Şimdi Ara

1 petek mi yakmak iyi 3 petek mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
130.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben kışın, malum çok pahalı gaz sadece annemle salonda oturuyorum ve sadece salonun peteğini açıyorum ve 120 geliyor (yüzde 30 zam öncesi) ama bir kaç komşudan 3 e kadar yakılan peteğin aynı para getiriceğini aslında tek yakmanın makinayı zorladığı 3 olunca daha verimli çalıştığını söyledi

    sizce doğrumu aylığım ucu ucuna yetiyor denesem 3 katı bir fiyatla karşılaşırmıyım



  • quote:

    Orijinalden alıntı: orgena

    arkadaşlar ben kışın, malum çok pahalı gaz sadece annemle salonda oturuyorum ve sadece salonun peteğini açıyorum ve 120 geliyor (yüzde 30 zam öncesi) ama bir kaç komşudan 3 e kadar yakılan peteğin aynı para getiriceğini aslında tek yakmanın makinayı zorladığı 3 olunca daha verimli çalıştığını söyledi

    sizce doğrumu aylığım ucu ucuna yetiyor denesem 3 katı bir fiyatla karşılaşırmıyım

    günlük sarfiyatını bir kaç gün takip ederek sonuca ulaşabilirsin
  • Bende benzeri şeyler duyuyorum ama denememe rağmen çpek başarılı olamadım. Isınma ve fiyata bağlı ölçüm çok zor.Tam anlamı ile ölçüm yapmak nasıl oluyor. Birde 3 -4 petek açacağız diye faturayı uçururum diye endişe ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezber

    Bende benzeri şeyler duyuyorum ama denememe rağmen çpek başarılı olamadım. Isınma ve fiyata bağlı ölçüm çok zor.Tam anlamı ile ölçüm yapmak nasıl oluyor. Birde 3 -4 petek açacağız diye faturayı uçururum diye endişe ediyorum.

    Tek petek ve kombi çalışırken

    1) Doğal gaz sayacındaki rakkamlar bir kağıda o anki saat ve dakika ile not edilir.
    2) Tam bir saat sonra yeniden saat üzerindeki rakkamlar not edilir.
    3) ikinci ölçümde ki rakkamdan ilk ölçümde ki çıkarılır.
    4) Fark kenara not edilir yanına tek petek denir.
    5) 2 petek daha açılır
    6) İlk 4 madde tekrarlanır ve sonucun yanına 3 petek denir
    7) 3 petek li rakkam - tek petekli rakkam = saat bazında tüketim farkınız olur x 1 lira = saat bazında ödeyeceğiniz fark olur.

    Not: Bu bir saatlik 3 petek denemenin maliyeti size anca 1-2 liraya mal olur ama 1 petek ile 3 petek yakmanın saat bazında lira olarak farkını hesaplayıp ortalama günlük farkı da öğrenebilirsiniz. Doğal gaz saati okuma yöntemiyle aylık sarfiyatınızı da lira olarak takip edebilirsiniz.

    Mesela İstanbulda 1metreküp gaz 1 lira

    Kolay gelsin,




  • işte bu çok aydınlatıcı oldu emeğine sağlık.
  • Rica ederim, kolay gelsin
  • Ben dün denedim bu olayı.

    Önce full yaktım 8,7 metreyi 0,44 m3 yaktı 1 saatte.
    Sonra kapattım 3 tane yandı 3,6 metre 0,20 m3 yaktı.
    Yani bariz bir şekilde fark ettiriyor.
  • Kıymetli arkadaşlarım İstanbul da D.G. bir m3 fiyatı 1 Lira değil..Bu faturam 61 M3 geldi...İstedikleri para 68 Lira..Bir aylık tüketimim..Geleyim saatlik mukayese konusuna...O mukayeseyi evde termometre var..24 saat olarak yapınız..Aynı hava sıcaklığında...Şu an hava sıcaklığı burada 12 C gündüz...7 C ise gece oluyor...Hadımköy... 24 saat aynı ayarda 1 petek veya 3 petek veya tüm petek yakıp evdeki ısı derecesine bakın.. ŞU KADAR PARA VERDİM BİR ODAYI 22 C ISITTIM. ŞU KADAR FARK VERDİM BÜTÜN EV 20 C DE ISINDI...Bu mukayeseyi yapın...Tek petekte yaktığınız onca paranın ancak üçte biri sizin ısınmanıza gidiyor..Gerisi havaya duman..ARADAKİ O ÇOK AZ FARK SİZE ÇOK DAHA PAHALIYA GELİYOR..Konuyu açıklamak için atmasyon HAYALİ bir rakam yazıyorum..Evde tek petek yakıp sadece 17 m2 bir odayı 22 C de 1 gün ısıtırken 595 kuruş yakıyorsanız Bütün evi 95 m2 alanı 22 C de 1 gün ısıtmak için 780 kuruş ödeyeceksiniz..Hangisi daha ucuz ? Verdiğiniz parayı Isındığınız m2 ye bölün görün...Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Kasım 2012; 23:11:54 >




