Bildirim
yıl 2011 neden telefonları şarj emek zorundayız aklım almıyor!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Vardır ama cebimize sığacak kadar küçük olduklarını sanmıyorum. -
Bazı şeyler insanlık adına yapılırsa çağ atlanır, ama söz konusu para ve çıkarlar olunca
her şey gelişemiyor. -
Türkiye'de her yerde satılıyor -
Lisedeyken Tubitak Proje Yarismasi'na bu konuyla ilgili bir projeyle gitmistim. Mantik dogruydu, iyi dusunulmustu ama sunum konusunda eksik oldugumdan dolayi ikinci elemeleri gecememistim. Benim projem tuslara bastikca harcadigimiz mekanik enerjiyi elektrik enerjisine cevirip bataryaya aktaran bir sistemdi. Zaten sonraki yillarda dokunmatik teknolojisi gelisti ve yayginlasti, projemin islevselligi kalmadi.
Edit: Imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scott Storch -- 8 Ağustos 2011; 10:57:02 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Scott Storch
Lisedeyken Tubitak Proje Yarismasi'na bu konuyla ilgili bir projeyle gitmistim. Mantik dogruydu, iyi dusunulmustu ama sunum konusunda eksik oldugumdan dolayi ikinci elemeleri gecememistim. Benim projem tuslara bastikca harcadigimiz mekanik enerjiyi elektrik enerjisine cevirip bataryaya aktaran bir sistemdi. Zaten sonraki yillarda dokunmatik teknolojisi gelisti ve yayginlasti, projemin islevselligi kalmadi.
dostum peki şöyle bişey düşünemezmiyiz dokunmatik ekranın içinde sıvı var ısı ile ilem yapıyor darbelerdeki kinetik enerjiyi ya da parmaktaki ısıyı elektrik olarak göndersek nasıl olur ? -
Dokunmatik teknolojisi hakkinda yeterli bilgim yok. Ama dokunmatik ekrana iletecegimiz isinin miktarinin cok dusuk olacagini tahmin ediyorum. Eger bir sivi yoluyla iletiliyorsa da o siviya uyguladigimiz basinci elektrik enerjisine nasil cevirebiliriz, bazen daha erken dogmaliydik diye dusunuyorum, 90larda lisede olsaydim belki projemin ustune gidip ortaya birseyler cikarabilirdim, ama bu sekilde hic olmadi, ben tusa basarak telefonunuz sarj olacak dedim adamlar tuslari kaldirdi ortadan -
Ben adamın bırının iphoneninde gordum arkada. Bant seklinde gunes paneli vardı hic şarjı bittmiyormıs -
etme -
güneş enerjisinden yararlanma oranı çok düşük. tamamını enerjiye çeviremiyoruz. ancak led yakarsın oradan elde edilecek enerji ile. yani 1.2V yaklaşık elde edersin. -
Alibeyamca'ya katılıyorum.Tamam güneş enerjiside kullanılabilir fakat;bu insanların istediği yüksek kalitede ve fazla fonksiyonla çalışan telefonlar için yeterli kalmayabilir.Bunun içinde bugün bu pilleri kullanıyoruz.Ancak;onlar yeterli olabiliyor.Ama ileride çözümde bulunmaz değil. -
cevremızde heryerde frekanslar var wirelesss tv radyo vs o frekansları yakalayıp enerjiye çevirse aslında her an kendını doldurabilir -
şarj aletleri bile kablolu sen neyden bahsediyosun -
quote:
http://www.google.com.tr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=klavyedeki+bask%C4%B1dan+enerji+%C3%BCretme
kafanı yerlere vurabilirsin!!!
TÜBİTAK sağolsun bunu değerlendirmemiş!
-
quote:
Orijinalden alıntı: kymelria
quote:
http://www.google.com.tr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=klavyedeki+bask%C4%B1dan+enerji+%C3%BCretme
kafanı yerlere vurabilirsin!!!
TÜBİTAK sağolsun bunu değerlendirmemiş!
Inanmiyorum yaa neredeyse ayni sistem, keske TUBITAK'a hic gitmeseydim patent alip gelistirseydim, resmen hevesimi kirip onumu kestiler yaa guya amaclari projeleri tesvik etmek !
-
Gelecekten sesleniyorum hala şarj ediyoruz!
Cevaba gelecek olursak, telefonun çalışması için enerji lazım ve o enerji yoktan var olamıyor. telefonlara enerji sağlama konusunda maliyeti de göz önünde bulundurunca şimdiki sistemden daha iyi bir yol bulamadığımız için hala şarj ediyoruz. Güneş enerjisi de öyle ha deyince kullanılamıyor şimdilik.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X