Şimdi Ara

yigilma nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum otobüsün sana göre bir ivmesi olduğu sürece sen öne,arkaya veya yanlara yığıldığını hissedersin,olay bu kadar basit yani
    quote:

Orjinalden alıntı: ugurBJK

Yok bu sefer cevaba bayagi yaklastigimi hissediyorum (tabi ben fizim okumadim, ekonomi okudum, anca isliyo kafa )

Sorumun cevabini büyük ölçüde aldim. Mesela frene basiyor kaptan, biz de yigildik. Ama kaptan frene tam dibine kadar asilmayinca? Yani söyle: Yüksek hizdan hizlica yavasladik diyelim, duracaz. Ama kaptan durup durmamakta kararsiz, böyle çok düsük, belli belirsiz bir hizda kaldik. Abi iste adam 10 saniye böyle gitse biz 10 saniye hababam yigilik kaliyoruz . Iste bunu soruyorum galiba (benim de kafa yorgun tabi bu saatten sonra ) . Otobüs 10 saniye yigilsin dursun, bize ne oluyor. Bi kaç saniyede niye toparlayamiyoz kendimizi ?

• peki ya 20 ile giden arkası açık bir otobusun arkasından yere göre hızı 20 olan bir kuş girerse ön cama ka hızla çarpar...bu arada lise bir fiziğinden sene 93 te sekizde sekiz yaptıydım onuda belirtiyim.
    quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

quote:

Orjinalden alıntı: kenfat10

allah iyiliğinizi versin hepinizin.size bir soru sorayımda tümden sıyırın balataları o zaman :) arkası açık bir otobus 2 m/s hızla gidiyo diyelim biz arkadan ateş ettik mermi 20 m/s hızla otobusun arkasından girdi ön cama kaçla çarpar..yada mermi yerine 3 m/s hızla bir ebabil kuşu girdi diyelim nolcak.

Otobusun arkasindan 20 m/s Hizla girdiyse bu hiz Otobuse goredir. 20 m/s Olarak on cama carpar

Yere gore 20 M/s Hizla girdiyse 18m/s Hizla On cama carpar.

Surtunmesiz ortam da.

Bagil hiz. Konuyla ne alaksi war onu anlayamadim.

• Çarpamaz hatta otobüsün içine giremez.. Çünkü ikisinin de hızı aynı olduğundan kuş ile otobüsün arasındaki uzaklık hep aynı kalacaktır..

Bu arada lisede fizik ortalamam sürekli 90-100 arasıydı... (3 sene yaklaşık 18 fizik sınawı eder.) ÖSSde fiziğin hepsini yaptım.. İlk dönem fizikten AA ile geçtim.. (Üni.) Yeter sanırım

quote:

peki ya 20 ile giden arkası açık bir otobusun arkasından yere göre hızı 20 olan bir kuş girerse ön cama ka hızla çarpar...bu arada lise bir fiziğinden sene 93 te sekizde sekiz yaptıydım onuda belirtiyim.
    quote:

quote:

allah iyiliğinizi versin hepinizin.size bir soru sorayımda tümden sıyırın balataları o zaman :) arkası açık bir otobus 2 m/s hızla gidiyo diyelim biz arkadan ateş ettik mermi 20 m/s hızla otobusun arkasından girdi ön cama kaçla çarpar..yada mermi yerine 3 m/s hızla bir ebabil kuşu girdi diyelim nolcak.

Otobusun arkasindan 20 m/s Hizla girdiyse bu hiz Otobuse goredir. 20 m/s Olarak on cama carpar

Surtunmesiz ortam da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 15 Haziran 2006; 12:49:48 >

• yaf tamam yannış sormuşuz 30 la girsin kuş içeri bu arada ünv tede ne okudugunuda merak etmedim değil hani.
    quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Çarpamaz hatta otobüsün içine giremez.. Çünkü ikisinin de hızı aynı olduğundan kuş ile otobüsün arasındaki uzaklık hep aynı kalacaktır..

