay kis boyunca mevcut tesisatinizla kac derecede isindiniz..eger en soguk havada bile 50 dereceden yukariya cikmadim diyor iseniz yogusmali kullanmanizda sakinca yok..

Soyle bir durumda var mevcut kombinizi yok pahasina satip ortalama 2500.liraya yogusmali kombiyi alip parasal tasarruf suresi nekadar sure sonra amorti edilmis olur onu bilemem..belkide yogusmali kombiniz cop olana kadar parasini amorti etmis olmayabilir..

Ama cevre adina su anki kombinizden daha az yakit kullanacagi icin hava kirliligini engellemeye katkiniz olur..

Eger eviniz iyi isiniyorsa ve oda termosati kullanmiyorsaniz oda termostadi kullanmanizi oneririm..isiyi kontol altinda tutmak her zaman tasarruf ve konfor sunar.

Gerci termostatik vanalariniz varmis bu bile epey tasarruf saglatir..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevap için teşekkür ederim, çok doğalgaz faturası ödemiyorum ancak tvleri yeni aldım, yani kullanmadan önce çok gaz faturası gelmezdi. Şimdi dahada düşeceğini düşünüyorum. Bir yandan da oda termostadlarını araştırıyorum. 700 lirayada var 200 lirayada var, farklatını çok anlamafım ama en basitini alsam sanki işimi görür gibi. Birde uyum olayını çözemedim. Hangi markaya hangi termostad uyar, hangisi neyi destekler anlamaya çalışıyorum. Sonraki aşama olarak ucuzundan bi termostadla tasarruf edeceğim gibi. Elimde dijital ölçerle evi ölçtüğümde 21.5 21 arasında evin iç sıcaklığı, antre hol koridor dahil çıkıyor. Oda termostadım olsa onu 20.5a ayarlasam herhalde kombim hiç çalışmazdı gibi geliyor.

Fakat ot bana şunu düşündürüyor. Çocuğun odasının termostatik vanası 3e ayarlı iken, benim oda daha erken ısınır ise (alt katın ısınma şekli, televizyon çalışması vb sebepler) oda termostadı kombiyi kapatırsa, çocuğun odasında yeterli ısınma sağlanmadan kombi kapanmış olmayacak mı? O halde ot yi çocuğun odasına koyup tv yi benim odaya taşımak lazım gibi?

Ana konuya dönersek, kollektorun yoğuşmalı kombi takılmasına engel teşkil etmediği fikrindeyim. Kullanmadığım odalara ait kollektor vanalarını kapatır isem sanırım daha düzgün bir su akışı sağlarım gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baymak Kombi
    15 yıl önce açıldı
    Vaillant Kombi Bakımı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.