Merhaba, perşembe günü yağmurda uydu antene yıldırım düştü ve 12 yıllık Vestel 42" LCD TV, uydu alıcı, modem bozuldu. Bugün servis geldi ve anakart, besleyici yandığından ve artık üretilmediğinden tamiri olmaz dedi. Aslında sağlam bir TV idi şimdikiler çok narin. Şimdi ben de Tv'lere bakmaya başladım. Ben genelde TV'de film, dizi, maç izlerim. Online olarak asla izlemem internetten üye olduğum siteden toplu indirip sonra harici disk üzerinden izlerim. Filmleri de odamdaki 32" TV'de izlerim bozulan TV'de pek izlemezdim. (Annem izliyor genelde salonda) TV direkt masaüstü pc'me bağlı aradaki duvardan kablolar ile bağlantı kuruyorum önlü-arkalı şekilde. İPTV li harici modem ile kullanıyorum TV'yi. Onun için smart TV, Android TV çok önemli değil benim için ama artık TV'ler için bunlar standart oldu. Benim özellikle olmazsa olmaz istediğim şeyler var. 1-Görüntü kalitesi iyi olmalı. Film, dizi, maç izlerken. 2-Çok sorun çıkartmamalı ya da asgari düzeyde sorunlu olmalı. 3-Film izlerken konuşmaları çok net duymuyorum özellikle dublajlarda efektler arasında kayboluyor. Konuşmaları iyi duymalıyım. Mesela Samsungda AVA – AKTİF SES YÜKSELTİCİ varmış. 4-Malzeme kalitesi iyi olmalı uzun süre kullanılabilmeli. şimdiki TV'ler ve paneller çok narin. 5-7000TL max. 8000 TL bütçem var. Şikayet sitesine aşağıdaki araştırdığım modellere baktım ve neredeyse TV almaktan vazgeçersiniz. 8-10 bin TL verilen TV'lerin saçma sapan arızaları ve servislerin verdiği yetersiz hizmet ve cevaplar. Aşağıda almayı düşündüğüm TV modellerine tek tek baktım ve inanılmaz sorunları (görüntü anlamında özellikle) olduğunu gördüm. TV'lerin 1.önceliği görüntü kalitesi bana göre. Bir tanesi film izlerken ekranın yarısı kareleniyor codec sorunu denilmiş (10 sene önceki TV'de codec sorunu yok ama 2020 TV'lerde codec sorunu var.) diğeri ekran sapsarı, bir diğeri ekran titremeler oluyor, kendiliğinden kapanıyor, bulut bulut bembeyaz ekranlar vs. Ama yine dön dolaş aynı modeller arasında gidiyorum. Uzun süredir mutfakta 24" , odamda 32", salonda 42" full HD tv kullanan biri için 55" 4K TV'ye geçmek ne olursa olsun güzel olacaktır. Şu anda acele etmiyorum. Muhteşem Cuma, Black Friday vs bekleyebilirim az kaldı ama dolar aldı başını gidiyor. Firmalar web sitelerinden ya da ara sıra kampanya yapıyorlar bunu da değerlendirebilirim. Sizlerin farklı tavsiyeleri varsa onları da bekliyorum nedenleri ile birlikte. Teşekkürler. 1)LG 55NANO866NA 55" (7900-8000 TL) 2)Samsung 55Q70T 55" (8000-8200 TL) 3)Samsung 55Q80T 55" (10.000 TL) ara sıra kampanya yapıyorlar 8.500 lere düşerse alabilirim.) 4)SONY 55XH9096 55" (10.000 TL) ara sıra kampanya yapıyorlar 8.500 lere düşerse alabilirim.) 5)PHILIPS 58PUS8505 58" (7000 TL) ya da daha düşük fiyatlı bir Samsung,LG,Sony modeli yada Farklı bir Marka TV örneğin; 6) Beko Crystal Pro X - B55 A 950 A / 4K Smart 55" 139 Ekran TV (5500 TL pazarlık ile 5000 olur herhalde bayide) |
Yıldırım Düşmesi Sonucu TV Bozuldu: Ne Yapmalısın?
Yıldırım düşmesi sonucu TV bozuldu mu? Endişelenme! Bu sorunu çözmenin birkaç yolu var.
Yıldırım Düşmesi Sonucu TV'nin Bozulmasının Nedenleri:
- Voltaj dalgalanmaları
- Elektriksel hasar
- Ana kartın yanması
Ne Yapmalısın?
1. Güvenliği Sağla:
- Güç kablosunu prizden çıkar.
- Evdeki elektrik sisteminin hasar görüp görmediğini kontrol et.
2. Sigortayı Kontrol Et:
- TV'nizin sigortasını kontrol et. Yanmışsa değiştir.
3. Profesyonel Yardım Al:
- Yıldırım düşmesi sonucu TV'nin tamir edilmesi karmaşık bir iştir. Bir profesyonelden yardım almak en iyisidir. Uzman bir teknisyen, TV'nizin tamir edilebilir olup olmadığını ve onarım maliyetini belirleyebilir.
Sigorta Kapsamı:
- Ev sigortan, yıldırım düşmesi sonucu oluşan hasarı karşılayabilir. Sigorta şirketini ara ve hasarı bildir.
Önemli İpuçları:
- Yıldırım düşmesi sonrasında TV'nizi asla açmaya çalışma.
- Güç dalgalanmalarını önlemek için bir voltaj regülatörü kullan.
- Şimşekli havalarda TV'nizi prizden çıkar.
Yıldırım Düştü ve Televizyon Açılmıyor diye endişeleniyorsan, bu adımları takip ederek sorunu çözmeye çalışabilirsin. Profesyonel yardım alarak TV'nizin tekrar çalışmasını sağlayabilirsin.