Şimdi Ara

Yine AtlasJet ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
6.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uçaklarda her koltukta bir kaza anında açılabilen hava yastıkları olsun. Yalnız bu yastıklar otomobillerde ki gibi değil, bütün koltukla beraber yolcuyu çepeçevre kuşatacak sağlam bir balon şeklinde olacak.

Chackie Chan filminde buna benzer bir küre vardı. Adam metrelerce yüksekten bununla düşüyordu hiçbirşey olmuyordu.
  • Uçağı acil durumlarda taşıyabilecek balon, paraşüt tarzı bir şey olsa, o da fena olmazdı.Uzay mekiklerinde olan cinsten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 9 Aralık 2007; 2:50:06 >
  • Beyler öneriler güzelde sorun yerle temas edince etki eden kuvvet değil, ani basınç değişikliği.
  • AtlasJet'i koruyan arkadaşa ve verdiği örneklere sonuna kadar katılıyorum.

Pilot hatasından uçak kaza yaptı sonuçta uçak kazası olabilecek bir şey. O zaman atlasjetin uçaklarına değil o model uçaklara binmeyeceksiniz. Çünkü atlasjet sadece aracı.

Yukarıda md83 tipi uçak gördümde 5 sene önce seyahet etmiştim almanyaya çok güzel duruyordu pistte.
  • Basınç değişikliği için herkese ayrı ayrı önlem almak yerine uçak sadece gövdesine bağlı bir balonla inse nasıl olur?Kanatlar falan ayrılsa, yavaş yavaş yere paralel olarak inse.Tabi bozuk arazide gövde dağılır.O da ayrı bir husus..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Basınç değişikliği için herkese ayrı ayrı önlem almak yerine uçak sadece gövdesine bağlı bir balonla inse nasıl olur?Kanatlar falan ayrılsa, yavaş yavaş yere paralel olarak inse.Tabi bozuk arazide gövde dağılır.O da ayrı bir husus..

ayrılan kanatlar nereye gidiyor

şaka bi yana cidden güzel bi düşünce ama kanat ve özellikle kanattan motorlu uçaklarda motorun yeryüzüne düşmesi çok büyük facialara neden olabilir. hadi o sorun çözüldü, kanaları olmadan bir uçağın yere paralel uçabileceğini sanmıyorum. aerodinamik yapısı bozulacak sonuçta.

• quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

oley
    ben araba binmiyorum o zaman,
    hangi marka olursa olsun,
    bi yolcuk kaza yaptımdıda
    ya,
    bence yanlış düşünüyosunuz,
    atlas jetin kaptanı bu kazayı ustaca bi manevra ile atlatsaydı ve öyle bir sansasyon yapsaydı da
    müthiş kaptan uçağı kazadan kurtardı denseydi
    hepiniz atlasjete binerdiniz o halde,
    yanılıyormuyum,
    düşündüklerinizde haklı iseniz düşündüklerinizin tersi oluncada böyle olması lazım
    eeee ne olcak o zaman

@rondo1194

aynen aklımdan geçenleri yazmışsın.
  • Şansızlık Atlas Jet' in başına gelen. Her uçak arıza yapar. Bir gerçek var ki karada kaybettiğimiz insan sayısı havada ölen insan sayısından kat kat fazla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MagicHell

Şansızlık Atlas Jet' in başına gelen. Her uçak arıza yapar. Bir gerçek var ki karada kaybettiğimiz insan sayısı havada ölen insan sayısından kat kat fazla.

evet, bu zaten kesin,
    ne yazıkki teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, insanlar bu olaylara gebedir,
    o kaza yapar bu kaza yapar diye hiç bişeye binmeyip sadece eşek binseniz, eşeği gelir bir at sineği ısırır eşekcezde acıdan ve kaşıntıdan çıldırcak gibi olur yola fırlar seni arabanın altına sokar yine ölürsünüz,
    bence yapılacak olan şudur,
    aynı tip arızadan dolayı yada hatadan dolayı birden fazla kaza farsa sorun vardır incelenenip halledilmesi gerek,
    ama henüz daha sebebi bile belli olmayan şu atlas jet kazası hakkında henüz kimseyi suçlamanın zamanı değil

• havada arızalanıp düşen uçak sayısı çok azdır.
    kazalar kalkışta veya inişte olur genellikle.
    kazaların başlıca sebepleri
    1.insan hatası
    2.kötü hava şartları
    3.uçak bakımlarının düzgün yapılmaması
    4.metal yorgunluğu....
    5.haberleşme problemleri

bu sebeplerden aslında uçak tipinden çok havayolunun işini ne derece iyi yaptığı ve güvenilirliği önemlidir.
    yoksa falanca model uçak düştü o model uçağa binmeyelim demek biraz saçmalık olur.
    zaten bineceğiniz uçağın modelini seçemiyorsunuz.seçseniz bile son anda firma modeli değiştirebilir.yani garantisi yoktur...

