Normalde hekimin maaşı maaş ve ek ödemeden oluşur ve üstüne de nöbet ücreti yatar eğer ek mesai yaparsa o da. Güya aralık ayında hekime 5bin tl zam geldi denilmişti ama alelacele zam geri çekilmişti ve halk zam geldiğini sanmıştı. Ardından 14 mart ayında bu zam geri gelecek diye söylenti çıkmıştı ve 14 martta ise imkansız denilen şey gerçekleşti. Ek ödemeyi maaşın içine aktardılar, normalde ek ödeme vergi diliminin içinde değildi ve emekliliği de yansımıyordu. Bu yüzden 3500 tl yatan ek ödeme artık maaşın içinde olacak ve hem vergi dilimine hem de emekli kesintisi yapılacağından dolayı hekimin maaşında 1500 tl yakın kayıp yaşanıyor ve halk da hekime 2 kez zam geldi sanıyor. yani hekimler tekrar halkın önüne atıldı yok maaşa doymaz bunlar diye Ben olayı anlayamıyorum, maaş +sabit ek ödeme 9.5-10 civardayken artık tek kalemde verilecek ve yeni maaş 8-8.5 civarında olacak ama halk hekime doymaz diyor, bu nasıl bir kafa sadece halkın şu söylemine destekliyorum bir hekim olarak, ttb nin acilen başkanın değişmesi gerek, o kadar sendika kruruldu ve amacından sapan ve iyice her şeyi kutuplaştıran ttb nin başkanı ivedilikle değişmesi gerek, nisan ayında değiştiririn şu ttb başkanını ![]() “@mvitamer Sayın vekilim bu maaş içerisinde dil tazminatı var. 3 yıllık doktor maaşı 9500 TL yahu. Lütfen artık bize zam açıklayın. Zabıtadan kuryeden daha düşük maaşa doktor çalıştırıyorsunuz. Doktorun değeri bu değil.” https://twitter.com/aothar/status/1501138746183503874 |
Bildirim