Şimdi Ara

YKS2023

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
5.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar ben yks2023 kadar olan ders çalışma ve ilerlediğim konuları buraya atacağım gün gün bunu kendimi düzene sokmak ve daha çok çalışmak için yapıyorum. Umarım istediğim İstanbul Hukuku kazanırım.
    01/04/2022-Bugün ders düzenim ve nasıl çalışmamı hangi konuları nasil yapmalıyım nasıl çalışmalıyım gibi şeylere kafa yorarak kendim için en verimli ders düzenini oluşturmaya çalışıyorum şuan yaptığım düzen şöyle. Akşam 12 olduğunda yatacağım ve sabah 6 da kalkacağım ilk işim yatağımı düzeltmek ve bir bardak su içip elimi yüzümü yıkayıp derse hazır hissetmek. Derse başladığım vakit sabah olduğu için paragraf ve problem ağırlıklı çalışacağım. Günlük 20 paragraf ve 5 tane problem çözerek başlayacağım.Dershanem 9:40 başladığı için yaklaşık iki saat vakit geçireceğim ayriyeten dün çalıştığım konulara bir kaç dakikami ayırıp tekrar etmiş olacağım. Dershane gelişi direk eve geçip en zor dersten başlayıp kolaya doğru çalışacağım. Yt den konu videoları izledikten sonra direk soru bankamdan soru çözümü yapmayı planlıyorum günlük 10 saat minimum olacak şekilde çalışacağım. Aklımda pomodoro tekniği uygulamak var düzenimi tam oturmak için bir kaç gün böyle bir düzen ilerleyeceğim umarım istediğim İstanbul Hukuku kazanırım ve buraya kazandım mesajını büyük bir zevkle yazarım bugün..)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 5 problemi 20ye çek bana kalırsa 12. Sınıfın Eylül ayına kadar 1 tyt mat sb ve 11 konular eksiksiz kusursuz şekilde olsun neredeyse. Ve sana en büyük tavsiyeyi veriyorum hazırsan: Geometri. Acil yayınları geometri soru bankasını al ve 11. Sınıfın sonuna kadar bitmiş olsun ayrıca geometri konularını da bitir 12. Sınıfta acayip kolaylık yaşayacaksın.

• 2. Gün değerlendirmesi: Bugünüm çoğunlukla kaynak edinme ile geçti birkaç eksik kaynağım kaldı onlarıda tamamlandığımda kaynak sıkıntım kalmayacak. Sabah rutinim olan 5 problem ve 20 paragraf sorusunu çözdüm ardından öğlen olduğunda Türkçeden ses bilgisi konusuna giriş yaptım. Bugün pek çalışmadım çünkü nasıl çalışacağımı öğrenmek ile geçti ve güzel bir program aramam ile geçti
    Ama bu iki problemi çözdüğüme inanıyorum. Hala birkaç ders ile ilgili nasıl çalışır ile ilgili video izliyorum.

Edifier R1850DB
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim de içerisinde yapmayıp hata ettiğim şeylerden sana bahsedeyim , günlük rutin hakkında değil ama genel hatlarıyla.

Öncelikle günlük 10 saat çok iyi. TYT için ilk önce paragraf , problem ve geometriyi halledersen ilerde çok rahatlarsın. Günde şu konudan şu kadar soru saçmalığına sakın kapılma , hiçbir yararı olmayan bir palavra. Pomodoro süreni kısa tutma , 20 ye 5 değil de 80 e 10 olsun mesela. TYT konu çalışma sınavı değil bambaşka bir boyut. Stres yönetimi , çözme hızı , odaklanma vb. vb. çözdüğün andaki ruh haline kadar her etkeni kapsıyor. Yoksa basit bir sınav zaten ama TYT dış etkenleri yönetebilme sınavı. Bu yüzden yazın sonlarına doğru geç kalmadan denemelere başlanabilir.

AYT için bilgim yok ea hakkında , pek öneri vermeyeceğim ama mat için yine geometri ve içerisinde grafik bulunan konular (analitik geo , parabol , LTİ) bitmeli çok rahatlarsın. Tabii bunlar için TYT fonksiyonlar , çarpanlara ayırma gerekiyor hafiften.

Hedefin de hukuk olarak kalmasın , İstanbul Üniversitesi Hukuk Bölümü dersen işte o daha iyi olur.

