Şimdi Ara

Yıpranan Plaka Nasıl Değiştirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
32.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ön plakamı iyi sabitleyememişim, giderken düştü, üstünden de araç geçti. Ezik büzük bir hale büründü.

Yalnızca ön plakayı değiştirmem için nerede, nasıl bir işlem yapmam gerekiyor?

• www.trafik.gov.tr sitesinde daha ayrıntılı yazıyordu zamanında ancak sadece şunu bulabildim.

BELGE YENİLEME (YIPRANMA)
    1. Yıpranan Tescil ve Trafik belgelerinin yenisi alınacak (Trafik Tescil Şube veya Bürosu'ndan)
    2. Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
    3. Dilekçe
    4. Muayene süresi dolmuş ise muayenesi yaptırılacaktır.
    5. Yıpranan belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

TESCİL BELGESİ VE TRAFİK BELGESİ İLE PLAKA ZAYİİ
    1. Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
    2. Dilekçe
    3. Motorlu araç trafik belgesinin yeniden düzenlenmesinin talebi halinde, muyene geçerlilik süresinin sona ermemiş olduğunun anlaşılması durumunda yeniden muayeneye sevk edilmeksizin yenilenir.
    4. Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

• Aslında Trafik Tescil'den yapılacağını az çok biliyordum ama kafama takılan bana ne kadara mal olacağı..
  • eskı plakanla trafık tescıle gıt ordan plaka basımıyla olgılı bır kagıt verecekler.onunla plaka basılan yere gıdıp bastır tabı şoförler odasının palaka basım yerı olmalı.sonrada tekrar emnıyete götur muhru vurdur.başka da bişeye gerek yok.
  • usta bence bunlara gerek yok.. hangi şehirdesin bilmiyorum ama illaki vardır plaka yapan yerler.. ankara'da ulus'ta birçok yer var 2 tanesini 7.5TL'ye yapıyorlar hemde istediğin font ve büyüklükle.. yaptır, taktır, orjinal plakalarını da bagaja at dursun.. polis çevirirse biri ezildi yaptırıcam bu ara dersin ki bnm başıma da bu tip bir şey gelmişti bir şey demiyorlar.. ancak resmi olarak Taner Abi'nin dediği gibidir masrafı bilmiyorum..
  • tahmınen 15-20 ytl bişey tutar.
  • arkadaşlar

plakada vida var diye (benden önceki sahibi çakmış ) muayaneden geçemedik ve muayaneden geçemedik evrakı ile türkiye şöförler odasına direk başvursam yeni plakaları alabilirimiyim ?

yani trafik şubeye gitmeden, direk bu muayneden geçmedi evrakı ile plaka alan varmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nikmikyoknik N kullanıcısına yanıt
    Şoförler odasına gidin size yeni plakanızı basıp verecekler. Vidalar plakanın hangi bölgesindeydi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cave_mann kullanıcısına yanıt
    selam benden önceki sahibi sağlamlamış baya bi ama okunma hatası vermeyecek şekilde mesela birini 7 sayısının tam köşesine vurmuş ! diğerleri beya z bölge ve mavide kalıyor. tabi bu olay yok bu adama bu işleri yaparken

kimisi diyorki trafik şubede form doldurup ondan sonra şöförler odasına git !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikmikyoknik -- 11 Kasım 2017; 18:51:53 >
  • Vizede ağır kusur olarak yazıldıysa plakaları söküp Şöförler odasına gidiyorsunuz. Vize kağıdının fotokopisini çekiyorlar. Eski plakaları teslim ediyorsunuz. 35 TL ödeyip yeni plakaları teslim alyorsunuz. Vize harici değiştirmek istiyorsanız trafikten belge almanız gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vadamama

Vizede ağır kusur olarak yazıldıysa plakaları söküp Şöförler odasına gidiyorsunuz. Vize kağıdının fotokopisini çekiyorlar. Eski plakaları teslim ediyorsunuz. 35 TL ödeyip yeni plakaları teslim alyorsunuz. Vize harici değiştirmek istiyorsanız trafikten belge almanız gerekiyor.

teşekkürler sayenizde trafik şube ye gitmekten kurtuldum kafam karışık tı cidden plaka ağır kusurlu sayıldıgı için yenisi ile değişecegim !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.