özellikle hava şartlarının kötü olduğu kış dönemlerinde ucuz biletli havayollarına binmemeye özen göstermek lazım.
  • Bende 1Yıl Önce Atlasjetle Almanya/Hamburga Gitmiştim Atlasjetle Aama ÖgerTurk Firmasıyla Gittim Atlasjet Götürdü Nasıl Olduysa Bilmem Tam Romanya Bubapeshte Üzerine Geldik Azkalsın Yere Çakılıyorduk Uçak Türbülansamı Girdi Ne Oldu Öyle Bir Sallanıyorki Görseniz Uçak Resmen Havada Dans Ediyordu O Derece Ama Pilot Dedi, Korkmayın Bende Ondan Güç Aldım KorkmadımAma Hava Şartlarıydı Yoksa Hizmeti İyidi Airbus A320 Gittik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaxxx -- 9 Aralık 2007; 11:47:17 >
  • atlasjete bineceğime en eski hacı murata binerim be....
  • Hemen galyana gelmeden önce iyice bir araştırmak lazım. Yine ikinci bir tavuk olayına dönmesin bu. Günümzde Medya istediği şirketti, istediği gibi lanse edebiliyor. Dikkat etmek lazım.
  • Yozi kardeş Geçen yıl açtığın Telekom faturalarıyla ilgili konuyu hala unutamadım.
    Allah razı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geberit

quote:

Orjinalden alıntı: CARNIVALE

Millet biletlerini iptal ediyor olsa gerek ana sayfalarına şu resmi koymuşlar...

Yine AtlasJet !

koptum yusuuuffff

havada çarpışacaklar lan bunlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

havada arızalanıp düşen uçak sayısı çok azdır.
    kazalar kalkışta veya inişte olur genellikle.
    kazaların başlıca sebepleri
    1.insan hatası
    2.kötü hava şartları
    3.uçak bakımlarının düzgün yapılmaması
    4.metal yorgunluğu....
    5.haberleşme problemleri

bu sebeplerden aslında uçak tipinden çok havayolunun işini ne derece iyi yaptığı ve güvenilirliği önemlidir.
    yoksa falanca model uçak düştü o model uçağa binmeyelim demek biraz saçmalık olur.
    zaten bineceğiniz uçağın modelini seçemiyorsunuz.seçseniz bile son anda firma modeli değiştirebilir.yani garantisi yoktur...

özellikle hava şartlarının kötü olduğu kış dönemlerinde ucuz biletli havayollarına binmemeye özen göstermek lazım.

bida sabotaj, suikast yüzünden düşer,
    arkadaşlar ben atlasjeti korumuyorum. ama ortaya konuşuyom,
    olayın sonucunu görmeden karar verilmesin diyom,
    geçen bir kaç yıl içindede bir sürü tren kazası oldu o zamanda bir sürü haberler yada suçun faturasının çıkarılmak istendiği kişiler oldu,
    değilmi,
    ha bide discoverniyde seyretmiştim öyle ilginç uçak kazalır olmuşki,
    mesela uçağın yakıtı bitmiş ama ibreler yakıtı full gösteriyormuş,
    sonra uçak park halinde iken tekerlerin altına konan takozlar varmış,
    bizim eleman uçak kalkarken takozları almış tekerlerin kapanırken girdiği yuvasına koymuş ve tekerlerin kısmasına sebeb olmuş tekerler açılmayınca kaza olmuş,
    ve bunun gibi bir sürü basit hatadan dolayı kaza,
    du bakalım kara kutudan ne çıkacak

• arkadaşlar arıza yapması doğal çünkü televizyonda bir program seyrettim, bu atlas jetin teknisyenleriyle ilgiliydi, yok bayan teknisyenleri varmışmış bilmem neymiş, bu teknisyenler 2 senelik okuldan mezun oluyor bu atlas bunları işe alıyor, sonra bunlar ordaki 15 senelik teknisyenin altında çalışıyolar, eh bunların yaptığı kontrollerden de ancak o kadar olur
  • resmi açıklama yapıldı,
    büyük bir ihtimalle pilotaj hatası imiş,
    ve bu tip hatayı her pilot yapabilirmiş,
    haberleri seyretdinizmi?
  • psikolojik baskı arttı o yüzden. ben 3 yıldır kıbrısa giderken birçok kere ve bir çok firma rötarda yaptı thy ve kıbrıs türk hava yoları kalkmadı aktarma yaptılar. bunlar havacılıkta olağan şeyler. kaçırılma ile başlayan kötü şöhrete kaza da tuz biber ekti o kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

resmi açıklama yapıldı,
    büyük bir ihtimalle pilotaj hatası imiş,
    ve bu tip hatayı her pilot yapabilirmiş,
    haberleri seyretdinizmi?

Pilotun kalkıp olay böyle oldu diyecek hali yok ya..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.