Şimdi Ara

Tek Dersten Kalmadığın DİŞ HEKİMLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç yerde okudum bazı üniversitelerde tek dersten kalınabiliyormuş. Bu üniversiteler hangileri acaba bilginiz var mı veya bununla ilgili kesin bilgiyi nasıl öğrenebilirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tek Dersten Kalmadığın Diş Hekimliği

Diş hekimliği eğitimi zorlu bir yolculuktur ve her öğrencinin bir dersten kalma ihtimali vardır. Ancak tek bir dersten kalmak, diş hekimliği kariyerinin sonu anlamına gelmez. Bu durumda alınması gereken adımlar şöyledir:

• Kalma nedenini belirle: Dersten kalmana neden olan faktörleri belirle. Öğrenme güçlüğün mü vardı, materyali tam olarak anlamadın mı yoksa zaman yönetimi sorunları mı yaşadın? Nedeni belirlemek, tekrarlamayı önlemek için stratejiler geliştirmene yardımcı olacaktır.

• Profesörünle konuş: Durumunu profesörünle görüş ve geri bildirim al. Hangi alanlarda geliştirme yapman gerektiğini ve dersi geçmek için hangi adımları atman gerektiğini öğren.

• Yardım iste: Üniversitede ders çalışma grupları, öğretim asistanları ve danışmanlar gibi destek kaynakları bulunur. Bu kaynaklardan yardım alarak eksiklerini tamamlayabilir ve dersi geçme şansını artırabilirsin.

• Studyoplanını yeniden düzenle: Çalışma alışkanlıklarını ve zaman yönetimi becerilerini gözden geçir. Derse daha fazla zaman ayırman, farklı çalışma yöntemleri denemen veya daha verimli bir çalışma ortamı bulman gerekebilir.

• Pozitif kal: Tek bir dersten kalmak can sıkıcı olabilir, ancak pes etme. Bu, öğrenme yolculuğunda bir aksiliktir ve bundan dersler çıkararak daha güçlü bir öğrenci olabilirsin.

Diş hekimliğinde sınıfta kalmak kariyer hedeflerini raydan çıkarmaz. Tek bir dersten kalma, doğru adımları atarak ve destek alarak üstesinden gelinebilecek bir engeldir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Neredeyse hepsi öyle. Olmayanı bilmiyorum elbet vardır. ege değildi onu biliyodun ama bu yıl o da tek dersten kalmaya çevirdi. Diş boşuna zor denmiyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monha

Neredeyse hepsi öyle. Olmayanı bilmiyorum elbet vardır. ege değildi onu biliyodun ama bu yıl o da tek dersten kalmaya çevirdi. Diş boşuna zor denmiyor :)

Çok kötü bir şey ya bu. İnternette de pek bir şey bulamadım bununla ilgili hangisinde böyle bir sistem yoksa önceliğim onlar olacak.

• Sıran kaç?

• quote:

Orijinalden alıntı: Monha

Sıran kaç?

16

• Trakya sdü aydın fln bi bak o zmn. Ben onları araştırmadım da.

• Geçen sene olaydı rahat rahat ege derdim. Hic sorun olmuyordu.ne yazıkki Simdi sistemi değiştirdiler. Yeni gelenlerde uygulayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DtHsn -- 11 Temmuz 2015; 23:47:24 >
  • (4) Sınıf geçme sisteminin uygulandığı fakültelerden, Diş Hekimliği Fakültesinde bir üst sınıfa
    devam edebilmek için önceki yıldaki ön koşullu derslerin tamamından, Tıp Fakültesinde ise derslerin
    tamamından başarılı olmak gerekir. Ancak Diş Hekimliği Fakültesinde, kendi başına uygulama
    niteliğinde olan ön koşul klinik uygulama derslerinden, yalnızca bir dersten başarısız olan öğrenciler,
    kaldığı o dersi bir sonraki yılda dersin devamı niteliğinde olan, aynı adlı klinik uygulama dersinden
    önce almak ve derse devam etmek şartıyla bir üst sınıfa geçebilir. Diş Hekimliği Fakültesinde ön
    koşullu dersler; aynı adla birbirinin devamı niteliğinde olan teorik dersler ile kendi başına uygulama
    niteliğinde olan veya derse bağlı uygulaması olan dersler ön koşullu derslerdir.

19 Mayıs Üniversitesi için sistem böyleymiş.
  • Ya ciddi ciddi bir uygulama yüzünden kalınması cok feci. Bilen arkadaşlar yardmcı olablr mi? Samsun farklı gbi söylenilene göre şmdi. Bildiğinz başka hangi üniler var acaba özellkle kayseri erciyes ?
  • Doğru tek dersten kalıyorsunda,o kadarda hanzo değilsinizdir.O adamlar bilerek zor yapıyorlar sonuçta yarın birgün hastaların ağız sağlığından sorumlu olucaz,bende ilkten bu ne diyordum ama adamlar haklılar.Keşke tıptada bu uygulamalar tam uygulansa sonuçta sağlıkla ilgileniyoruz.
  • Tamam da bir dersten başarısız olunabilir bunun için tüm sene tekrarı biraz acımasız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.