Şimdi Ara

Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

%100 TDP harcaması için programdan iki tane açman veya 1 tane 3D motor kullanan oyun açman gerekir bence. GPU kullanımının belli bir değeri aşamamasının nedeni henüz OpenGL/DirectX/Vulkan kullanmıyor olmasıdır. Bu nedenle vsync de yok. Sonraki sürümde FPS kilitleyici seçeneğini ekleyeceğim. Böylece o seçeneğe tıklandığında 45 FPS ile savaş gözükebilecek. Yoksa 200 FPS olunca ne olduğu anlaşılmaz. Ayrıca bir önceki sürümü denemişsin sanırım, sadece fare imlecinin olduğu yerde enlem/boylam gözükmesi gerek ve haritaya tıkladığında gemileri seçmesi(renk değişikliği ile) gerek.

@CoNaR-X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 9 Kasım 2017; 12:9:46 >

TDP'den bahsetmedim hocam, orada bahsettiğim memory hızıyla alakalı birşeydi, sizin programın bellekle pek bir işi olmadığından daha önce bahsetmiştiniz ama unutmuşum, kısaca 35% olrk benim orada bahettiğim şey TDP değil bellek kontrolcü yüküydü ama bir önemi yok.

Yazılımınızın yenisiyle denemeler yaptığımda 128k 1600x1024'te değişen birşey yok benzer sonuçlar aldım ama benzer diyerek kestirip atmamak adına aşağıya ekledim ve diğer sonuçlarda aşağıda.

128k 1600x1024 Stock & Overclock.

Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS] Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS]

256k 1600x1024 Stock & Overclock.

Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS] Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS]

512k 1600x1024 Stock & Overclock.

Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS]Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS]

Ve extra olarak 64k 1600x1024 Stock & Overclock.

Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS]Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS]

• Sağol, ekledim. Şu anda 30 FPS ye kitleme kısmını yapmaya çalışıyorum. C# programlama dilindeki winforms projesinin kısıtlı özelliklerle biraz zor gözüküyor.
  • Canı sıkılan yeni sürümü deneyebilir. Yalnız gemileri tek noktaya yoğunlaştırırsanız çok yavaşlayabiliyor. Henüz gemiler birbirlerini çok zayıf kuvvetle itiyorlar. Sani 3 boyutmuş gibi gözüksün diye içiçe geçmelerine izin vermiştim belki direk çarpışan otolar gibi çarpışırlar ilerde.
  • hocam akil vermek gibi olmasin ama su testi artik nvidia dahil hepsinde calistirdiginiza gore baslattigimizda 3dmark gibi tam ekrana gecen yine simdiki gibi ayni gemi olaylarini yapan ama bir sure sonra biten ve sonuc ekrani min max avg fps veren bir sey yapin.niye cunku hangi cozunurluk?3dmark11'de 720p performance 1080p x puani veriyor bunda da iki cozunurluk olsun birini secelim gemi silah menzili yonlendirme bunlar gerekli degil oyun yapmiyorsunuz benchmark bu.basacaksin bisiler yapacak sonuc verecek.calistiriyoruz tam ekran mi yapacaz pencereyi mi buyutecez sonuc olarak kac fps yazacaz boyle olunca ilgi gormuyor dedigim gibi yaparsaniz DH'nin benchmarki olabilir nasil ki spi gpu-z gibi programlar var bu da onun gibi olabilir ama siz resmen oyun yapmak istiyorsunuz var zaten bunun gibi oyun agar.io diye.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

hocam akil vermek gibi olmasin ama su testi artik nvidia dahil hepsinde calistirdiginiza gore baslattigimizda 3dmark gibi tam ekrana gecen yine simdiki gibi ayni gemi olaylarini yapan ama bir sure sonra biten ve sonuc ekrani min max avg fps veren bir sey yapin.niye cunku hangi cozunurluk?3dmark11'de 720p performance 1080p x puani veriyor bunda da iki cozunurluk olsun birini secelim gemi silah menzili yonlendirme bunlar gerekli degil oyun yapmiyorsunuz benchmark bu.basacaksin bisiler yapacak sonuc verecek.calistiriyoruz tam ekran mi yapacaz pencereyi mi buyutecez sonuc olarak kac fps yazacaz boyle olunca ilgi gormuyor dedigim gibi yaparsaniz DH'nin benchmarki olabilir nasil ki spi gpu-z gibi programlar var bu da onun gibi olabilir ama siz resmen oyun yapmak istiyorsunuz var zaten bunun gibi oyun agar.io diye.

İstediğiniz şeyi önerin eklerim. Evet agar.io da bunun gibi yuvarlaklarla dolu. Şu anda gemi parçalarının(her gemide 10 tane) görüntülenmelerini ve çalışmalarını hazırlıyorum. Bitince OpenGL ile tam ekran modunu(720p,1080p,2k,4k,8k) ekleyip FPS ile ilişkili puanlama yapacağım. Sonra yuvarlakların yerine gemi resimleri olacak. Yani ogamedeki gibi sanatsal şekilleri olacak, zaten gözüken silahların da sanatsal şekilleri olacak.

Artık sürümü 1.0 olmadan da buraya koymayacağım :)

Şimdilik top taretleri çalışıyor, kalkan üreteçlerini yapıyorum. Geminin neresine kalkan üreteci konduysa orayı koruyacak, tüm gemiyi korumayacak.

Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 16 Kasım 2017; 19:39:28 >

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    nvidia beta tester lazim olursa bir pm uzaginizdayim hocam kolay gelsin.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

nvidia beta tester lazim olursa bir pm uzaginizdayim hocam kolay gelsin.

eyvallah. belki 0.7 gibi bir sürümde opengl testi için pm atarım, iyi akşamlar.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.