Şimdi Ara

Yine Yanıyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: srkn Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haberin tarihine dikkat edin... Yine Yanıyoruz  3 yıl geçmiş hala gece görüşlü helikopter yok....

Yine Yanıyoruz
  • cokbaska kullanıcısına yanıt

Normal insan der ama akpliler demiyor. Akp dönemi boyunca "bizimle başak mı geçiyorsun" dedirtecek çok olay oldu sonuç belli. Yarın rte konuşma yapsın, "yangınlara en süper müdahale eden dünyanın en iyisi biziz" desin, gene alkış alır.

Zaten ülkenin bu hale gelmesinin sebebi de bu. Halk iktidardan hesap sorsa afetlerde bu kadar çaresiz kalan bir ülke haline gelmezdik.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Tarım ve orman bakanlığının bütçesine baktım 438 Milyar TL miş o gün dolar kuru daha düşüktü şuan daha yüksek ancak 11 Milyar $ diyebiliriz.

Şu paraya bak abi 11 MİLYAR DOLAR! Bu gösterdiğin projeler olsun, gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri, uçaklar bu paralara çok rahat olabilir abi nasıl hala bu kadar çaresiz olabiliyoruz bu yangınlarda akıl alır gibi değil.

• Öyle bir kitle varki karşında çıkıp deselerki ormanları orklar elflerle birlikte yakıyor inanacak %40 garanti var hatta kafir gevur ilanda edilir kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yangınlar çıkacak, yangınlar olacak. Bulunduğumuz Akdeniz havzasında her orman yanar. Zira çam ormanı bunlar, çıra yanıyor cayır cayır. Yangınlara çare çok zor. Öyle yangın musluğu falan hikaye.

Burada sorun yanan orman alanlarının imara açılması. Anayasaya ekleyeceksin, yanan orman alanına dokunulamaz diye. Zaten yanan orman kendini bir kaç on yılda daha gür, daha verimli yeniler. Ellemeyin yeter. Bizdeki sorun yanan ormanlar değil, yanan orman arazilerinin peşkeş çekilmesi.

• Karabük gibi Karadeniz havasının hasına sahip bir yerde kendi kendine yangın çıktığına kimse beni inandıramaz. Safranbolu'yu bizzat gittim gördüm. Üstteki yorum gibi yangınları normalleştirenler şaka gibi. PKK silah bırakmıştı (!), değil mi?

• son durumlar:

Yine Yanıyoruz

Yine Yanıyoruz

Yine Yanıyoruz

Yine Yanıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 27 Temmuz 2025; 2:41:54 >

• Tomalarınız nerede sayın aktroller? İnsanlar bidonlarla yangın söndürmeye çalışıyor.

https://x.com/postmodeern/status/1949265816551043132?s=19

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 27 Temmuz 2025; 5:33:38 >
  • Fark ettiyseniz yine birileri ortalıkta yok ülke yanarken. Kim olduğunu sormayın.

• İki üç hafta önce çıkan yasalar.

Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle

Deniz Kıyı Ormanlarının turizme açılması.

Çok tartışılan İklim yasasının meclisten geçmesi.

Ve tabii zeytin ağaçlarının yok edilme kanunun da geçmesi .

Doğaya düşman başka hükümet var mı acaba Dünya genelinde,insan şunları görünce düşünmeden edemiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Her sene aynı terane.

• Bu kadar farklı yerin bir anda yanması bana hiç doğalmış gibi gelmiyor. Her zaman olduğu gibi uyutuluyoruz. Elimiz kolumuz bağlı izlemekle yetiniyoruz.

• Kendiliğinden çıkmadığı kesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük resme bakmalı;

20.000.000 Surili Arabın kendilerini memleketlerindeki gibi konforlu hissetmeleri için çölleştirme lazım....

Yine Yanıyoruz
  • İsteseler her şey çok basit

Kanunsuzluğu yakalamak şu devirde çok çok basit

Koskoca devletsin orman alanların belli her şeyin belli

Koy oraya gözcü kameralardan kimin ne yaptığı girdiği çıktı net olacak şekilde belli olsun

Bak bakalım giren çıkan oluyor mu hadi girdi yaptı muhattap belli git yakala

Neden Teknolojiyi bu kadar kullanmamakta ısrar eder bir hükümet ?

Osmanlı devletide 18x yıllardan itibaren reddetmişti günah kafasıyla

Bu hükümeti de aynı görüyorum İHA , SİHA gibi teknolojiler bu hükümetin kafasından çıkmadı

Yapan mühendisler bu hükümetin okullarından çıkan insanlar değiller

Ülkeye CHP değil teknolojiye önem veren bilime önem veren bir yönetim gelmeli

Kıçı kırık sitelerin güvenlik sistemleri daha iyi , 5 senedir orman yangınları ile uğraşıyorsun yap görevlendirmeni ormanları her yeriyle çevir kameraları koy oraya güvenlik görevlilerini koy ayarla bir sürü genç işsiz var likayat ile yap şunu bak nasıl sonuç alıyorsun

Ama olmaz öyle bir yapı kurulsun anında ak gençlik doluşur oraya zaten ak gençlikten giren adamın işten atılırım korkusu olmuyor ki işini düzgün yapsın

Balık baştan kokar bu hükümet sınırını çoktan aştı gitti ancak sokakta eylem yaparak bu iş çözülmez

Adam gibi sandıkta cevabını vereceksin nasıl ki belediyeleri kaybettiler yönetimde gidecek

Gitmez demeyin gidecek

Ancak CHP ile bu iş olmaz aynı bokun lacivertinin sol tarafı

• Fulton F kullanıcısına yanıt

Tomanın işi yangın söndürmek mi ? Sırf eylemlerde eylemcilere karşı kullanıldı diye TOMA'yı öne sürüyorsun

Hükümet zaten başlı başına yanlış , işte TOMA Nerde ? diye soran akıl AKP'nin bugünkü halinden farklı bir yönetim sunmayacaktır

o TOMA bugün sen eylem yaparken senin karşındaydı yarın sen yönetimdeyken senin yetkin altında olacak sana karşı çıkanların karşısında duracak

Sen sanıyorsun ki tüm polis , jandarma teşkilatı AKP'nin adamlarından oluşuyor öyle bir şey yok bu adamlar yarın CHP gelsin başa AKP'nin bir eyleminde onlara karşı duracak tabi yaş küçük AKP'den başka iktidar görmediniz normaldir... AKP'li değilim bu iktidarıda savunmuyorum ancak CHP'nin zihniyeti de AKP gibi.

• steel0 S kullanıcısına yanıt
    Yine Yanıyoruz
    Yine Yanıyoruzbbc news türkçe
    Londra'nın TOMA'ları satılıyor - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-38318635.amp

Medeniyet farklı bişi, yaşamak lazım…

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Hocam İngilterenin içinde

PKK yok

YPG yok

DHKPC yok

Marjinal sol gruplar yok

DAEŞ yok

• Bu bir savaş türü mü ? Türkiye'ye yönelik önceden planlanmış organize bir saldırı mı var soruları zihinde gezerken NASA'nın FİRE MAPS'ına bakıyorum ve şüphe bulutları dağılıyor. Her halükarda çok yazık oluyor..

• Zonguldak'ta da bir çok noktadan yangın haberi geliyor. Şimdiye kadar neyse ki yangınlar büyümeden söndürülmüş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.