Bu arada lisede fizik ortalamam sürekli 90-100 arasıydı... (3 sene yaklaşık 18 fizik sınawı eder.) ÖSSde fiziğin hepsini yaptım.. İlk dönem fizikten AA ile geçtim.. (Üni.) Yeter sanırım

quote:

peki ya 20 ile giden arkası açık bir otobusun arkasından yere göre hızı 20 olan bir kuş girerse ön cama ka hızla çarpar...bu arada lise bir fiziğinden sene 93 te sekizde sekiz yaptıydım onuda belirtiyim.
    quote:

quote:

Surtunmesiz ortam da.

• merkez kaç kuvveti

anlamam bu işten
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Çarpamaz hatta otobüsün içine giremez.. Çünkü ikisinin de hızı aynı olduğundan kuş ile otobüsün arasındaki uzaklık hep aynı kalacaktır..

quote:

quote:

quote:

Surtunmesiz ortam da.

dogru diyorsun .

hızlar V V

dogru diyorsun .

hızlar V V eşitse aynı yolu alırlar ve aralarındaki mesafede degişiklik olmaz.

• 0403 ile intanbulda beylik düzünde ilerlerken kaptan kavşaklarda fren yerine hep Rötardır (Reuterder böyle mi yazılıyordu hatırlamıyorum) kullanıyodu. Ya abi bu kadar motor freni yaptırmak kötü değilmi diyordum. O da diyordu ki
    Hayır zararlı değil ayrıca rötardır fren gibi değil arabanın yığılmasını önlüyor. Araba yığılmayı engelleyince yakıttan tasarruf da yapıyoruz diyordu... Benim kafama takılan fren yığılma yağıyorda diye rötardır yapmıyor.
  • ya o zaman devir yukselior ve benzin sarfıyatıda artıor yıgılmada harcanan benzınle motor renı yaparak durmadakı sarfıyat esıt deıldır hatta motor frenınde daha cok benzın harcarsın kanaatimce o adam yanlıs bılıor sanırım yada ben yanlıs ıfade edıyorum
  • arkadaslar siz retaorderin ne oldugunu bilmiyosunuz o karnak miline mudahele ediyor bildiğim kadarıyla yani hareketinbaslangıcı olan yere mudahale ediyor dolyaısıyla ahım sahım bi yıgılma olmaz neyse cok fazla teknik ben bilmem ama ben her zaman sunu merka ettim burda cok kaliteli arkadaslar var bu konuda
    ustu acık otobüste gidiyosun(bu otobüste fazla oldu ama) neyse benimki kamyon olsun kamyonun hızı 100 km ve sen oldugun yerde zıpladın dustugun yer aynımı olur yoksa ileri yada geriyemi dusersin
  • Tabiki aynı yere düşersin, ha kamyonun kasasında amele gibi gidiyosak rüzgar belki 1-2 metre geriye düşmemizi sağlayabilir ...

Edit: Yok yok 100 km boru değil, rüzgar kamyondan düşürebilir, fazla zıplamamak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 4 Kasım 2006; 13:15:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: djoz

Tabiki aynı yere düşersin, ha kamyonun kasasında amele gibi gidiyosak rüzgar belki 1-2 metre geriye düşmemizi sağlayabilir ...

Edit: Yok yok 100 km boru değil, rüzgar kamyondan düşürebilir, fazla zıplamamak lazım...

Hayır kesinlikle ayni yere düşmez, atlama eylemini gerçekleştirdiğin araç hızını sabit olarak koruyorsa bu onun gaz ile sürtünmenin etkisini sıfıra indirdiğini gösterir, ama sen zıpladığında hızını sabit tutabilen bir nesne olmayacaksın dolayısı ile havada kaldığın süre boyunca sürtünmenin etkisi ile yavaşlayıp az da olsa geriye düşeceksin. Yani kamyon ile aranızdaki fark şu olacak; iki araç düşün ikiside 90 km sabit hız ile gitsin, biri ayağını gazdan çektiği an işte senin havada kaldığın durum ile karşılaşır ve gaz ile sürtünmenin etkisini sıfırlayan aracın arkasına düşer.

