Şimdi Ara

Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birkaç gün uğraşayım sonra tekrar rahatsız ederim. :D

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

est. hocam rahatsizlik olmaz.

Merhaba, müsait bir zamanda deneyebilir misin? Programı açtığında bir tane de dos penceresi açıyor ve tüm bildirimleri, oradan yapıyor. Nvidia hata verdiğinde bu sefer orada gözükmesi lazım.
    https://github.com/tugrul512bit/KaloriferBenchmarkGPU/blob/master/EpicWarCL019.rar

Denerken ilk saniyelerde ekrandaki görüntüyü çekebilirsen sevinirim. Eğer ekran sadece kırmızı gemiler ile başlıyorsa o zaman şu anda rx550, rxVega gibi yeni kartlarda olan bir bug Nvidiada da var demektir veya o bug benim sebep olduğum bir bug da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Kasım 2017; 1:22:27 >

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Hahaha cok guzel olmus, tebrikler!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

ilk saniyeler diyince dedim herhalde hizli bir akis olacak ama calistirir calistirmaz bu sekilde dondu.

• Winson Fisk: Sayende hatayı öğrenmiş oldum, sağolasın , birkaç gün sonra görüşürüz :D

Mephalay: Teşekkür ederim.

@Mephalay

@Wilson Fisk

Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS]

ilk saniyeler diyince dedim herhalde hizli bir akis olacak ama calistirir calistirmaz bu sekilde dondu.

Bu seferki sorun çabuk çözüldü, üstüne o pencerede yazan yazılara biraz daha detay ekleyen bir onay kutucuğunu ana pencereye(sol üste) ekledim.
    https://github.com/tugrul512bit/KaloriferBenchmarkGPU/blob/master/EpicWarCL0110_debug.rar

%50 olasılıkla çalışacak :)

Kutucuk işaretliyken oyunu başlatman gerekebilir.

Çalışırsa, çalışırken o kutucuğu iptal edebilirsin, fps artar. Eğer kutucuk iptal edilince çökerse başka bir sorunun kaynağı direk belli olmuş olur.

Zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Kasım 2017; 11:53:23 >

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    ---------
    Selected devices:
    #0: Intel(R) HD Graphics 4000(Intel(R) Corporation) number of compute units: 16 type:GPU memory: 1.37GB
    ---------
    ---------
    Selected devices:
    #0: GeForce GT 740M(NVIDIA Corporation) number of compute units: 2 type:GPU memory: 1GB
    ---------
    1
    2355200
    11878400
    Compile...
    Buffer...
    CL_INVALID_COMMAND_QUEUE

hocam kurumda gt740m var evde 1060 ile tekrar bakayim.

• ---------
    Selected devices:
    #0: GeForce GTX 1060 6GB(NVIDIA Corporation) number of compute units: 10 type:GPU memory: 2GB
    ---------
    0
    2355200
    11878400
    Compile...
    Buffer...
    CL_INVALID_COMMAND_QUEUE

1060

• quote:

---------
    Selected devices:
    #0: GeForce GTX 1060 6GB(NVIDIA Corporation) number of compute units: 10 type:GPU memory: 2GB
    ---------
    0
    2355200
    11878400
    Compile...
    Buffer...
    CL_INVALID_COMMAND_QUEUE

1060

Sağol. "Buffer..." yazdıktan sonra "CL_INVALID_COMMAND_QUEUE " yazana kadar 1 dakika gibi uzun bir süre bekletmiyor değil mi?
    Wilson Fisk - .45 ACP - cyrix120

• O zaman gerçekten birkaç gün sonra tekrar güncelleme yaparım, yardımların için teşekkür ederim.

@Wilson Fisk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Kasım 2017; 14:34:27 >
    Wilson Fisk - .45 ACP - cyrix120

• quote:

rica ederim hocam.notebookta kod 43 hatasi vardi yeni duzelttim guvenemedim o yuzden 1060 ile yapayim dedim ama farkeden bir sey yok bu durumda ne zaman isterseniz atin sabah aksam.

En en son sürümünü reditten denediler çalıştı :) ama onlara da baya denettirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Kasım 2017; 18:56:20 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Kasım 2017; 19:9:26 >

• quote:

yazilim etkisi var mi bu programda?mesela hem kurumda hem evde 1709 var, 388.13 surucu var, webroot anti virus var.

