Şimdi Ara

Yine aynı hata(hardware Monitor found an error)bir yardım lütfen.(Çok şükür çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
7.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce forumda başlık açmıştım. "Başlangıçta Hardware Monitor found an error. Enter Power setup menu for details yazısı geliyor başlangıçta F1'e basarak bilgisayar açılıyor.Forumda net yanıt bulamadım.Gerçek sorun ne olabilir?Bios resetlendi fayda yok.
    Power ile alakalı olabileceğini ,değişmesi gerekebileceğini söylediler.400 W yeni power aldım.4-5 gün bu hata yoktu ama yine aynı hata çıkıyor.

Setuptaki Hardware monitor değerleri

MB temperature 30 C/86 F
    CPU Tempereture 40 C/104 F
    CPU Fan Speed 2400-2500 RPM arası
    VCORE Voltage 1.60
    +3.3 V Voltage 3.20
    +5 V Voltage 5.10 V
    +12 V Voltage 11.96 V

Acaba sorun nedir bana bir öneriniz varmı şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih1971 -- 22 Aralık 2009; 22:48:07 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hardware Monitör Hata Mesajı: "Bir Hata Bulundu"

"Hardware monitör bir hata buldu" mesajı, bilgisayarının donanımında bir sorun olduğunu gösteren yaygın bir hatadır. Bu hata mesajı, genellikle aşağıdaki sorunlardan kaynaklanır:

• Bozuk veya hatalı donanım
    • Sürücü sorunları
    • BIOS ayarları sorunları
    • İşletim sistemi sorunları

Donanım Sorunlarının Giderilmesi

Hardware monitör hata mesajı aldıysan, öncelikle donanım sorunlarını gidermeye çalışmalısın. Bunu yapmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Bilgisayarı kapat ve yeniden başlat. Bazen basit bir yeniden başlatma, donanım sorunlarını çözebilir.
    • Donanım bileşenlerini tek tek çıkar ve tekrar tak. Bu, gevşek bağlantıları veya hatalı bileşenleri belirlemene yardımcı olabilir.
    • Donanım sürücülerini güncelle. Eski veya bozuk sürücüler, hardware monitör hata mesajına neden olabilir.

Sürücü Sorunlarının Giderilmesi

Donanım sorunlarını giderdikten sonra, sürücü sorunlarını kontrol etmelisin. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Aygıt yöneticisini aç ve donanım cihazlarına bak. Sarı ünlem işareti veya kırmızı X işareti olan cihazlar, sürücü sorunlarını gösterir.
    • Sorunlu cihazların sürücülerini güncelle veya yeniden yükle.

BIOS Ayarlarının Giderilmesi

BIOS ayarları, bilgisayarının donanımını kontrol eder. BIOS ayarlarında yanlış yapılandırma, hardware monitör hata mesajına neden olabilir. BIOS ayarlarını kontrol etmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS'a gir (genellikle F2 veya Del tuşuna basarak).
    • Donanım yapılandırması ayarlarını kontrol et ve gerektiğinde düzelt.
    • Değişiklikleri kaydet ve BIOS'tan çık.

İşletim Sistemi Sorunlarının Giderilmesi

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala hardware monitör hata mesajı alıyorsan, işletim sistemi sorunları olabilir. Bunu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• İşletim sistemini güncelle.
    • Sistem dosyası denetleyicisini çalıştır (SFC /scannow). Bu komut, bozuk sistem dosyalarını tarar ve onarır.
    • Bilgisayarı sıfırla veya yeniden yükle. Bu, işletim sistemindeki tüm sorunları çözecektir.

Hardware monitör hata mesajı, donanım, sürücü, BIOS veya işletim sistemi sorunlarından kaynaklanabilir. Yukarıdaki adımları izleyerek bu sorunu çözebilir ve bilgisayarının sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bİosu Uptade yapınız Bu benim önerim
    Burda da Alıntı yaptım birde bunları dene istersen...
    Selamlar...Buna benzer bi hata iletisi "hardware monitor found error" şeklinde bi hata iletisi de ben alıyordum...Bu hata BIOS kaynaklı...Zaten yukarıda yazmış olduğunuz "enter power setup menu for details" iletisi de bunu doğrular gözüküyor...

ÇÖZÜM: Kendi BIOS'umun hardware monitor kısmına girin ve bu kısmın fan devir değerleri , cpu sıcaklığı ve birkaç gerilim değeri bilgisini kontrol edin.

Şunları bi deneyin: ilk olarak BIOS ayarlarına resetleyin BIOS ayarlarından BIOS default ayarını seçerek tüm BIOS'u default ayara getirin ve yine kaydederek çıkın. Bilgisayar bu işlemden sonraki ilk açılışında sizden BIOS ayarlarını default'a getirmek için onay sorarsa onaylayarak yine BIOS'un default olmasını sağlayın. (bilgisayar BIOS default'u için sizden onay almadan da yani otomatik olarak da default'u seçebilir...ben BIOS pilimi ilk çıkardığımda bana onay sormuştu...) Yine de başlığı takip etmenizi öneririm...

