Şimdi Ara

Yıldırım’dan özeleştiri: Fakülteler açılırken düşünülmemiş, her mezuna iş bulamayız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başbakan Binali Yıldırım, üniversitesiz kent kalmadığını belirterek “Fakülteler açılırken, sanki üzerinde yeterince düşünülmemiş” dedi.

‘Tüm mezunlara iş bulamayız’

Üniversitesiz kent kalmadığını belirten başbakan, şunları kaydetti: “Fakülteler açılırken, sanki üzerinde yeterince düşünülmemiş. Her yıl 100 bin öğretmen mezun oluyor. Devlet olarak ne onlara, ne diğer üniversite mezunlarının hepsine iş bulmamız mümkün değil. Dünyanın hiçbir yerinde de her üniversite mezununa devlet iş vermiyor. Peki, işsiz mi kalsınlar? Hayır. Daha iyi planlama yapmalıyız, meslek yelpazesini genişletmeliyiz ki bir yandan istihdam fazlası varken, öte yandan kalifiye elaman eksikliği yaşanmasın.”

http://www.diken.com.tr/yildirimdan-ozelestiri-fakulteler-acilirken-dusunulmemis-mezuna-bulamayiz/

• Şu gariban halimle, buradaki AKP'li kardeşlerime söylediğim ama birtürlü kabul ettiremediğim her cümleyi, benden birkaç yıl sonra reislerinin ya da düşük profilin söylüyor olmasına rağmen sorsan onlar memleketi kurtarıyor, ben ise vatan hainiyim.

Tamam, bir daha konuşmadan önce namazda selfie çekerim, sonra konuşurum.
    Yıl 2010

http://ilberortayli.com/haber.php?haber_id=66

Ortaylı: ''Her yere üniversite açmak ahlaksızlıktır''

Hükümetin her ile üniversite konusundaki çalışmalarını da eleştiren Prof. Dr. İlber Ortaylı YÖK'ün kötü yönetildiğini söyledi.

9 Şubat 2010 10:53

Eğitim kurumlarımıza dikkat edelim. Kötü olan YÖK değildir. YÖK’ün kötü idare edilmesidir. Bütün mesele bu.

Üniversite tabii ki açacaksın, ama Hakkari’nin dağına değil, Kastamonu’nun dağına değil. İcabında Ankara’ya 20 üniversite kurarsın. Doğudan gelen çocuklar o şehrin kültürünü görür. Her yere gidip üniversite kurulur mu ya? Bu bir ahlaksızlıktır.

Bunu anlattık. Evvela bakkal çakkal çocukları kandırıyor. Ondan sonra oradaki ev sahipleri kazıklıyor çocukları. Ondan sonra her şehirde vardır onlardan bir sürü pis herifler genç kızları kovalıyor. Bunu söylediğim zaman bizde olmaz öyle şeyler diyor. Yok ya dedim.

Üniversite okuyan adam kültür görecek. Dağın başına çocuk yollanır mı üniversite okutuyorum diye. Bir sürü barlar açılmış Çanakkale’de. Böyle bir kepazelik tasavvur edemiyorum.

Bunun hizmetle filan alakası yok. Bu aşağı yukarı 40 yıldan beri bütün Türkiye hükümetlerinin ortak kusurudur. Bizim en kıymetli varlıklarımız olan genç beyinlerimizi bu şekilde telef etmeye kimsenin hakkı yoktur.
  • 516515123131 tane üniversite açtık
    hülooooooooooğğğğ
  • Aşırı mantıklı konuşmuş.
  • Reis her mitinginde şu kadar şu kadar üniversite açtık bizden önce yoktu diyor ama. Açılan üniversite sayısı fazla ama daha önemlisi o üniversitelerin birçoğu nitelikli değil, nitelikli olsa fazla olması o kadar da sorun olmazdı.
  • Peki plansız projesiz her yere üniversite açarak gençlerimizi okumuş cahil yapan, diplomalı hıyarcı yapan cehape zihniyetine hesap sormayacak mıyız?
  • Ulan Kılıştar, düşünmeden açtın fakülteleri şimdi ortalık işsiz kaynıyor. Yazıklar olsun sana

Salam ve sucuk ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu gariban halimle, buradaki AKP'li kardeşlerime söylediğim ama birtürlü kabul ettiremediğim her cümleyi, benden birkaç yıl sonra reislerinin ya da düşük profilin söylüyor olmasına rağmen sorsan onlar memleketi kurtarıyor, ben ise vatan hainiyim.

Tamam, bir daha konuşmadan önce namazda selfie çekerim, sonra konuşurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • universitelerin kendine hayri yok ki ogrenciye olsun. bazi universitelerin binasi bile yok. tabalasi var sadece. hocasi bile yok dogru duzgun.
  • Sanki Üniversite binası inşa etmekle iş bitmeyeceğini bilmiyorlar.
  • sanki başkası açtı SADELWQELWQEWQKKewq
  • Evet bugünün günah çıkarma seansı Binali bey'de!

• Kafasi calisan yetenekli cocuklari meslege yonlendirmeyip memur yaptikca daha cok sorgulariz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Of of simdi Atatürk ün Üniversite sistemi ile söyledikleri geliyor aklıma. Teke tek programında Celal Şengör Hocanın Atatürk den alıntılari...

Aklı başında bir siyasetçi gelirse birgün.. Yapması gereken basit. Üniversitelerin çoğunu kapatmak. Eğitimi zorlaştırmak, kalitesini arttırmak. Geriye kalanlari ise Mesleki eğitim ve Meslek liselerine yönlendirmek. Ama nerde bu akıl bu millette. Bu millet akla önem vereni değil, meydanlarda kuran sallayani seçiyor.