  • bende hesap ettim
    sadece salon saatte 120 ediyor

    salon + büyük oda 145 ediyor

    1 oda + 1 oda 75 ediyor.
  • Bu hesap ne hesabı ? Hangi salon saatte 120 ediyor ? Bu salon 1 saatte 1 m3 ten fazla gaz yakıptamı ısınıyor ?.. Kombi ile ısınan bir ev yerine ve iklime göre 100 m2 için günlük en az 7 m3 en çok 12 m3 gaz yakıyor...Bu dediğim 24 saat hesabı...Ve normal ısınma..
  • 1 petek yakan yada yakmayı düşünen arkadaşlara duyrulur. sadece 1 petek yakmak kombinin devirdaim pompasını zorlar. kısa zamanda ömrünü tüketebilir. bazı kombilerde pompalar 2 devirli bazılarına ise 3 devirlidir. devamlı 1 petek yakılacaksa pompa devri de düşürülmelidir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Bu hesap ne hesabı ? Hangi salon saatte 120 ediyor ? Bu salon 1 saatte 1 m3 ten fazla gaz yakıptamı ısınıyor ?.. Kombi ile ısınan bir ev yerine ve iklime göre 100 m2 için günlük en az 7 m3 en çok 12 m3 gaz yakıyor...Bu dediğim 24 saat hesabı...Ve normal ısınma..

    Teknik sıkıntılarının yanında bir karar vermek gerekir; tasarrufa dikkat ederek konforlu ısınma mı? Sadece tasarruf mu?
    O zaman kombi yerine soba almak daha mantıklı görünüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: USTA 61

    1 petek yakan yada yakmayı düşünen arkadaşlara duyrulur. sadece 1 petek yakmak kombinin devirdaim pompasını zorlar. kısa zamanda ömrünü tüketebilir. bazı kombilerde pompalar 2 devirli bazılarına ise 3 devirlidir. devamlı 1 petek yakılacaksa pompa devri de düşürülmelidir...

    konıu hortlamış olacak ama pompa devri nasıl düşürülür?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baymirza

    konıu hortlamış olacak ama pompa devri nasıl düşürülür?

    Pompanın yan tarafında veya üzerinde siyah plastik kutu olacak onun üzerinde kademeleri gösteren anahtar var genelde roma rakamları I - II - III şeklinde, kademe düştükçe devir de düşer.

     1 petek mi yakmak iyi 3 petek mi  1 petek mi yakmak iyi 3 petek mi




  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Ben tek petek yakıyorum. Diğer peteklerinde sadece alt vanalarını açtım. Bu şekilde kullanımda pompa devrini düşürmem gerekir mi?
  • baymirza kullanıcısına yanıt
    Birinci kademeye kadar düşürün, pompa zorlanmasın.
  • Degerli bilgileriniz için teşekkürler
  • Konu eski bile olsa bence gündem yeni bu yüzden buraya yazmayı uygun gördüm.

    Biz evde tasarruflu olur diye tek odayı yakmayı uygun buluyoruz, ama annemler telefonda en az üç petek yakılmaz ise kombi patlıyor gibi bir haber duymuş! Bu normal mi?

    Tek petek yakmanın tasarrufunun yanında kombiye zararı var mıdır bilen var mı?
  • Tek petek nedir kur soba daha iyi.
  • Çok fena hort olacak :) ama tam konusu diye yazıyorum sorusu olanda buradan devam eder sadece 3.3 metre petek açık devir daim motorunu zorlar mı? 3.3 yeter herhalde?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.