< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Mayıs 2025; 17:17:46 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yine bir vizelere hazırlanma başlığı (5. sayfa)

-
-
ama ilgilendiğin şeyler ceng'ten ziyade ee ile daha alakalı. ben ceng/cs okuyup donanıma kayan görmedim. EE'ciler bile donanımdan kaçıyor.
-
İlgilendiğim şeyler: C ile gömülü program yazma, memory yönetimi, Shortest path, String sorting algoritmaları, Java ile backend yazma vs.
Bugün çözdüğüm pardon çözemediğim şeyler: diyottan akım geçer mi, jfet devresinde gerilim bul, ac devresinde kazanç oranını bul
Kısaca pek alakası yok ki bunlar eenin bize verilen kısmı, sırf logic neymiş öğrenin diye
İyi ki ilk sınav zamanı oturup yaptım da bundan 30 40 falan gelirse en azından dengeler 😞
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Mayıs 2025; 17:22:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
CENG'e girenlerin yarısı EE trend olsaydı ona girecek öğrenciler aslında, ama bitirdikten sonra EE seçeneği nerede ki zaten?
CS diye bir bölüm yok TR'de veya var ama 3 okulda falan. Bilkent gibi CENG programı verip de İngilizce sitesine CS yazmak bunu değiştirmiyor. CS olsa zaten donanıma kayma çok daha düşük olur, okulda da bu yönde hiç ders görmeyecekleri için.
Bu arada ben de katılıyorum, EE'ye kayan falan yok ama o zaman neden EE dersleri vermeye devam ediyorlar? Seçmeli yapsınlar, EE dersi seçen 10 kişi bulabilirse bölümü bırakırım.
-
Ne sınavına giriyorsunuz hala, finaller başlayacak yakında hala vize mi yapıyorlar sizde?
-
2 dersin 2.vizeleri de var
2 vize hayatımda duyduğum en mantıksız işlerden biri olabilir
Son 3 hafta 4 mt'im 2 projem var. Okul 30'unda kapanıyor 28'inde emt 3.midterm var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya aslında 2 vize iyidir, finale olan yükü azaltır; final 3. vize haline gelir.
Ama çok geçe kalmış, gerçi okul geç kapanıyorsa sorun değil. 60 puanlık her şey dahil finali mi tercih edersin? Vizelerin bir de konuları kısıtlı oluyor 2 tane olunca daha rahat aslında. 2 vize olduğum derslerde vize konuları kısıtlı ve vize tarihleri diğer sınavlardan farklı olduğu için sıkıntı çekmemiştim.
@nickolangelo Nasıl oldu hocam sizin öyle? Bu ayın 30'unda okul bitiyor ve 28'inde mt mi var???
O zaman 2 gün içinde de finali mi olacak?
Bu son haftalara her şeyi sıkıştırma olayından nefret ediyorum. Ben de ee dersinin projesiyle ugrasıyorum su anda, grup rezalet çıktı tüm proje bana kitlendi. Bizim 30'unda finaller bitiyor, daha derslerle ve projelerle ugrasıyorum. EE dersinin labının hem ayrı finali hem projesi var, aynı dersin ayrı finali ve teorik dersi var alakasız xD Şu işi çözersem, gptli konuşan mutfak robotu falan yapayım bari de öğrendiklerim boşa gitmesin
-
2 hafta sonra kapanıyor ondan 2 hafta sonra da finaller var
yani konu takibi açısından iyi de rahat zamanımız çok daralıyor onun yerine quiz ödev tarzı bir şey olsa daha rahat olurdu
-
Assignmentta regular expression kullanmak gerekiyor, taa ilk yazılım öğrendiğim zamanlar anlamamıştım şu anda da kafam basmıyor yarın bir daha bakayım :/
Onun dışında mobilde de bir şeyler yazmam gerekiyor bakalım bu cumaya kadar bu ikisine bakmam lazım
EE baya geniş hocam. Ben eeciyim ama mesela ben de devre derslerini sevmiyorum. 3 tane devre dersim var. Gerisi seçmeli asla almadım devre falan
Evet 10 hazirana kadar sınav yok, devamsızlık sıkıntım da yok ama takıntılarım sağolsun şu an başlamazsam yapamayacam, 1 gün gitmezsem sıkıntı çıkacak diye endişe ediyorum
Neyse bugün biraz String search ve sort algoritmalarına baktım, regular expressionsa kafam basmadı, çok havada kalan bir konu da bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 19 Mayıs 2025; 16:52:8 >
Hocam bayramda memlekete gidecek misiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarveyinStajyeri -- 25 Mayıs 2025; 22:44:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam normalde de aile evinde kalıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Mayıs 2025; 22:59:30 >
he ok hocam ben yurtta kaldığınız dönemi hatırlıyorum o yüzden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X