< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
İlk 100’e girenlerin zeka seviyesi de ortalama. Aralarında tabiki ileri zekaya sahip olanlarda vardır fakat bu sınav senin IQ seviyeni ölçmüyor. 10 aylık bir sınav maratonunu ne kadar iyi idare edebildiğini ve tabiri caizse eşek gibi çalışıp çalışmadığını ölçüyor.
Emin ol şu sınav yüzünden ne zekalar heba olmuştur. Ne dehalar berbat sıralamalar yapıp aptal yerine konulmuştur. Picasso bu zamanlarda Türkiye’de yaşasa ve bu sınava girse, açıkçası iyi yapacağını pek sanmıyorum fakat adam bir dahi. Al sana en basit örnek. |
Bu arada 100% ezber olduğunu düşünmüyorum. Konu hakimiyeti bence esas etken. Bunu mantığı olan yerlerde mantığıyla gerçekleştirmek lazım
|
Zeka öne çeker ancak zeka belirteci değil bu sınavlar. Öyle olsa esit ağırlıkta benim gibi biri asla birinci olamazdı.
|
Olay şundan ibaret Derece yapmak için çalışma+zeka=100 olsun.
Zekisindir:30 +70 ile derece yaparsın Çalışkansındır:70+30 ile derece yaparsın. Ama misal bu forumda bazıları zekanın bir etkisi yok gibi saçma iddialar da bulunuyorlar. 100+0 teoride mümkün fakat o zeka farkını kapatmak için günde 25 saat çalışman gerekiyordur belki de:) |
Aga bizim sınıfta bir çocuk vardı, adamı hiç sevmezdim, davranışları falan hep ters, bir garip gelirdi. Ama çocuk çoğu çalışan arkadaşın yapamadığı sıralamayı yaptı. Adam akıllı ödev yapmazdı, adam akıllı çalışmazdı, derslerde uyurdu falan. Hatta birinci dönem biterken kendisi daha yeni biyoloji kitabı alıyordu, siz düşünün. Ama adamda Allah vergisi bir zeka vardı ki bir konuyu bir anlardı, çoğumuzun yapamadığı soruları yapardı.
Ama bu demek değil ki rakipleriniz zekiyse geçemezsiniz. Sağlam bir çalışmayla adam bırakmassınız. Bakın mezuna kalacağım bu sene ve mezuna kaldığım kesinleşip geçmişe bir göz atınca şunu öğrendim: Bu sınavda başarılı olmak için iki gerekli şey: sağlam bir psikoloji ve sağlam bir irade. Gerçekten başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok. İradeyi zaten açıklamama gerek yok. Ama bakın psikolojiniz bozuk olursa, moraliniz olmassa adam akıllı yine çalışma sergileyemessiniz. Bütün gün bozuk psikolojiyle bir şey yapasınız gelmez. O yüzden kuvvetli bir psikolojiye sahip olmanız gerek. Ha eğer ki çıtkırıldım bir psikolojiniz varsa, duygusal bir adamsanız(aşağılamak amaçlı değil, olabilir) o zaman kendinizi çevreden izole edeceksiniz. Dediğim gibi her ne kadar verdiğim detaylar önemsiz gibi gözükse de, o ortamdan uzun süreli çıkıp sürekli içindeki baskı kaybolunca gelen rahatlamayla anlıyorsunuz. |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 21 Ağustos 2020; 23:43:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |