Şimdi Ara

Yiğit Bulut'a halkın parasıyla 850 bin liralık Alman otomobili (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
7.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaragucu1910

    Ağla

    Seviyeye bak ilkokul sevieysi desem degil kreş desem degil beyin yerine saman var galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shephard16

    Yanlış anlaşılmasın duruma kör savunması yapmıyorum. Geçenlerde inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir arkadaşım audi a5 almış. Sebebi olarak da iş yaptığı adamlara daha prestijli görünmek için olduğunu ve bunun önemini vurguladı. Peugeot ile gittiğinde adamlar seni ciddiye bile almıyor. Bu görüntüyle daha çok iş yapıyorum gibi şeyler söyledi.

    Yani böyle bir gerçek var. Haksız diyemiyorum. Ancak kimi insanlar da parasıyla puluyla değil davranışıyla ve fikirleriyle görüntüsünü ve tarzını çizer. Görüyoruz ki bu adam onlardan birisi değil. O yüzden arabayla görüntü yapmaya çalışıyor :D Bana kalırsa tabi ki passata falan binmeli. Sanki trump'la görüşüyor şekli kime ağkiyu.

    CHP'li bayanın 1.2 milyonluk telefon görüşmesini ne kadar düşürebilirsin ki? Vergileri %43 olarak düşsen 686 milyona düşer. Ortada bir de kıyaslama var şimdi. Diğer makam araçları da 1 milyon liralık araçlar. Yani kıyasta fark yok. Ama telefon görüşmelerine bakıyoruz. Bir chpli kadın vekil 1.200.000 tl, bir chpli erkek vekil 373.000 tl sonra da bir chp'li vekil 181.000 tl tutarında fatura edinmiş. Diğer vekiller ortalama 20.000 lira fatura edinmişken, onların 60 katı fatura edinmek tabi ki sert eleştiri odağı olmak zorunda. Ayrıca araba devletin malıdır. Makam değişir araba kalır. Değeri düşse de satılır paranın büyük kısmı geri alınır. Ama telefon faturasını direk tüketimdir. Hiçbir yatırımsal yönü ve kalıcılığı yoktur. Ödersin gider. Elinde hiçbir şey kalmaz.

    Yiğit Bulut'a halkın parasıyla 850 bin liralık Alman otomobili

    ÖTV sağlam gelir kaynağı hocam. Ülkeye çok ciddi ekonomik destek sağlıyor. Gelir vergisi de öyle her ne kadar saçma olsa da.

    Ülkede şuan ulaşım okul hastane vb ne yapılıyorsa hep bunlar sayesinde yapılıyor. Çok sağlam para giriyor ordan devlete. Ha olan bize oluyor o ayrı. Kazancımızın yarısı vergiye gidiyor. Ama en azından karşılığını az da olsa eğitim, sağlık, ulaşım alanında görebiliyoruz. Gelişmekte olan ülke olduğumuz için kesemiyorlar vergileri. Para akışı lazım.

    İş adamı kendi kazanıyor istediğini alır biner. Ayrıca ben oradaki vergi muafiyetine de karşıyım. Adam kazanıyor devlet vergiden siliyor. Olmaz.

    KDV var iken ÖTV soygundur. ÖTV devletin beceriksizliğidir, halkın emeğini gasptır. ÖTV, devletin gelir kaynakları üretmeyip, kolaycılık gösterek halkın parasına çökmesidir. Bir devlet ekonomim iyi diyip faturayı vatandaşa kesemez.

    Yollara köprülere hiç girmeyelim bence. Onu da yapıp yine parasını misli ile alıyorlar.

    Bu vergilerle 3 ülke daha kurulur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 25 Mart 2017; 12:30:6 >




  • Arabayada bir jöle atsın artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shephard16

    Merhabalar. Ben evetçi veya sempatizan diye ayrıştırdığınız kısımdanım. Bu ilişkiler bağlamında alman üreticisinden araba satın alınmasını yanlış buluyorum. Yalnız şu var ki 850 bin liralık araba diye birşey yok. chp milletvekilinin cehaletinden, ve onu haberi okuyup küfürler savuran zihniyetin bilgisizce kör kuyuya dalmasındandır ki, 850 bin lira denilen fiyat, halk için anahtar teslim fiyatıdır. Makam aracı olarak alındığı için vergilerden muaf olur. O arabanın net ücreti 300 bin liradır.
    http://www.audi.com.tr/dam/nemo/tr/fiyat-listesi-ve-katalog/dogus_otomotiv_audi_fiyat_listesi.pdf

    Kaldı ki diğer mercedes marka makam araçlarının her biri 850 bin lira denilen audi araçtan daha yüksektir.
    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/s-serisi-sedan-uzun-versiyon

    Yani bu yine chp'nin basit ve klişe bir karalama kampanyası olmuş. Çünkü ben kendimi bildim bileli makam araçları her hükümette mercedes'tir ve fiyatları audi'den daha yüksektir. chp'nin bindiği de, başka birilerinin bindiği de.

