Şimdi Ara

Yılbaşı için Belgrad/Sırbıstan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıl başı için belgrad planım var. aralık 29 pzt 2014 ve ocak 5 pzt 2015 tarihler arasında 7 günlük(aslında daha fazla) fakat 7 günlük minimum bir kalış planlıyorum. Duruma göre uçak biletini yakıp biraz daha konaklayacağım..Lafı fazla uzatmadan sorularıma geçeyim..

İzlemediğim, okumadığım yazı/belgesel ıvır zıvır kalmadı. Genel olarak Türklere karşı sıcakkanlılar fakat Türkleride sevdikleri pek söylenemez(orada yaşayanın yalancısıyım) aynı bizdeki Türk/Yunan olayı gibi ama kimseden duymadım, Yunanistandan Türkiye'ye gelen birini, sırf yunan olduğu için yardım etmediklerini veyahutta şiddet uyguladıklarını. Genel olarak güvenli bir yer olarak gördüm. Tabi öküzlük yaparsanız, her yerde olduğu gibi sırplar bazı konularda rahat değildir, şiddete başvurabilir..

Şimdi benim için en önemli olan sosyal yaşamdır. Turizm çalışanı olduğum için rahatlığa alışmış, Neredeyse yabancı kültüre yerleşen biriyim. Eeee haliylede oraya biraz Türk gücünüde göstereceğim kısmetse. Belkide kötü şans üzerimde olur,.. Geri kalan tarihmiş, manzaraymış pekte tınlamam.. İnsanlarla iç içe olayım yeter.. Yani insanlar Turistim(bu gidecek nasıl olsa) diyipte; çokta sallamamalı.. Zaten bi yaklaşsa birdaha kopamaz.

Pinti bir insan olduğumdan, minimum maliyet ile gezmeyi seven biriyim. Belgrad için 1 haftalık (yeme içme) bütçesi 100-200 euro arasıdır. Duruma göre buna yıl başı harcamaları eklenebilir veyahutta yılbaşı için ayrı bir bütçe ayırabilirim.. Bu bütçe yeterlimidir? Bir sırplılının orta-üst seviye arası bir yaşam olsa yeterlidir.

Sigara ve içkiyi aynı anda bıraktım ve içmiyorum. Tabi sonuçta Turisttiz. Az içmeyi planlıyorum, Çoğunlukla bira içerim herhalde. Gündüleri 7-8 bira içerim..

Tavsiyelerinizi dinliyorum. Yukarda istediklerimi belirttim, bu karaktere göre birine neler önerebilirsiniz Belgradda?

İsteyenler benimle gelebilirler fakat, belgradda yüzümü göremezsiniz(arada bir buluşulur tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bilim Adami -- 31 Ağustos 2014; 22:07:51 >

• Kışın ortasında Belgrad 1 hafta çekilmez, tarih vs biryerler gezmek isterseniz Belgrad 1 en fazla 2 günde biter, diğer bir şehre Niş'e de geçmenizi tavsiye ederim,
    gitmeden önce bağlantı kuramazsanız (ki en az 3 bağlantınız olsun) çok sıkıcı geçer 1 hafta, kış olduğu için Sava üzerindeki mekanların çoğu kapalı olur, merkezde güzel bir kaç yer olur sadece onun dışında home party olayı, o yüzden kontakt kurmak gitmeden önce çok çok önemli,
    Yeme-içme fiyatı nedir derseniz, yemekler türkiyeden ortalama %20-30 daha ucuzdur, alkol de aynı şekilde ucuz, hatta Türkiyeye kıyasla benzer mekanlarda yaklaşık %50 ucuz alkol, konaklama için Queens Astoria Design Hotel'de ve Kasina Hotellerde kaldım, Kasina merkezi ucuz fakat çok eski, Queens Astoria'yı tavsiye ederim, hem personel iyi, hem kahvaltısı vs çok güzel, Belgrad herhalde Kadıköy kadar filan biryerdir, yaz gitmiş olsanız Ada Ciganlija , Zemun vs bu bölgeler keyifli olur ama bence kışın o kadar keyif alamazsınız, yine sorunuz varsa PM'den ulaşın.

• bağlantıyla kastın couchsurfing falan mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.