Servis Notu : Power Menegament bölümündeki uyarı ayarlarını sıfırlayın ya da DISABLE yapın. Bios ilk sayfasındaki uyarı bölümünü de NEVER olarak seçin. Tabi bunları fanlarınızın döndüğünden ve ısı derecelerinde sorun olmadğını gördükten sonra yapın. Bir dahaki bios resetlenene kadar bu uyarıyı almazsınız...

• aslında ankartın marka ve modelini yazsaydın daha iyi olurdu. acaba bioasda butür hata mesajları ver diye bir seçenekmi var varsa bu seçeneği kapatmaya deneyebilirsin biosunu güncelleyebilirsinde anakartın sitesinden enson sürüm güncel biosu indirve güncelle sorun çözülebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: pandoras

aslında ankartın marka ve modelini yazsaydın daha iyi olurdu. acaba bioasda butür hata mesajları ver diye bir seçenekmi var varsa bu seçeneği kapatmaya deneyebilirsin biosunu güncelleyebilirsinde anakartın sitesinden enson sürüm güncel biosu indirve güncelle sorun çözülebilir
    teşekkür ederim önerilerinize.biosta o kısım yok.award bios nasıl update yapacağımı bilmiyorum.Sanki update yapılsa bile sorun devam edecek gibi bir his var içimde.Şimdiye kadar çalışan sorunsuz sistem için update yapmaya gerek var mı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salih1971

teşekkür ederim önerilerinize.biosta o kısım yok.award bios nasıl update yapacağımı bilmiyorum.Sanki update yapılsa bile sorun devam edecek gibi bir his var içimde.Şimdiye kadar çalışan sorunsuz sistem için update yapmaya gerek var mı bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    anakartın modelini markasını söle
  • quote:

anakartın modelini markasını söle

Alıntıları Göster
    asus anakart P4PE-X/TE
    ver REV 1.x
    Via 1394 Chip
  • quote:

asus anakart P4PE-X/TE
    ver REV 1.x
    Via 1394 Chip

Alıntıları Göster
    http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=Edv9I9xTTboIppD3 anakartın bu değil mi İntel Chipsetli bir anakart fakat ben bunun Bios için uptade dosyasını ve programını bulamadım acaba sorun bende mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanAtas

http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=Edv9I9xTTboIppD3 anakartın bu değil mi İntel Chipsetli bir anakart fakat ben bunun Bios için uptade dosyasını ve programını bulamadım acaba sorun bende mi

Alıntıları Göster
    Benim teknik bilgim pek yok.İntel chip sette olabilir.kasayı açıp bakmadım.
    sandra bilgisayar analiz programını kurdum şöyle yazı çıkıyor.
    chipset 1
    model asus tek computer ınc 82845G/GL/Ge

• quote:

Benim teknik bilgim pek yok.İntel chip sette olabilir.kasayı açıp bakmadım.
    sandra bilgisayar analiz programını kurdum şöyle yazı çıkıyor.
    chipset 1
    model asus tek computer ınc 82845G/GL/Ge

Alıntıları Göster
    sickdreth.01 kardeşimverdiğin linkteki resmi inceledim evet benim anakartım bu.bios update konusunda yardımcı olabilirsen memnun olurum.Anakart bayağı bir eski.
  • quote:

sickdreth.01 kardeşimverdiğin linkteki resmi inceledim evet benim anakartım bu.bios update konusunda yardımcı olabilirsen memnun olurum.Anakart bayağı bir eski.

Alıntıları Göster
    award bios versiyon 2.30
  • quote:

Alıntıları Göster
    en sonunda buldum aradım önceliklehttp://support.asus.com/download/download_item.aspx?product=1&model=P4PE-X/TE siteye gir buradan Bİos kısmına gir ve en üstte olan Bİos dosyasını indir onu indirdikten sonrada Bİos Utilities kısmında da Flash programını indir yine en üstteki daha sonra indirdiğin flash programını çalıştırarak bios güncellemesi yap fakat Şunu belirteyim BİOS GÜNCELLEMESİ YAPILIRKEN KESİNLİKLE ELEKTRİK KESİNTİSİ OLMAMALI ŞAYET ELEKTRİK KESİNTİSİ OLURSA ANAKARTIN KULLANILMAZ... bu uyarımı dikkate al eğer yapamayacak olursan yardımcı oluruz yine..Kolay gelsin...

