|
|

|
|
hocam dediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Bir EE mühendisi CENG işi YAPAMAZ. Yaptığı iş kodlama bilmektir. Ve bunu avantaj olarak görmeniz de çok komik bence açıkçası. Sektörün açıkça bilgisayar mühendisliğine kaydığını, ve EE'nin alanının giderek daraldığını, bu yüzden EE'ci arkadaşların CENG işi yapmak zorunda kaldığını söylemiyorsunuz da EE CENG'i kapsıyor diyorsunuz.
Ayrıca bir CENG mühendisi de pek ala donanım bilgisine sahiptir. Bizim okulda 3 tane taş gibi donanım dersi vardı. Size benim bir hocamın yaptığı analoji ile cevap vermek isterim: - X mühendisliğinden mezun olan da bilgisayar mühendisliği yapıyormuş. O zaman bu bölümü okumaya ne gerek var? Bu ön yargı çok yanlıştır arkadaşlar. Hiçbir mühendislik diğerinin işini yapamaz. O zaman biz bölümü kapatıp gidelim, öyle şey olur mu :) Bunu bir analoji ile anlatmak isterim. Şimdi düşünün ki bir ev ustası var ve tek katlı evleri gayet güzel bir şekilde yapıyor. Bu tek katlı evler durumunda bir inşaat mühendisine ihtiyacınız olur mu? Olmaz. Kendi kendine yetişmiş usta işi gayet iyi yapabilir. Şimdi bir de bir gökdelen düşünün. Bu gökdeleni usta hala tek başına yapabilir mi? Mümkün değil, inşaat mühendisi gerekiyor bu durumda. Bilgisayar mühendisliği ile kodlama öğrenip bilgisayar mühendisliğine kaymak isteyen diğer mühendisliklerin durumu aynı budur. Basit işleri kodlama bilgileri ile yapabilirler, ama derin bilgi gerektiren, çok büyük çaplı işlerde bir bilgisayar mühendisine ihtiyaç vardır, ikisini karıştırmayalım. Kendi kendilerine yetiştirmiş kişiler ile bilgisayar mühendislerinin yaptığı iş aynı değildir. |
|
Neden olacak. Liyakatın ayaklar altına alındığı, torpilin gırla gittiği, elden çok dilin çalıştığı şirketler. Bir sonra sonra parası iyi olsa bile mesleki tatminsizlik başlıyor insanlarda. ODTÜ bilkent hacettepe mezunu adamı da tutamazsın bu tarz ortamda. Kaçar gider daha iyi koşullara.
|
|
güzel konu hocam, arkadaşlara yardımcı olduğunuz için teşekkürler :) çok soru geliyor işte 7-8k oldum ankara istiyorum nereyi yazayım diyenleri genelde hacettepeye yönlendiriyorum. bizim kurumda da pek çok hacettepe mezunu arkadaş var ve gayet bilgili ve donanımlı kişiler. bence hacettepe şu anda olması gerekenden daha alçak bir puanla kapatıyor maalesef. hak ettiği yerin en az 10k civarında olması gerektiğini düşünüyorum.
faydalı bir konu olacağını düşünüyorum, arkadaşlara yardım ettiğiniz için teşekkürler :) |
|
Abi yazmayın artık valla bu gidişle 10kda kapatıcak
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Bauglir -- 20 Temmuz 2019; 20:10:58 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 23 Temmuz 2019; 21:25:25 > |
|
ODTÜ ve ODTÜ bilgisayar mühendisliğiyle ilgili yazdığım detaylı makaleye buradan erişebilirsiniz:https://medium.com/@fatih.dogmus/çok-detaylı-odtü-ve-odtü-bilgisayar-mühendisliği-tanıtım-rehberi-95d52c5f8b56
|
|
|