• doktor sayısı az.doktor ihtiyacı var. şu an sayısal 2 puanı ile ilk 50000'e girenler tıp fakültesi tercih hakkına sahip. bu sayı ilk 100000'e girenler olarak değiştirilmeli.
    her taraf mühendis kaynıyor. şu an sayısal 2 puanı ile ilk 240000e girenler mühendislik tercih edebiliyor. bu sayı ilk 175000e girenler olarak değiştirilmeli.
    bu şekilde şu anki durumda sene başına 240000 olan mühendis ve doktor sayısı 175000'e inmiş olur.
    ayrıca öğretmenlik, psikoloji, hemşirelik, fizyoterapi, anestezi vb bölümlere de puan türlerine göre sıra şartı getirilmeli.
    bu sıra şartlarının şu anki gibi düşük olması iyi değil ancak çok yüksek olması ve öğrencileri yarış atına çevirmek de iyi olmaz.
    o yüzden tıpta sayısal iki 100000 mühendislikte ise 175000 iyidir. mevcut durumdaki 240000 sırası çok geniş ve yanlış.
    ayrıca bazı saçma sapan bölümler kapatılmalı. yani hem matematik bölümü var hem matematik öğretmenliği bölümü var hem ilköğretim matematik öğretmenliği bölümü var hem de matematik mühendisliği bölümü var. bu kadar çok matematik bölümü saçma. bi tane matematik bölümü açarsın mezunlar formasyon alıp öğretmen olabilir. hem matematik mühendisliği de ne demek. resmen saçmalık.
    ayrıca sağlık meslek liselerinin kapatılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 19 Kasım 2017; 18:11:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Acilen gereksiz/niteliksiz üniversiteler kapatılmalı ve kontenjanlar düşürülmeli. eskiden mühendislik seçkin bir işti, çünkü çok az mühendis vardı. Şu an tanıdığım her 3 insandan biri mühendis veya benim gibi mühendis adayı. Yakında o kadar çok mühendis olacak ki normal işlerde çalışan insan kalmayacak. Özellikle zanaatkarlar iyi kazanacak. Bir mühendis ise asgari ücret alıp günde 14 saat çalışacak. Bu durum diğer dallar için de geçerli. Üniversiteye yerleşmek kolay olunca insanlar doğal olarak daha fazla para kazanabilmek için girdi. Bir şekilde diploma almayı becerdiler ve şimdi de iş bulamıyorlar.
    Üniversite 2. sınıfım, şimdiden bende ve arkadaşlarım arasında iş bulamama korkusu başladı. Geceleri bazen uyuysmıyorum. Zaten fazla sayıda mezun var, işin içine bir de torpil girince nitelikli bir mezun olsak da elimizden bir şey gelmiyor.
  • Bu konunun popülere çıkması lazım ki forumdaki öğrenci arkadaşlar durumu görsün.

Türkiye'de siyaset bu işte, buraya not düşelim 3-4 yıla "gereksiz sayıda stad,köprü ve otoyol yaptık." derlerse şaşırmayın.

• Seviyorlar R'yi.

• Üniversite açmakla övünen kendileriydi.

Tabi her mezuna iş bulma konusu söz konusu olamaz, ne tipler görüyorum üniversite mezunu ama dünya ile alakası yok. Onlarda bulmasın bir zahmet.

• Yıl 2010

Yıldırım’dan özeleştiri: Fakülteler açılırken düşünülmemiş, her mezuna iş bulamayız
    İlber Ortaylı
    Ortaylı: ''Her yere üniversite açmak ahlaksızlıktır'' | İlber Ortaylı
    http://ilberortayli.com/haber.php?haber_id=66

Ortaylı: ''Her yere üniversite açmak ahlaksızlıktır''

Hükümetin her ile üniversite konusundaki çalışmalarını da eleştiren Prof. Dr. İlber Ortaylı YÖK'ün kötü yönetildiğini söyledi.

9 Şubat 2010 10:53

Eğitim kurumlarımıza dikkat edelim. Kötü olan YÖK değildir. YÖK’ün kötü idare edilmesidir. Bütün mesele bu.

Üniversite tabii ki açacaksın, ama Hakkari’nin dağına değil, Kastamonu’nun dağına değil. İcabında Ankara’ya 20 üniversite kurarsın. Doğudan gelen çocuklar o şehrin kültürünü görür. Her yere gidip üniversite kurulur mu ya? Bu bir ahlaksızlıktır.

Bunu anlattık. Evvela bakkal çakkal çocukları kandırıyor. Ondan sonra oradaki ev sahipleri kazıklıyor çocukları. Ondan sonra her şehirde vardır onlardan bir sürü pis herifler genç kızları kovalıyor. Bunu söylediğim zaman bizde olmaz öyle şeyler diyor. Yok ya dedim.

Üniversite okuyan adam kültür görecek. Dağın başına çocuk yollanır mı üniversite okutuyorum diye. Bir sürü barlar açılmış Çanakkale’de. Böyle bir kepazelik tasavvur edemiyorum.

Bunun hizmetle filan alakası yok. Bu aşağı yukarı 40 yıldan beri bütün Türkiye hükümetlerinin ortak kusurudur. Bizim en kıymetli varlıklarımız olan genç beyinlerimizi bu şekilde telef etmeye kimsenin hakkı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 21 Kasım 2017; 10:24:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.