Şimdi Ara

YİNE YENİDEN~DH TUVALET KULLANIM ANKETI ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

YİNE YENİDEN~DH TUVALET KULLANIM ANKETI ##

(En Son Oy Tarihi: 20.3.2019)
Giriş
  • Evet sevgili DH halkı.... Bi gün tuvalete oturdum ve acaba insanlar alaturka mı yoksa alafranga tuvalet kullanmayı mı seviyorlar bunu öğrenmek istedim..Ayrıca hijyeniklik bakımından da merak ettiğim bir konuydu.Bende bunu çözüme ulaştırmak amacıyla gayet kozmopolit bir forum olan DonanımHaber forumda bu anketi yapmak istedim..

Lütfen tercih nedenlerinizi yorumlarınızda yazın :)

Ankete katılanlar ve yorum yazanlar için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Propranolol -- 26 Ocak 2012; 18:58:34 >

• alaturka nasıl alafranga nasıl oluyor bilmiyorum açıklarmısın
  • alafranga oturduğun sandalye gibi olan

alaturka çömelmeli

alaturka daha sağlıklı ama alafranga daha rahat.
  • Hijyenik konusu anketlik bir şey değil.2+2= 4 müdür anketinden farksız.Alaturka daha hijyeniktir.Rahatlık konusu anket olmalı.
  • Vala ben dogdugumdan beri çömelerek şiyitmişem.Biz bilmeyiz öle ayakta şiyitmeyi.Günah günah
  •  YİNE YENİDEN~DH TUVALET KULLANIM ANKETI ##

Alafranga tuvaletlerin genel kullanımlarda oldukça zararlı olduğuna dikkat çeken Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Uzmanı Dr. Ahmet Özkul, şöyle konuştu: ”Bizim kültürümüzde alaturka tuvaletler var. Ama son dönemde modernleşmeyle birlikte alafranga tuvaletlerle karşılaşıyoruz. Genel kullanım amaçlı olan tuvaletlerde, alafranga tuvaletler birçok hastalıkların bulaşmasına ve temizliğin yerine getirilemeyişine sebep oluyor. Onun için topluma açık tuvaletlerde klozetlerin kullanılması zararlı oluyor, doğru olmuyor.Klozetler, parazitel hastalıklar, mantar hastalıkları, tifo, dizanteri ve hepatit a gibi dışkıyla bulaşan hastalıkların bulaşmasına sebep olabilmektedir. Genel kullanımlı merkezlerde mutlaka alaturka tuvaletin olması gerekir. Bu halk sağlığı açısından olduça önemlidir.” Özellikle çocukların umuma açık tuvaletlerde alafranga tuvalet kullanmaması konusunda uyarıda bulunan Özkul, çocukların klozetlerden mikrop kapma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi. En azından genel tuvaletlerde çocuklar için alaturka tuvaletler olması gerektiğini anlatan Dr. Özkul, “Çocukların klozetli tuvaletlerden korunmasını sağlamalıyız. Bizim kültürümüzde olan alafranga tuvaletler daha sağlıklı ve daha hijyeniktir” dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 26 Ocak 2012; 19:34:16 >

• colaturka'yı tercih ediyorum cünkü daha şekerli ve asitli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alaturca en güzeli , nedense sevemedim şu alafrangayı.
  • Alafrangayı tercih ediyorum ama şu bi gerçek ki alaturka daha hijyenik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 26 Ocak 2012; 20:06:56 >
  • gerçek umrumda değil alafrangayı tercih ediyorum

not : evdeyken bahsediyorum dışarıda maalesef alaturka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 26 Ocak 2012; 20:10:19 >
  • Benim bir tarafım donuyor alafrangada alaturka
  • Abi alaturka iyi güzelde ben uzun süre çömelemiyorum ya Heralde alışmadığımızdan kaynaklanıyor , askere gidince çok sıkıntı çekicez
  • quote:

Orijinalden alıntı: mea97

colaturka'yı tercih ediyorum cünkü daha şekerli ve asitli

Bunu bana bırakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: replaypls

quote:

Orijinalden alıntı: mea97

colaturka'yı tercih ediyorum cünkü daha şekerli ve asitli

Bunu bana bırakın

Döner bışaklarıyla dalarım bah
  • Alaturkayı tercih ediyorum çünkü daha rahat ve hijyenik.
    Alaturkayı tercih ediyorum ama şu bi gerçek ki alafranga daha hijyenik
    Alafrangayı tercih ediyorum çünkü daha rahat ve hijyenik.
    Alafrangayı tercih ediyorm ama şu bi gerçek ki alaturka daha hijyenik.
  • alafranga da ıçayım derken heryerin batıyo ya bi türlü çözemedim işin püf noktasını
  • artık cogu evde alafranga kullanılıyo niyeyse daha cok.. genelde alafranga tercih ediyorum bende. uzun süreli kullanımlarda daha avantajlı
  • Alafrangayı tercih ediyorm ama şu bi gerçek ki alaturka daha hijyenik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.