Şimdi Ara

Yıpranmış Koltuk Derilerini Değiştirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1997 model Nissan Infiniti I30 marka bir araca sahibiz.. 1996 Aralık'ta sıfır km olarak almıştık.. aracı kapalı garajda muhafaza etmiştik.. altı sene kadar babam sadece uzun yol için kullandı.. 2002'den sonra okul esnasında ben istanbul'da kullandım.. 2007'de işyerimi açtıktan sonra iki sene daha günde ortalama 150 km yol yaptım.. 3 günde bir benzin aldığımı hatırlarım.. nasıl veriyormuşuz o paraları hayret.. neyse..

2009 sonunda, kendime dizel bir araç alıncaya kadar hizmet etti bize.. şu an yine annem ve babamın hizmetinde emekliliğini tamamlıyor.. 180.000 mil'de..

deri koltuklarının belirli parçaları son iki yılda yırtılmaya başlamış, bej rengi derilerde kılcal çizikler ve siyah siyah lekeler oluşmuştu.. tavan döşemeleri de sanki kömür taşınmış ellerle parmaklanmış gibiydi.. uzun süre bej rengi araç sahibi olan ne çektiğimizi anlar..

uzun süredir adam edelim diyordum.. kısmet bu zamanaymış.. bu aralar bir cabrio araç var aklımda.. geçen hafta bursa teknik oto'ya gittim z4 bakmak için.. alpay beyle konuşurken aracı ziebart'a götürme niyetimi anlattım.. kendisi hemen müdahale etti, eskiden doğuş oto bursa'da çalışan alper ünal beyi fason iş yapmak için istihdam etmişler.. satılan araçlara boya koruma vs gibi işlemler yapıyormuş teknik oto bünyesinde.. hemen aşağı inip konuştuk.. aracı gördü.. "abi" dedi, "ben tavan döşemelerinin ve halıların detayını yaparım, ancak deri için bir şey yapamam.. bir tanıdığım var onunla bir görüş.."

telefon açtık; hotel almira'nın yakınlarında işyeri olan baba oğul bilal karataş ve muharrem karataş yarım saat içinde geldiler.. fenice isminde deri ürünleri pazarlaması yapan italyan bir firmanın bayiliğini almışlar.. referanslarını gösterdiler.. bilal mücadeleci bir çocuk.. eski bir touareg'in ve punto'nun soyulan kumanda düğmelerine kadar uğraşıp yapmış.. hepsini gösterdi.

bize de allah tarafından bir cesaret geldi.. yarım saatte anlaşıp işi verdik.. sonuçlar aşağıdadır.. yalnız reklam işinde biraz gevşekler.. derilerin önceki hallerini çekmemiş bilal.. bu resimleri bile güç bela üç günde zorla gönderttim kendime.. o yüzden belki gördükleriniz size normal gelecek ama, size derilerin eski durumunun vehametini anlatamam..

başlangıçta durum bu.. siyah deri olanlar değişmesi gereken parçalar..

burada sürdükleri macun gibi olan şey çatlakları kapatırmış.. nasıl yapıyorsa artık.. bu arada bu ilk iki fotoda deriler silinmiş.. siyahlıkları gitmiş..

bunlar da sonuçlar..

ben aracı görmeye gittiğimde çok şaşırmıştım.. yani gerçekten, aracın içi ilk aldığımız günlerdeki gibiydi.. ah bilal ah, eski hallerini çekmedin ya ben sana ne diyeyim.....

söyledikleri kadarıyla su bazlı boyayla yapılmış işlem, derileri korumak için alkollü mendil ve deterjanlı suyla temizlik yapılmayacakmış.. sadece ıslak bezle silinecek diyorlar..

alper bey de iyi iş çıkarmış.. kendisiyle konuşacaklarımız var elbet ama, deriler için gönderdiği referans bile dürüst ve işini iyi yapmaya çalışan bir işyeri sahibi olduğu konusunda fikir verdi bana.. gerisi teferruattır..

• Hocam keşke ödediğiniz meblayı da belirtseydiniz. Malum buradaki insanlar için en önemli bilgi bu olur. Güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Hocam keşke ödediğiniz meblayı da belirtseydiniz. Malum buradaki insanlar için en önemli bilgi bu olur. Güle güle kullanın.

unutmusum.. islemler 3 gün sürdü.. 1200TL'ye mal oldu.. vites topuzu, el freni ve butun koltuklar boyandi, cizikleri giderildi.. 5 parca deri degisti.. süngerler takviye edildi, koltugun kirik aksamina da kaynak yaptirmislar.. söküp takmasi da büyük meseleydi aslinda..

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..
  • bu arada.. bu işin yapan firmanın ses izolasyonu hizmeti de varmış.. hatta benim bulunduğum ilçenin belediye reisinin ford mondeo marka makam aracını götürmüşler.. referans olsun diye aradım, reis almanya'da imiş.. şöförüyle görüştüm.. abi dedi ilk başta çok çekindik, aracı parça parça ettiler toplayamayacaklar diye çok korktuk, fakat şu an 10 gündür kullanıyoruz sonuçtan çok memnunuz dedi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Parke döşemesi ve rengi
    12 yıl önce açıldı
    Yırtılan Koltuk Döşemesi Hk.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.