Şimdi Ara

Yine aynı hata(hardware Monitor found an error)bir yardım lütfen.(Çok şükür çözüldü) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hsyn2802 sıra dediklerine geldi.Sırasıyla deniyorum benim pc alıştı bu işlere
  • bu kadar cevaptan sonra düzelmedi ise anakartın bana göre arızalı ama bios update sorunu belki çözebilir yaptı isen şunları dene :

1 anakartın sağlam bir sorun yoksa o uyarıyı biostan devre dışı bırak kullanmaya devam et

2 bios pilini değiştirmişsin , yine saat tarih bozuluyorsa anakartın güç durumlarında hala pili kullanıyor power supllyde bir sorun olabilir.

3 sıcaklıklar gayet normal

şu fandan varsa(işlemci fanı olarak kullanılıyorsa) hata verebilir,çünkü anakarta bağlı değil power supplyden gücü alıyor ve hızları kontrol edemediği için hata verebilir. :

Yine aynı hata(hardware Monitor found an error)bir yardım lütfen.(Çok şükür çözüldü)

şu fandan kullanıyorsan bu 3 tellı ayrıca hızları biostan kontrol edilebilir. :

Yine aynı hata(hardware Monitor found an error)bir yardım lütfen.(Çok şükür çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 9 Aralık 2009; 12:32:50 >

• ? Ekran Kartının Marka Modeli Nedir Birde Elinle Dokunarak Baksana Ekran Kartında Abartı Bir Isınma Mevcutmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

? Ekran Kartının Marka Modeli Nedir Birde Elinle Dokunarak Baksana Ekran Kartında Abartı Bir Isınma Mevcutmu

sorunun ondan olacağını sanmıyorum ama aramıza hoşgeldin @Extrem Gamer
  • Termal macunu çekmeyi ve fanı değiştirmeye fırsatım olmadı.Açıkçası macun zaten uzun süredir yoktu ve hata çıkmamıştı.Bir ihtimal fan olabilir .Uyarıyı biostan disable yaptım bakalım ne olacak.
    Sorulduğu için yazıyorum belki farklı önerisi olan vardır.
    hayati54 2 numaralı fanı kullanıyorum.
    Extrem Gamer ekran kartım fanlı bir kart değil Ati radeon 9550/X1050 serisi
  • salih1971 kardeşim bu uyarıyı hala aldığını söylüyorsun,, peki bu uyarıyı aldığında bilgisayarın saat ve tarih ayarlarını doğru mu yoksa yanlış mı oluyor, bunu yazarmısın,
  • bios pilini değiştirdikten sonra tarih ve saat ayarları doğru.
    Biostan hata vermeyi disable yaptım şu anda başlangıçta aynı hata yazısı çıkmıyor.Ama bilgisayarı bu şekilde çaılştırmanın zararı vardır herhalde.
    Çünkü biostan hata verme kısmını açtığımda aynı hata yazısı çıkmaya devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

? Ekran Kartının Marka Modeli Nedir Birde Elinle Dokunarak Baksana Ekran Kartında Abartı Bir Isınma Mevcutmu

sorunun ondan olacağını sanmıyorum ama aramıza hoşgeldin @Extrem Gamer

Aslında Yeni değilim Eski Farklı Bir Accountum var ,fakat artık bu account 'umla sitede online olucam .

Yinede Eyw Hoşbulduk @hayati54

• sen en iyisi bir termal macun al (3.5 tl ısı transfer silicon(beyaz) ) sür bakalım bir sorun olacakmı ?
  • Bu hatayı çözene kadar devam:))
    Termal macundan kaynaklanmıyor hata.
    Biosta Hardware monitor kısmını inceledim dakikalarca.PC soğuk iken(ilk açıldığında) CPU Fan Speed değeri 1400-1900 arası kırmızı ,1900'den sonra normal haline geliyor(MAVİ),bu değer 2500-2600'e kadar çıkıyor.
    Bu durum işlemci fanının değişmesi gerektiğnin bir işareti mi?
    Sırasıyla deniyoruz yapılması gerekenleri,evet diyen çıkarsa öyle değiştireyim,boşuna birde fanı değiştirmeyeyim?
    Fan hızı normalde kaç olmalıdır?
  • kardeş sen en iyisi anakartı değişir.
  • işte oda maddiyat meselesi,belki bir çözüm vardır diye yazıyorum habire.
    Bu sorunda çok ilginç pek rastlanmayan bir durum herhalde.
    Bu donanımhaber platformu çok güçlü,bilgisayarı çok iyi bilen ustalar var.
    Bu sorun burada çözülmezse diğer sitelerde zor çözülür.Selamlar.
  • Bu yazılanlar ve bu başlık, bu hata iletisini alanlara referans olsun.

Hardware monitör kısmına girilip oradaki değerler izlenir.Bu hata benim sistemde fanın değişmesi ile çözüldü.
    Fakat anladığım şu ki diğer değerlerle ilgili ani inme ve çıkmaların oluşu bu hataya sebebiyet verebilir.Yani bazı sistemlerde işlemci sıcaklığı,bazı sistemlerde termal macun,bazı sistemlerde pc voltaj değerleri vesaire vesaire.
    Orada yazıların ve değerlerin maviden kırmızıya dönüşmesi hata çözümü için işarettir.

Bu hata sayesinde bilgisayarımda deneme yanılma yoluyla iyileştirmeler yapmış oldum.
    Bana yardımcı olan,yazı yazan,bilgi veren,tavsiyede bulunan tüm kardeşlerime şükran borçluyum.

Selamlar.
  • Sorunun fanda olabilme ihtimalini konuşmuştuk..
    Çözüldüğüne sevindim.
    Geçmiş olsun
  • Eyvallah mesut kardeşim önerilerinizle çözüldü.
  • Bu arada termal macun yerine diş macunu sürdüm(beyaz)
    Bilgisayarım diş macununu termal macun zannetti,sorun yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.