Şimdi Ara

Yıllar Sonra Kurulacak Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 8 yıllık bilgisayarın en sonunda bozulması sebebiyle yeni bir bilgisayar almaya karar verdik. Bilgisayar genel olarak internet ve film olarak kullanılacak ancak uzun yıllar daha doğrusu bir önceki gibi artık yapılamayacak derece bozulana kadar yenilememe gibi bir huyu var ahalinin. Bundan 3-4 sene sonra kasmaması lazım yani ha teknoloji ne olur bilinmez ama en azından alt seviye bişey alıp dövünmektense orta halli bişey topladım ben yorumlarınızı almak istedim.Bilgisayar kesinlikle vatan %25 indirimle alınacak ve bursa stok durumlarına göre ayarlandı, önerileri ona göre yaparsanız sevinirim.

(Not: 2500k vatan bursa stoklarında olmadığı için tercih edilmedi yoksa istediğim işlemci oydu, amd istemiyorum sebebi hem phenom serisi stoklarda yok fx ise hayal kırıklığı, bu sene sonu üretimi bile bitiyormuş, o sebepten amd tarafına soğuk kaldım.)

Tekrardan önerileriniz için teşekkürler.

Bütçe 2000 Tl.

İşlemci :INTEL CORE I5 3450
    Anakart :ASUS P8H77-V
    Ekran Kartı :ASUS HD6850
    Ram :CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE
    Kasa :COOLER MASTER RC 690 II 80PLUS GX 650W
    Monitör :SAMSUNG 23'' S23B550V
    Hdd :WD 3.5" 500GB CAVIAR BLACK
    Dvd :ASUS DRW-24B5ST

• Sistem guzel de , ilerde upgrade yapamaz misiniz? Mesela simdi i5 3570k ile hd 6870 alsaniz.(Guc kaynagini da 750w tabi) Sonra(2 yil sonra) 2.6870'i ekleyip i5'i overclock yapsaniz 5 yil isinizi gorur.(Bence) O tip bir sistem muhtemelen 5 yil sonra simdi 8600 gt sli ne ise, onun ayarinda bir sey olur.
  • tabiki o şekilde yapmak istiyorum ama maliyet baya artıyor, monitör olmasaydı değiniz gibi yapacaktım zaten, gerçi elimde eski acer bi lcd var ama çözünürlüğü düşük ve renkleri bozulmuş, o sistemede o ekran olmaz

edit:renkleri bozulmuş derken beyazlar artık beyaz değil sarı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbg0 -- 17 Temmuz 2012; 20:48:58 >
  • Sadece amaç film ve internetse i3 2100 veya amd a8 3870k al.bu işlemciler filmler web ve internet için en az 10 15 yıl sorunsuz idare eder. Neden çünkü webde artık daha iyi tarayıcılar var. Dahili grafik kartları gayet iyidir;daha sonra harici ekran kartlarında örtaya çıkan abuk şabuk sorunlar ortaya çıkmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • POWER +80 PLUS OLDUMU TADINDAN YENMEZ. sistem güzeldir hocam arada bir güncel oyunlara bi bakayim derseniz. onun icinde gayet yeterlidir.
  • Tarayaci Pc Die Kalkipta Hurca Topliyalim Öylemi. Git Gide Sitelerde Efeckler Artio. 8 Sene Onceki Kasamla Bile İnternet Rahat Dolanamiyorum. Ayrica 2000 Tl Siste İstemi Gayet Tam oturtmus Arada Bir Yeni Cikan Oyunlarada Heves Etmior Deil İnsan . Bu Arada Hocam İslemci icin Bi islemci sogutucu Fan Alin stok lara güven olmuyor bu aralar 50 100 tl arasindadir ama kiyin para alin derim. kafaniz rahat eder sesiz serin gene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beray07

quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

Sadece amaç film ve internetse i3 2100 veya amd a8 3870k al.bu işlemciler filmler web ve internet için en az 10 15 yıl sorunsuz idare eder. Neden çünkü webde artık daha iyi tarayıcılar var. Dahili grafik kartları gayet iyidir;daha sonra harici ekran kartlarında örtaya çıkan abuk şabuk sorunlar ortaya çıkmaz.

2120 ile 1080p oyun oynuyorum tarayici PC diye icin oldukca fazla ;)

Haklısın da geleceğe dönük düşünürsek iyi. Bu arada incelemelere bakıp heves edip, vs sırf oyun i5 almaya değmez, şimdiden söyleyeyim. Geçen hafta i3 2100'den i5 3570k'ya upgrade ettim. Şu ana kadar gerçekten artış gördüğüm tek oyun bf3 multiplayer. Onun sebebi de 2x 5870'in i3 2100'e fazla gelmesi. 7870'ye kadar her kart için i3 2100 yeterli;

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞTE SON HALİYLE SİSTEM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sistem gerçekten güzel hayırlı olsun.
  • Anakart ve barındırdığı teknolojileri göz önüne alın derim. Dayanıklı ve güncel teknolojileri destekleyen, bolca slota yer veren bir anakart uzunca süre idare edecektir. Örneğin, ben X48 çipsetli GIGABYTE GA-X48-DQ6 kullanıyorum. İşlemcim Q9550. Bu işlemcinin "eskimesi" için hala en az 3 yıl var. Millet 2000lerden beri P4 lerle idare etti, bu işlemciler mi götürmeyecek seni beni..

Anakartım USB 3 desteği vermiyor? Alır bir PCI USB3 kart takar idare ederim. RAID ve SSD olarak da sıkıntım yok çok şükür. Anakart sağlam olmalı..

Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun performansi acisindan i3 2100 bile q9500'den onde gozukuyor.(ki q9550 de phenom x4'u geciyor)Nu sebeple yeni mimari en iyisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.