Yazılım etkisi derken ne demek istediğini anlayamadım. Eğer dosya kayıt ediyor mu diye soruyorsan, hayır, sadece opencl_kernel.cl dosyasını okuyor. Virüs olsa zaten anti virüs görür. Ben avira kullanıyorum. Her indirdiğim dosyayı otomatik tarıyor. İstersen internet bağlantısını kesip tekrar çalıştır. Farklı davranmaması lazım. Microsoftun projelere kendi yerleştirdiği yazılım izleme programları belki bağlanmaya çalışabilir, tam bilmiyorum. C# programlama dili olduğu için gene microsoft ürünü oluyor.

Şimdilik github sitesine güveniyorum ama heklenirse haber vermek gerekir.

Bence her iki bilgisayarda da çalışır ama 740m olan 1GB olduğu için büyük haritalar çalışmayabilir. Son sürüm küçük harita. En fazla 200 MB istiyor.

Eğer kitlenme olursa diye soruyorsan, evet, kitlenip kendine gelirse reset atmadığın sürece diğer OpenCL kullanan programlar aksayabilir hatta hiç çalışmayabilir. En azından benim RX550 li sistemde böyle oluyor. Eğer yazılımsal hatadan dolayı bellekte taşma olmuşsa o zaman resetlemeden kendine gelmiyor. Zaten buyüzden işlemci seçeneğini kapattım. Yanlışlıkla RAM gitmesin diye. Giderse GPU belleği gitsin. Eğer çizim tasarım işiyle ilgili bir program kullanıyorsan onu bozabilir mesela. Atıyorum 8 saattir bir araba motoru tasarlıyorduysan, kaydetmeden bu programı açma Gene de dosya yazma işlemi yapmadığı için öyle felaket düzeyinde bir zarar veremez.

Kitlenme tam sen pencereyi sürüklerken olmuşsa o da benim hatam, sadece belleğin aynı noktasına windows10 bilgi yazmaya çalışırken bu program da okumaya çalışmıştır, öncelik hakkı belli olmadığı için program çökmüştür, sonraki sürümlerde düzelecek zaten.

Sayende programı baya ilerlettim, sağol. Hatanın kaynağı 1MB civarında bir bellek taşmasıymış ve bunu sadece Nvidia kabul etmiyormuş. Amd ve Intel hatalı şekilde çalıştırmaya devam ediyormuş. Yani burada haklı olan Nvidiaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Kasım 2017; 20:12:9 >

• Gemi sayısını nerden ayarlıyoruz göremedim

Yine bir ev yapımı GPU benchmark. (2D uzay savaşı RTS/RPG simülatörü)[v0.0.7.0][65536 gemi 50+ FPS]
  • Güzel fikir. Gemi sayısı ayarını ekleyeyim. Sonraki sürümde simülasyonu başlamadan önce seçilebilir. Hatta belki ikinci bir seçenek olarak 60 FPS olana kadar otomatik arttırma gibi birşey de eklenilebilir. Böylece kartların gücü FPS ile değil uzay gemisi sayısıyla ölçülür

Senin kart R7-240 ın 900 MHz halinin 4 katı gücünde yani 1280 çekirdek 900 MHz gibi.

@sangreal_1905

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Kasım 2017; 22:30:23 >

Kart stok hızda, 1600x1024 çözünürlük, bellek 1752mhz'e çıkmadı muhtemelen memory yükü olmadığından, 1500mhz'de 35%'lik yüklenme görünüyor, gpu yüklenme oranı ise görüldüğü gibi bu ekranda 89% sabit gidiyor.

Aşağıda overclock var ve yüklenme yine benzer şekilde 90%'da, ben o.c yaptığımda fps sabit kalır ve GPU kullanımı düşer diye düşünmüştüm fakat öyle olmadı.

Aşağıda ise yine overclock var ve uzaklaştırma yaptığımda en düşük fps yi aldığım yer olarak bu ekranı buldum, bir tık uzağa yada bir tık yakına aldığımda fps artmaya başlıyor, bu esnada GPU kullanımı 94%'e ulaşıyor, overclock yokken ise bu uzaklaştırma'da en düşük 33.6~8fps gibi birşey görüyorum.

Bir detay olarak'ta; eğer console logundan tik'i almazsam onun yaptığı o flod benzeri hareket sebebiyle 15fps gibi bir düşüş oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 9 Kasım 2017; 5:31:13 >

• 1600X1024 R7 370

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.