Şimdi Ara

yine CPU ısınma sorunu ve reset.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunu bir türlü haledemedim.4830 u takınca sorun dahada arttı.
    Acaba virus yada onboard ekrankartınında acık kalmış olabileceği aklıma geldi.
    öncelikle biostan PCI ı seçtim.Ama windows xp yi yuklerken işlemci 90 dereceye yaklaştı ve tekrar reset attı.(bu sorunu daha önce macunu değiştirerek çözmüştüm.)Vantrator yardımıyla formatı bıtırdım.yine vantratör ile crysiste yük altında masa ustune dongudmde isi 50 derece civarlarında oluyor.

Sistem masa üstünde 38-39 c derece.Yükte ise 80 i hemen görüyor.ve sonrası reset atıyor.fan ise yaklasık 2500 rpm civarında devamlı.yine macunu değiştirdim(2 ay içinde 3. macun değişimim)yine sorun aynı.Sogutucu blok elimi yakma derecesine yaklaşıyor.kullandığım macun ARCTIC COOLING MX-2
    Aklıma gelen şeyler;
    Soğutucu blok tabani eğri
    cpu eğiri
    bios yanlış ölçüyor.
    yada soğutucu blok tam yerine oturmuyor.ilk iki seçenegi nasıl anlarım?
    ne yapabilirim.sogutucu blogu thermal thake bigtyp benzeri birşey ile mi değiştirsem sorunu çözebilir miyim?.

Sistem özellikleri

AMD 5200+ Stokfanlı.(CPU Türü DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+)
    2gb kingstone ram 800 mhz
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H v1 f4 bios
    512mb His HD4830
    segate 250gb NQC sata-2
    high power 500w psu

(Kasam aopen h600 serisi yan kapakları takılı değil sadece psu ve işlemci fanına sahip)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teote -- 10 Mayıs 2009; 2:31:24 >

• Isınma Problemleri Ve Çözüm Yolları
    konusunu inceleyin.

Kasaya ilave edeceğiniz fanların ve soğutma bloğunun ve fanını değiştirilmesi sorununuzu çözecektir. Bu sorun sonradan oluşmaya başladıysa ki; öyle anlaşılıyor, zamanla zayıflayan elektronik elemanlar aynı işi yapabilmek için daha çok akıma ihtiyaç duyarlar, bunun sonucuda ısınmaları artar. Ayrıca zamanla mekanik parçalar (fan gibi) aşınarak verimleri düşer, ısı iletici pasta gibi kullanılan bazı kimyasallarda zamanla özelliklerini kaybederler ve heryönden bu istenmeyen arızalara ve hataların oluşmasına neden olurlar. Ortamdaki toz ve kirlilikte bu kötü gidişatı hızlandırır. Zamanında yapılan gerekli bakımlar kullandığımız elektronik ürünlerin ömürlerini uzatmaya yardımcı olacaktır. Teorik olarak elektronik malzemelerin ömürleri sonsuzdur, ama yan etkiler; mekanik aşınma, elektonik devre elemanlarının akım ihtiyacının artması, kullanılan malzemelerin oluşan ısı ve diğer nedenlerle kimyasal özelliklerinin bozulması ve diğer etkenler göze alındığında ortalama bir ömür kullanılan malzeme kalitesine ve ortam şartlarına göre söylenebilir. Stokfanların çalışma şartları ve kalitesi göz önüne alındığında ilk problem çıkaranın o olacağı da bu (ev) koşullar altında söylenebilir.

• hava koşulları sayesinde cpu ısınabilir ve doğal olarak da bilgisayar reset atabilir.
  • Büyük ihtimal sorun fanda..

Fanın altındaki tabak tam temas etmiyor olabilir.. 1mm bile boşluk olsa bu ısınmaya ardında reset atmanıza neden olur..

Fanın altındaki tabağı değiştiriniz..
  • arkadaşım cpu ile cpu takma yeri arasına dikkatle ve işini bilen biri tarafından sürülmesi gerekn bir termal macun var bu zamanla kaybolur ve tazelemen gerekir sorun onda die düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagin08

arkadaşım cpu ile cpu takma yeri arasına dikkatle ve işini bilen biri tarafından sürülmesi gerekn bir termal macun var bu zamanla kaybolur ve tazelemen gerekir sorun onda die düşünüyorum

2 ay içinde 3 kere macun değiştirmiş..
  • o zmn fanlarda dır problem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğriliğin olup olmadığını anlaman için a4 kağıdını cpu il cpu bloğun arasına koy bloğu yerleştir ve sonra kağıt nerelerden oynuyorsa orası eğridir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Donald_Duck

Büyük ihtimal sorun fanda..