EDİT: AsusLiveUptade diye bir yazılım olması lazım...Onunla Windows üzerinden BIOS'u güncelleyebilirsin.Bunula daha kolay olur senin için bu programıda basit bir şekilde internetten bulabilirsin ve resimli anlatımlarda vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanAtas -- 4 Aralık 2009; 1:52:15 >

• quote:

en sonunda buldum aradım önceliklehttp://support.asus.com/download/download_item.aspx?product=1&model=P4PE-X/TE siteye gir buradan Bİos kısmına gir ve en üstte olan Bİos dosyasını indir onu indirdikten sonrada Bİos Utilities kısmında da Flash programını indir yine en üstteki daha sonra indirdiğin flash programını çalıştırarak bios güncellemesi yap fakat Şunu belirteyim BİOS GÜNCELLEMESİ YAPILIRKEN KESİNLİKLE ELEKTRİK KESİNTİSİ OLMAMALI ŞAYET ELEKTRİK KESİNTİSİ OLURSA ANAKARTIN KULLANILMAZ... bu uyarımı dikkate al eğer yapamayacak olursan yardımcı oluruz yine..Kolay gelsin...

EDİT: AsusLiveUptade diye bir yazılım olması lazım...Onunla Windows üzerinden BIOS'u güncelleyebilirsin.Bunula daha kolay olur senin için bu programıda basit bir şekilde internetten bulabilirsin ve resimli anlatımlarda vardır...

Alıntıları Göster
    sickdreth.01 kardeşim gecenin bu saatinde ilgin ve emeğin için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Yarın deneyeceğim.Sana bir şrkilde haber veririm.

• quote:

sickdreth.01 kardeşim gecenin bu saatinde ilgin ve emeğin için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Yarın deneyeceğim.Sana bir şrkilde haber veririm.

Alıntıları Göster
    sickdreth.01 kardeşime tekrar teşekkür edrim ilgisi ve desteği için,anlattıklarını yaptım,biosu güncelledim,sorunum çözüldü.Umarım tekrar ortaya çıkmaz.
  • quote:

sickdreth.01 kardeşime tekrar teşekkür edrim ilgisi ve desteği için,anlattıklarını yaptım,biosu güncelledim,sorunum çözüldü.Umarım tekrar ortaya çıkmaz.

Alıntıları Göster
    Bu arada mesut haksoy kardeşime de katkıları için teşekkür ederim.
  • quote:

Bu arada mesut haksoy kardeşime de katkıları için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    aslında bende biraz yardım etmiştimde gece köfte yemeye gidince devamını getiremedim :) şaka bir yana sorun çözüldüğü için sevindim
  • quote:

aslında bende biraz yardım etmiştimde gece köfte yemeye gidince devamını getiremedim :) şaka bir yana sorun çözüldüğü için sevindim

Alıntıları Göster
    Sorunun çözüldüğü için bende sevindim İyi Forumlar...
  • quote:

Sorunun çözüldüğü için bende sevindim İyi Forumlar...

Alıntıları Göster
    pandoras kardeşim sana da fırsat doğdu.Sorun çözüldü dedim ama gün içinde 5-6 defa PC açıldı,kapandı hata vermedi şimdi açtım yine aynı hatayı verdi.Bu sorun beni deli edecek:(( Power supply değiştiğinde de aynısını yaptı,düzeldi zannediyorum ama 1-2 gün sonra yine aynı hata.bios update yaptım düzeldi zannettim ama yine aynı sorunun devam ettiğini gördüm.
    Tavsiyesi olan varsa önerisini yapmaya devam edeceğim ne yapalım,ya sabır.

• quote:

pandoras kardeşim sana da fırsat doğdu.Sorun çözüldü dedim ama gün içinde 5-6 defa PC açıldı,kapandı hata vermedi şimdi açtım yine aynı hatayı verdi.Bu sorun beni deli edecek:(( Power supply değiştiğinde de aynısını yaptı,düzeldi zannediyorum ama 1-2 gün sonra yine aynı hata.bios update yaptım düzeldi zannettim ama yine aynı sorunun devam ettiğini gördüm.

peki anakartı başka bir makinada deneme şansın varmı yada senin parçaları yeni bir anakarta takarak deneme olasılığın var ise dene sonucu buraya yazabilirsin...
  • quote:

Alıntıları Göster
    Salih

Hardware Monitor found an error. Enter Power setup menu for details

hatasını verdikten sonra F1e basmayıp direk BIOS a girmeyi denedin mi?Ayrıntılar için biosa girin diyor..Orada kırmızı ile işaretli biryer falan var mı?Onu söylesene lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Salih

Hardware Monitor found an error. Enter Power setup menu for details

hatasını verdikten sonra F1e basmayıp direk BIOS a girmeyi denedin mi?Ayrıntılar için biosa girin diyor..Orada kırmızı ile işaretli biryer falan var mı?Onu söylesene lütfen

Alıntıları Göster
    F1'e basmadan Hardware Monitor kısmına girdim orayı dakikalarca gözlemledim 1 defa cpu fan speed kısmının 2400 RPM olduğundamavi rengin kırmızıya dönüştüğünü ardından tekrar mavi olduğunu gördüm.Başka da bir hata göremedim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.