Kolay gelsin umarım kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACD33758C -- 2 Nisan 2022; 21:50:30 >

• Uyumadan önce son gelişmeleri aktarıyorum. Bugün biraz yoğun olmam rağmen hedefimin 5 saat düşüğünü çalıştım. Az önce ses bilgisine giriş yaptım ve konuyu biraz ilerlettim yarın sabah kalktığımda kaldığım yerden devam edeceğim. Konuları biraz yavaş ve anlayarak ilerletmeyi düşünüyorum. Bugün böyle geçti.

• Dediklerini dikkate alacağım.Tecrübelerini benimle paylaştığını için teşekkür ederim. Yarın pomodoro süremi arttırarak deneyeceğim normalde 25-5 yapıyordum yükselteceğim. Ben söyle bir taktik uyguluyorum mesela pomodoro 25 dk ya ben bu 25 dk ses bilgisine çalışıyorum örnek veriyorum ünlü daralması 25 dk dolduğunda 5 dk mola sürecinde kafamı ve zihnimi boşalıyorum ardından tekrar 25 dk yapacağım sıra 25 dk nin 5 dksini tekrardan ünlü daralmasıni kısa bir şekilde tekrar edip diğer konulara bakıyorum. Sence bu taktik doğru mu? Yani 5dk işlediğim konuya dikkatle bakıyorum tekrar ediyorum kalan 20 dk içerisinde ünlü daralması yerine ünlü değişimine falan bakıyorum...:)

Ben de böyleydim ama denemelerde yaşadığım en büyük sorunun temelinde bu yatıyor. Uzun sürelere alışamazsan odaklanma sorunu yaşarsın. Unutma sen sınava hazırlanıyorsun ve bu süreçte sınav anını da düşünmen lazım. Bu yüzden tek seferdeki masa başında kalma(çalışma) süreni arttır , gireceğin sınavlar 3 saat olacak ve uzun süreli odak istiyor. 5 dk kafamı kaldırayım diye bir şansın yok.

Yaptığın her şey alışkanlık olarak karşına çıkıyor bu yüzden en başından doğru çalışma şekillerini bul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aslında çalışan kişiye bağlı. Derece istiyorsa neden olmasın ki nisana geldik. Artık ara sınıflıktan da çıktı işler.

Ben yapabileceğini ya da yapamayacağını sorgulamadım , yapabiliyorsa iyi süre.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar birşey soracağım ben tyt fizik kimya ve biyolojiyi benim hocamdan çalışmak istiyorum ama kitapları biraz pahalı sizce ne yapmalıyım elimdeki kaynakları kullanmıyım yoksa paraya kıyıp almam mı gerek?

• 3. Gün değerlendirmesi bugün hedefimin üstüne çıktım verimi en üste çıkarmak için elimden geleni yaptım. Türkçede ses bilgisi bitti ardından soru çözümü yaptım fena değil ama yarın ek takviye yapacağım onun haricinde temel kavramlar ile ilgili rehber matematiğin 49 gün tytsini izliyorum ilk gün bitti 3 farklı kaynaktan birer sayfa çözerek matematikte soru çeşitliliği arttırıyorum matematikte en önemli kisimin soru çözümü ve anlaşılmayan soruların çözümünün bizi geliştirdiği hakkında bir kaç video izledim o yüzden soruların üzerine yukleniyor es geçmiyorum onun haricinde geriye kalan kaynak kitaplarımı yarın temin edeceğim şuan sadece tyt kısmına yetecek kadar param var tyt ile işim bittiğinde ayt kaynaklarıni satın alacağım. Ve bir söz beni çok etkiledi.
    "Edison ın da dediği gibi: yüzde bir ilham ve yüzde 99 terdir." Bu söz beni olumlu yönde etkiledi verimliliği ilerleyen günlerde üst aşamaya çıkartmayı planlıyorum günlük saat sayımı yükseltip elimden geldiğince verime yontmaya çalışacağım. Bugün böyleydi..

• Hukuk İsteyen birisi kullanıcısına yanıt
    Rehber mattan uzak dur

• Arkadaşlar benim hocam ders defterlerini almak istiyorum bütün derslerini ama onların önerdiği test kitapları yerine benim önceden kullandığım test kitaplarını kullanmak istiyorum sizce test kitaplarına alıp video ders defteri+ soru çözümlü kaynaklarını mi alayım yoksa sadece video ders notlarını alıp testleri kendi kaynaklarından mı çözmeliyim?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.