Fanın altındaki tabak tam temas etmiyor olabilir.. 1mm bile boşluk olsa bu ısınmaya ardında reset atmanıza neden olur..

Sorun bu arkadaşlar.Bu gün denemediğim yöntem kalmadı.Öncelikle Bios update ile f4 ü f8 yaptım.Isı ölcümleri yine aynıydı.Şüphe uyandıran nokta 85 90 derecede iken sogutucu bloğa donunabilmeme ve bastırarak ısıyı alğılamamdı.
    Ana kart üzerindeki plastik aparatı cıkardım.Ana kartı kasaya montajlamadım.Tekrar işlemci üzerini macunlayıp stok fanı oturttum elle bastırarak önce ortoks sonrada COD4 ile denemeler yaptım işlemci ısısı 55 60 arası sabit kaldı.
    AMD stok fan blogu ve gigabyte in kart üzerinde bulunan plastik parça uyumsuz ve ufakta olsa arada boşluk kalıyor.Kenarlardan kontrol ettim o plastik parça blogu havada tutuyor.
    gigabyte kimse zaten amd yi stok fanla kullanmaz diyerek işimi boşladı bilmiyorum.
    Overclock yapmayı düşünmüyorum.Daha ufak tabanlı( Direk temeaslı) bir cpu soğutucusu önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teote -- 10 Mayıs 2009; 23:45:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: teote01

quote:

Orjinalden alıntı: Donald_Duck

Büyük ihtimal sorun fanda..

Sorun bu arkadaşlar.Bu gün denemediğim yöntem kalmadı.Öncelikle Bios update ile f4 ü f8 yaptım.Isı ölcümleri yine aynıydı.Şüphe uyandıran nokta 85 90 derecede iken sogutucu bloğa donunabilmeme ve bastırarak ısıyı alğılamamdı.
    Ana kart üzerindeki plastik aparatı cıkardım.Ana kartı kasaya montajlamadım.Tekrar işlemci üzerini macunlayıp stok fanı oturttum elle bastırarak önce ortoks sonrada COD4 ile denemeler yaptım işlemci ısısı 55 60 arası sabit kaldı.
    AMD stok fan blogu ve gigabyte in kart üzerinde bulunan plastik parça uyumsuz ve ufakta olsa arada boşluk kalıyor.Kenarlardan kontrol ettim o plastik parça blogu havada tutuyor.
    gigabyte kimse zaten amd yi stok fanla kullanmaz diyerek işimi boşladı bilmiyorum.
    Overclock yapmayı düşünmüyorum.Daha ufak tabanlı( Direk temeaslı) bir cpu soğutucusu önerilerinizi bekliyorum.

Ben soğutucu kullanmanı önermiyorum..

40mm fan senin işini daha çok görür. Ayrıca yardımcı olabildiysek ne mutlu..

• Yardımcı oldunuz tabiki çok teşekkür ederim.
    40mm lık fan cpu fanı ile değiştirmek için mi?yoksa kasa için mi?
  • sadece kasanız psu ve işlemci fanına sahipse bir adet de kasa fanına hatta öntarafada içeri serin hava üflemesi için fana ihtiyacınız var.

yine CPU ısınma sorunu ve reset.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teote01

Yardımcı oldunuz tabiki çok teşekkür ederim.
    40mm lık fan cpu fanı ile değiştirmek için mi?yoksa kasa için mi?

CPU için.
  • Bu gün aynı sistemden stok fanı söktüm ve Zalman nps 8700cu fanı macunlayıp taktım orthos 10dk boyunca calıştı ve işlemci ısısını 44 derecede sabitledi.
    Resetlenme sorunu yok ve fan aynı zamnada kuzey köprüsünüde soğutuyor.

8700cu fan almaya karar verdı mbu fan hakkındakı goruslerınız nedır?
  • merhabalar benim şöyle bi sorunum var benim pc im yeni toplamadır anakart dahil bütün parçaları yenidir bir aylık bi makinedir çalışır vaziyette iki kere elektrikler kesildi ve bundan sonra reset atmaya başladı acaba neden kaynaklanıyo ve nasıl çözülür yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: polonius

merhabalar benim şöyle bi sorunum var benim pc im yeni toplamadır anakart dahil bütün parçaları yenidir bir aylık bi makinedir çalışır vaziyette iki kere elektrikler kesildi ve bundan sonra reset atmaya başladı acaba neden kaynaklanıyo ve nasıl çözülür yardımcı olursanız sevinirim...

Sıcaklık değerleri normal mi?
  • Bilgisiyarim aciliyor acilma metni yazilari geliyo sonra üstte kisa cizgi yanip yanip sonuyo bu sorun nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.