Şimdi Ara

YKS başarısı zekayla ilgili midir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
3
Favori
5.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk 1000 icerisinde tamamen sans oldugunu dusunmemle beraber zeka ile olan iliskisi kisiden kisiye gore degisir ve asla tamamen zeka veya tamamen calisma da denilemez bence. Bu konu hakkinda genel bir yargiya varilabilecegini dusunmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence orta-orta üzeri zekaya sahip bir insan iyi bir sıralamayı yapabilir çok çalışarak . İlk 100 ilk 1000 gibi sıralamalari yapanlar zaten yeme içme gibi temel ihtiyaçlar dışında hemen hemen sürekli çalışan insanlar. Yani siz aynı çalışmayla Türkiye 96. Sı olmazsınız belki ama 5k yaparsınız mesela . Ama gidip de 100 bininci olmazsınız . Demek istediğim işin çoğu çalışma fakat zeka da ufak oynamalar yapıyor tabi ki. Ancak şunu da unutmamak lazım zeka nadasa bırakınca gelişmez. Çalıştıkça hem anlama kabiliyetiniz gelişecek hem de kendi potansiyelinizin zekanızın farkına varacaksınız. Zeka kesinlikle geliştirebilir bir yetenek doğuştan sahip olunanla bir yere gelindiğini düşünmüyorum .

• Örneklerle anlatmaya çalışıcam katılırsını katılmazsınız bilmem.İyi bi okulda okuduğum için çevremden gözlem de yapabiliyorum bunlara dayanarak yorumlayayım.İlk 3000e girmiş kişiler arasından 1000kişi seçersen zeki insan oranı %40-50 çıkıyor diyelim 50k-55k arasından seçim yaparsan bu oran %10-15e düşecektir benim görüşüm.Yanlış anlaşılma olmasın ilk 3000e girenler zekidir demiyorum kaç tane adam tanıyorum ilk 3k içinde ancak iki kelimeyi bir araya getiremez pratik zekası olmayan insan sayısını duysanız şaşırırsınız.Ama dediğim gibi sıralama yüksek olunca çevrende karşılaşabileceğin zeki insan oranı da artıyor üniversitede sıralaman ne olursa olsun zeki insanlarla arkadaşlık etmek ilişki kurmak senin elinde.Odtüye gidip zeki olmayan insanlarla da takılabilirsin çevreni düzgün seçmezsen.
  • Street of dreams S kullanıcısına yanıt
    quote:

İlk 100 ilk 1000 gibi sıralamalari yapanlar zaten yeme içme gibi temel ihtiyaçlar dışında hemen hemen sürekli çalışan insanlar

Emin olun değil. Bu tarz insanlar alt siralamalarda çok daha fazla.

• keşke bilseme göre üni sınavını alsalar benimz zamanımda 3.sınıfta ıq testine göre öğrenciler alıyordu ıq iyi çıkan da oraya giriyordu

üni sınavı da ona benzer olsa keşke

o zaman geride kalan zeki öğrenciler de istediği yere varırdı diye inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Ağustos 2020; 1:52:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Killing Road

quote:

İlk 100 ilk 1000 gibi sıralamalari yapanlar zaten yeme içme gibi temel ihtiyaçlar dışında hemen hemen sürekli çalışan insanlar

Emin olun değil. Bu tarz insanlar alt siralamalarda çok daha fazla.
    Hocam nasıl çalışacağını bilmek de önemli mesela dediğiniz gibi sürekli çalışan ama yapabildiği soruları yapıp yapamadıklarınin üzerine gitmeyen insanlar var evet. Ve kötü sıralama yapıyorlar . Mesela çevrelerinde de karşılaştıracakları kimse yok . En çok çalışan kendileri oldukları için en iyisini kendileri yapacaklarını düşünüyorlar. Burada esas sıkıntı çalışma pratiğine sahip olmama ve kendi seviyesini belirleyememe. Yine benzer şekilde üç yıl çalışmayıp son sene gaza basıp derece yapanlar var. Fakat bu kişiler de yine ilkokuldan belli bir temele sahip olan kişiler.

• ögece gündüz çalışıp ilk 5 bine giren insan çok fazla ama çalışmadan 20bine giren de var

bu sınav çok çalışan için ne kadar soru tipi gördün diye ölçüyor ama zeki insan da ne kadar bu sorularda teknik uygulayabilirim diye çıkıyor ama ezber soru çıkınca da patlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

keşke bilseme göre üni sınavını alsalar benimz zamanımda 3.sınıfta ıq testine göre öğrenciler alıyordu ıq iyi çıkan da oraya giriyordu

üni sınavı da ona benzer olsa keşke

o zaman geride kalan zeki öğrenciler de istediği yere varırdı diye inanıyorum
    Hocam zeki insan zekasına güvenip gerekli sorumlulukları yerine getirmezse zeka ne işe yarar ki ?