    Aksini söyleyecek olan varsa lütfen bana hakaret içermeden mantıklı ve doğru sebeplerle açıklayabilir.

    Edit: Yanlış anlaşılmasın haklı bulmuyorum. Sadece karalama kampanyasına dem vurmak istedim. Bence makam aracı da olsa öyle yüksek miktarlar ödenmemeli. Volvo S90 gibi lüks, güçlü ve güvenli araçlar vergisiz 140-160 milyar arasındayken audi falan alınması saçma.

    Ucuzmuş 300000 lira çerez parası bile değil bu adamlar için keşke bir kaç rengini alsalardı daha iyi olurdu , müstehak bize.




  • Alman arabası takıntısı varsa vergisiz 100-150 bin civarında lüks ve konforlu Mercedes E Class neyine yetmiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin sayistay dedigini belediye baskani bile takmiyor onlar mi takacak.Acin bakin sayistay raporlarina ne kadar usulsuzluk var.Yaptirim var mi tabi ki hayir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    Zaten devletin parası olduğu için muafiyet olmasa da vergi tutarı devlete gidiyor. Yani kesilmese de aynı para yine devletin cebine gidiyor. Atıyorum 850 bin ödendiyse bunun 300ü audiye 550'si devlete gidiyor. Yani iki türlü de tutar değişmiyor.

    Kdv bile yüksek bence. %8-12 arasında olmalı diye düşünüyorum. Ötv hiç olmamalı dediğin gibi. Ancak %18 kdv (bazı sektörlerde %8) ve astronomik yükseklikte ötv ödememizin sebebi halkın vergi kaçırması. Esnaflar, küçük işletmeler, bakkallar, kıraathaneler, manavlar, işportacılar, tezgahtarlar vb. küçük iş kollarının hiçbiri vergi ödemiyor veya aylık geliri 2-3 bin göstererek vergi tutarını çeyreğe indiriyorlar. Her sene milyarlarca dolar vergi kaçırılırken devlet de o açığı zorunlu tüketim ihtiyaçlarımızdaki vergiyle karşılıyor.

    Diyor ki, sen sattığın mal için fatura kesmeyip kdv'ni ödemiyorsun, aylık 20 bin fatura etmen gereken satışı 2 bin gösterip 4 bin lira yerine 400 lira vergi ödüyorsun, elbet vergileri denetlenen kurumsal şirketlerden alım yapacaksın. Araba alacaksın, telefon, bilgisayar, ayakkabı, market alışverişi yapacaksın. O halde ben de ödemediğin vergileri senden o şekilde koparırım diyor. Ha burada olan işçiye oluyor. Giren işçiye giriyor. Çünkü sigortalı işçinin vergi kaçırıp durumu eşitleme lüksü yok. Yani ancak vergi kaçırmalar bitirilirse, tüm işletmeler denetlenebilirse (ki imkansız) o zaman bu vergilerin kalktığını veya minimuma indirildiğini görebiliriz sanırım. Umarım öyle de olur. Çünkü ben de %20 gelir vergisi ve alışverişlerimde %8-18 kdv ve diğer vergileri ödüyorum. Toplayınca tüm kazancının minimum %28'i vergiye gitmek zorunda oluyor. Tabi ıvırıyla zıvırıyla en düşük ihtimaller %35'i bulur. 3000 lira brüt gelirden 600ü gelir vergisi olmak üzere 1050 lira vergi ödüyorum işte. Ötv'li ürün aldığında vergi oranı %80 bile olabilir tabi.




  • Valla vergi kaçıranı devlet bal gibi biliyor. Hatta Sabah gazetesi gibi, Mehmet Cengiz gini yandaşlarının kini mis gibi siliyor.

    Hatta gün geliyor, vergi ödemeyene af getiriyor. Ödeyenide sinirlendirip, ödememeye teşvik ediyor.

    Kdv anladık, Ötv hadi anladık ama bide kdv den fazla tutan Ötv'nin kdv is var bide o hepten saçma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 25 Mart 2017; 17:4:37 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.