Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi hakkında merak ettikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, merak ettiğiniz konuları buradan sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hocalar nasıldır ortalama kasmak zor mudur ?

Makine kampüsü de taşınacak diyorlar fikirleriniz nelerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü inşaat,yıldız elektrik veya hacettepe otomotiv seçmek tercihlerim arasında. elektrik en yakın olduğum bölüm.ancak üniversiteye dair ciddi soru işaretleri var kafamda. darbe girişimden sonra bu bölüm yaklaşık 4 5 profesörünü kaybetmiş.birkaç kişiye daha sordum eğitimin kalitesinin buna bağlı biraz düştüğünü ama ytünün bir ekol olduğunu ve bu nedenle sıkıntı olmadığını söylediler. sizce eğitim seviyesi elektrik özelinde ve okul genelinde ne durumda? ayrıca odtü,itü gibi üniversiteleri 1.sınıf sayarsak ytü 2.sınıf olarak kalıyor yanlarında bunun iş bulmaya,eğitime,öğrencinin kendini yetiştirmesine ne gibi etkileri oluyor? bir öğrenci neden ytü seçmeli vyani böyle bir vizyon var mı gözlemlediğiniz? uzun oldu ama cevaplarsanız sevinirim.

• Oda arkadaşım Bilgisayar Mühendisliği okuyor. Öğretmen kalitesi değişken diyebilirim. Çok sevdiği, çok iyi anlattığını söylediği hoca da var, derslerine gitmekten nefret ettiği hocalar da var. Öğrenci kulüpleri açısından kendini hocadan bağımsız geliştirme imkanın da var IEEE gibi kulüpler sayesinde.
    1-) Yıldız'ın ingilizce eğitimi çok da kaliteli değil.

2-) Elektronik Haberleşme zaten Davutpaşa kampüsünde, yani taşınmayacak.

3-) Kız veya erkek misin bilmiyorum, okulun içinde okulun kendi kız yurtları var ama kapasitesi düşük. Erkek yurdu olarak da KYK yurdu var yine okulun üst bölümünde. 1500 kişilikti ama bu sene 1500 kişilik kontenjan daha açılıp 3000 kişiye çıkarılacak.

4-) Kulüp ve sosyal faaliyet açısından Yıldız epey iyi diyebilirim. 40-50 civarı kulüp var ve çoğu da aktif. Yılın büyük bölümünde bu kulüpler konferans düzenliyor. Hem kültürel, hem sosyal hem de eğitim açısından bu kulüplerde kendini geliştirebilirsin.

Orijinalden alıntı: enginaar2016

metalurji malzeme muh nasildir hocam is imkanlari hocalar vs ayrica %100 ingilizce olmayani turkce mi yoksa %30 ingilizce mi

Bildiğim kadarıyla bizim okulda Harita mühendisliği hariç %100 Türkçe bölüm yok. İş imkanı açısından çok klasik bir cevap olacak belki ama tamamen sana kalmış bir olay. YTÜ sana bu konuda biraz yardımcı olabilir ama okul içindeki aktifliğine bağlı olarak iş yaşamını sen belirlersin. Atıyorum hocalarla çok iyi anlaşıp onlar sayesinde iyi bir bölüme girebilirsin, yada kulüplerde aktif rol oynayıp konferanslarda birebir tanıştığın isimler sayesinde iyi noktalara gelebilirsin.

Orijinalden alıntı: OUaTime

Oda arkadaşım Bilgisayar Mühendisliği okuyor. Öğretmen kalitesi değişken diyebilirim. Çok sevdiği, çok iyi anlattığını söylediği hoca da var, derslerine gitmekten nefret ettiği hocalar da var. Öğrenci kulüpleri açısından kendini hocadan bağımsız geliştirme imkanın da var IEEE gibi kulüpler sayesinde.

Yurtdışı imkanları nasıl eğitimi yeterli buluyor mu? Teşekkürler

Ortalama kasmak zor mudur? Gerçekçi olmak gerekirse İTÜ ve ODTÜ gibi üniversitelere göre nispeten daha kolay. Alt segmenttekilere göre çok daha zor. Fizik gibi servis dersleri de buna dahil.
  • Yıldız Teknik Endüstri veya EHM düşünüyorum.Bu bölümlerde tanıdığınız falan var mı eğitimi nasıldır? İş olanakları,yurt dışı imkanları vs nasıldır? O kadar puan alıp bu bölümden mezun olunca işsiz kalmak veya 2bin liraya çalışmak istemiyorum kafamdaki en büyük soru işareti bunlar..

YTÜ'de okumama rağmen İTÜ Teknokent'te bir proje yürütüyorum. Çok doğru olur mu bilmiyorum kıyaslamak ama kıyasladığımda iki üniversite arasında vizyon farkı olduğu ortada. Yıldız Teknik Üniversitesi biraz daha eski kafayla yönetiliyor. Bir iş yapılacağı zaman o işi en iyi yapacak kişiye değil de, en çok yalakalık yapacak kişiye veriliyor. Haliyele işin kalitesi de düşük oluyor. Ama tabii Türkiye'de 250 üniversite varsa 240'ı bu şekilde yönetiliyor o yüzden bir şey diyemiyorum. Bana göre YTÜ'nün eğitim kalitesini hocaları kadar öğrencileri ve kulüpleri de yükseltiyor. Bir ekol olduğu gerçek, İstanbul'da olması da bir avantaj. Staj, çevre edinme konusunda çok yararı dokunur.
    Endüstri mühendisliğinde hazırlıktan bir arkadaşım, EHM'de de Lise arkadaşım var. Endüstri mühendisliği hakkında pek bilgim yok ama EHM'deki arkadaşımın notları epey iyi. 3.7 falandı sanırım ortalaması. Bu sene hibeyle Erasmus'a gitti. YTÜ'de çoğu bölüm Erasmus için çok fazla kontenjan açıyor, o konuda herhangi bir sıkıntın olmaz. Eğer ortalamanı iyi tutarsan (2.9 üstü) rahatlıkla Erasmus'a gidebilirsin. İş olanağı olarak pek bir bilgim yok maalesef.
  • Yurtdışı imkanlarından kastın Erasmus ise YTÜ'de genel olarak iyi Erasmus durumu. Ortalaman iyi olduğu sürece rahatlıkla, hatta hibe alarak gidebilirsin Erasmus'a. Oda arkadaşım yurtdışına çıkmayı düşünmediği için gitmedi. Eğitim konusunda çok büyük şikayetlerini duymadım. Dediğim gibi bazı hocaları sevmiyor, ama bu her üniversitede olabilecek bir şey.

Orijinalden alıntı: OUaTime

Yurtdışı imkanlarından kastın Erasmus ise YTÜ'de genel olarak iyi Erasmus durumu. Ortalaman iyi olduğu sürece rahatlıkla, hatta hibe alarak gidebilirsin Erasmus'a. Oda arkadaşım yurtdışına çıkmayı düşünmediği için gitmedi. Eğitim konusunda çok büyük şikayetlerini duymadım. Dediğim gibi bazı hocaları sevmiyor, ama bu her üniversitede olabilecek bir şey.

Anladım çok teşekkürler

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.