• Stres kontrolu cebinizdeyse 5 adım öndesinizdir bence
    zaten asıl sorun orada çıkıyor genelde zeki öğrenciler hiperaktivite sorunu oluyor yerinde duramıyorlar(çevremden gözlemlediğim kadarıyla) zaten onları masa başına geçirmek çok zor

ama bazı kırmızı reçeteli ilaölarla bunun da tedavisi var ama o zaman da çok fazla uyku gibi yan etkileri de hayli fazla
  • quote:

zaten asıl sorun orada çıkıyor genelde zeki öğrenciler hiperaktivite sorunu oluyor yerinde duramıyorlar(çevremden gözlemlediğim kadarıyla) zaten onları masa başına geçirmek çok zor

ama bazı kırmızı reçeteli ilaölarla bunun da tedavisi var ama o zaman da çok fazla uyku gibi yan etkileri de hayli fazla
    Hocam galiba kendinizden bahsediyorsunuz . Sonucunuz kaç çıkmıştı o testte ? Merak ettim de .

benim fazla yüksek değildi 135ti baya iyi olanlar falan giriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Ağustos 2020; 1:50:37 >
    Hocam benim gorduklerim çevresinde en iyi olduklarini sanan degil dershane okul vs.de rekabeti olanlar. Tabi calismayi bilmeyince dediginiz gibi o kadar calisma bosa gidiyor.
    Calismayi bilmek konusuna girmisken konunun sorusuna doneyim. Az once bahsettigimiz eleman calismayi bilmediği icin yapamazken zeki eleman nasil calismasi gerektiğini kendi cozuyor ve basarili oluyor. Ama o eleman rehberlik alip nasil calismasi gerektiğini ogrenince yine o da basarili oluyor, yine sorunun cevabi yok burada.
    Temel meselesine gelince 4 yili 1 yila sikistiran tipler kendi temellerini ne kadar kotu sartlar olsa da zeka yuzunden kendileri atiyor bence, uni sınavında boyle bisi olmasa da ilkokulda filan zekilerin calismasa da siyrildigi bariz bir gercek. Tabi cogu ben cok zekiyim diye calismayip kayboluyor orasi ayri.

• quote:

benim fazla yüksek değildi 135ti baya iyi olanlar falan giriyorlar
    Hocam o testler doğruyu söylüyorsa eğer üstün zekalı kabul ediliyorsunuz diye biliyorum ( 120+)

• Zeka tabiki de önemli fakat daha önemlisi çok çalışmak kolaylıkla arkadaki makası kompanse edebiliyor

sınır 130du hocam sanırım benim matematik yanım baya iyiydi o sayede girdiğimi düşünüyorum

aynen öyle diyorlar fazla fark yok hatta sıınıf arkadaşlarımın çoğu bu testten haberi bile yok olanlar bir hayli fazla onlar da girselerdi bu başarıyı yakalrdı eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Ağustos 2020; 1:57:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Killing Road

Hocam benim gorduklerim çevresinde en iyi olduklarini sanan degil dershane okul vs.de rekabeti olanlar. Tabi calismayi bilmeyince dediginiz gibi o kadar calisma bosa gidiyor.
    Calismayi bilmek konusuna girmisken konunun sorusuna doneyim. Az once bahsettigimiz eleman calismayi bilmediği icin yapamazken zeki eleman nasil calismasi gerektiğini kendi cozuyor ve basarili oluyor. Ama o eleman rehberlik alip nasil calismasi gerektiğini ogrenince yine o da basarili oluyor, yine sorunun cevabi yok burada.
    Temel meselesine gelince 4 yili 1 yila sikistiran tipler kendi temellerini ne kadar kotu sartlar olsa da zeka yuzunden kendileri atiyor bence, uni sınavında boyle bisi olmasa da ilkokulda filan zekilerin calismasa da siyrildigi bariz bir gercek. Tabi cogu ben cok zekiyim diye calismayip kayboluyor orasi ayri.
    Hocam rehberlik olayı çoğu zaman ise yaramıyor zaten. Rekabet ortamı bence düşünüldüğünden çok daha önemli. Başarı çoğu zaman "en iyisi " olmaya çalışırken ortaya çıkıyor . Sınıfta 5. Ysen ilk üçe girmek istiyorsun sonra birinci olmak istiyorsun falan. Ama ne olursa olsun hep birinci oluyorsan bir yerden sonra rehavete kapılıyorsun . ( Veya diğer yandan iyi bir fen lisesindeysen mesela sınıfın en kötülerinden de olsan hiçbir rehberlikciye gitmeden program yaptırmadan sınıfın en iyilerinden taktiği kalabiliyorsun onların söylemesine bile gerek yok sürekli gördüğün için fark etmesi çok zor olmuyor zaten )

• quote:

sınır 130du hocam sanırım benim matematik yanım baya iyiydi o sayede girdiğimi düşünüyorum

aynen öyle diyorlar fazla fark yok hatta sıınıf arkadaşlarımın çoğu bu testten haberi bile yok olanlar bir hayli fazla onlar da girselerdi bu başarıyı yakalrdı eminim
    Hocam siz cidden tıpta mı okuyorsunuz şu an ?

• YKS zekayı değil okuduğunu anlama-mantık ve hızlı düşünmeni ölçer.

Zeka ile hiçbir alakası yoktur. Çalışmak ile de çok büyük alakası yok. Eşşek gibi çalışsan da başarısız olabilirsin.
    Nasıl yapacağız peki? Çok uzun bir şey yok.

1- ÖSYM' nin ne sormak istediğini kavra.
    2- Nasıl öğreneceğini tespit et. (Kaynak deneyerek yapacaksın bunu. Ben en iyi hg kanalından anlıyordum mesela.)
    3- İstikrarlı çalış. (Yani az da olsa her gün çalış. Haftada 3 gün çalışma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 22 Ağustos 2020; 2:7:7 >
    evet 3. sınıf öğrencisiyim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.