• Hah işte editleyip eklediğim kısımdan bahsediyorsun
  • Konu arkadaşların çöylediği gibi eylemsizlik ile ilgili, yumuşak fren yapıldığında yığılma olmaz veya biz hissemeyiz çünkü arabanın amortisörlri vs si arabanın yığılmasına neden olan enerjiyi absorve etmiştir,
    bizim yüksek hızda fren yapıldığında koltuktan kayıp öne eğilmemizle bu durum aynıdır, yüksek hızdayken koltuk kumaşı ile bizim aramızda ki negatif yönlü sürtünme kuvveti koltuktan kaymamızı engelleyemez (aynı şey sırt veya boyun kaslarımız içinde geçerli) fakat düşük hızda engellemeye yeter.
  • Sedan lar daha çok yığılır hangi araç olursa olsun hatta bunu test ettik bizim passatla komşunun golfü bile ani frenlerde farklı (araçalar biribirine yakın modeller) veya palio ile albea en basitinden onlar bile farkediyor hatcback arabada yığılma daha az olup daha hafifi hissediliyor
  • DERSİMİZ:FİZİK
    KONU: KAYBOLMA
    MALZEMELER: BİR KIRMIZI ARABA ,BİR KAMYON,BİR MAVİ ARABA.(KAMYONUN RENGİ NİYE Mİ YOK GEREK YOK ÇÜNKÜ).

kırmızı araba gecenin köründe farları açık yolda ilerlemekte,karşıdan da bir mavi araba farları açık gelmekte.kırmızı araba biraz sonra kamyona çarpmakta ama kazadan sonra kamyonu görmediğini söylemekte.Bu nasıl olabilir?

Cevap: kırmızı arabanın farının aydınlatma şiddeti E1,MAVİ ARABANIN aydınlatma şiddeti E2 ye eşit olunca ortadaki cisim kaybolur.Bu olay anlıktır.Adam kamyonu görememiştir.YAAAAAAA

• quote:

Orjinalden alıntı: pdr42

arkadaslar siz retaorderin ne oldugunu bilmiyosunuz o karnak miline mudahele ediyor bildiğim kadarıyla yani hareketinbaslangıcı olan yere mudahale ediyor dolyaısıyla ahım sahım bi yıgılma olmaz neyse cok fazla teknik ben bilmem ama ben her zaman sunu merka ettim burda cok kaliteli arkadaslar var bu konuda
    ustu acık otobüste gidiyosun(bu otobüste fazla oldu ama) neyse benimki kamyon olsun kamyonun hızı 100 km ve sen oldugun yerde zıpladın dustugun yer aynımı olur yoksa ileri yada geriyemi dusersin

Çok dogru bir soru.

Mesela araba ile 180km hizda giderken, arabanin içindeki kara sinekler ve arilar filan niye arka cama yapismazlar da içeride rahat rahat gezinebilirler???
  • çünkü aracın içindeki hava da aynı hızda
  • quote:

Orjinalden alıntı: sorcery

DERSİMİZ:FİZİK
    KONU: KAYBOLMA
    MALZEMELER: BİR KIRMIZI ARABA ,BİR KAMYON,BİR MAVİ ARABA.(KAMYONUN RENGİ NİYE Mİ YOK GEREK YOK ÇÜNKÜ).

kırmızı araba gecenin köründe farları açık yolda ilerlemekte,karşıdan da bir mavi araba farları açık gelmekte.kırmızı araba biraz sonra kamyona çarpmakta ama kazadan sonra kamyonu görmediğini söylemekte.Bu nasıl olabilir?

Cevap: kırmızı arabanın farının aydınlatma şiddeti E1,MAVİ ARABANIN aydınlatma şiddeti E2 ye eşit olunca ortadaki cisim kaybolur.Bu olay anlıktır.Adam kamyonu görememiştir.YAAAAAAA

Mavi araba çakma xenon takmıştır mutlaka, faça arabadır güzelliği göz kamaştırır, hatta farların içinde "çakar" kodadlı flaşlar vardır yani o kadar modlu bi araç, gerisini siz düşünün...

• olay büyük beyler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.