"Öğrenciler bilinçlendi!", "Bu yıl herkes deli gibi çalışıyor!", "İnsanlar çalışmaktan foruma girmez oldu!", "100 TYT, 70 AYT yapamayanlar ilk 30K düşünmesin!"... 1-YIĞILMA NEDEN OLDU? Çoğu kişinin de dediği gibi yığılma, AYT sınavında zor olan bir çok konunun kaldırılması yüzünden oldu. Bir de bunun üzerine TYT sınavına 30Dk eklenince birazda o sebep oldu. 2-PEKİ AMA NE KADAR FARK ETTİ Kİ BU SÜRE VE KONULAR? ![]() İlk olarak bu grafiği bir yorumlayalım. Bu grafik, 2020 yılının ÖSYM YKS Raporundan alınmıştır. Bu grafikte ilk gözümüze çarpan şey, 72-120 net aralığında turuncu olan 2020 yılının çizgisi bir tık yukarıda. Bu, verilen 30Dk'nın etkisini gösteriyor. Geçen senelere bakarsanız; 2019 TYT, 2018 TYT'nin dahi altında kalmış. Şimdi bir de yıllara göre tek tek hangi dersi kaç kişinin fullediğine bakalım ki bu "bir tık" ne kadar fark etmiş görelim. TYT Türkçe Fulleyen Sayısı: 2018 -> 51 2019 -> 88 2020 -> 34 TYT Sosyal Fulleyen Sayısı: 2018 ->148 2019 ->1405 2020 ->1742 TYT Matematik Fulleyen Sayısı: 2018 ->1346 2019 ->671 2020 ->2196 TYT Fen Fulleyen Sayısı: 2018 ->1861 2019 ->1271 2020 ->1315 Şimdi asıl yığılmanın olduğu yer olan AYT'ye bakalım. AYT Matematik Fulleyen Sayısı: 2018 ->1198 2019 ->1699 2020 ->9623 ![]() Grafiğin başına ve sonlarına doğru bakarsanız eğer; normalde %16 civarında olan 2-3 net aralığı, 2020 yılında %12 civarına kadar gerilemiş ve grafiğin ilerleyen kısımları özellikle de 35 ve üzeri netlerin bulunduğu kısım artmış. Genele baktığımızda %1 çok büyük bir oran gibi görünmeyebilir ancak, 2020 yılında AYT'ye 1.498.949 kişinin girdiğini düşünürsek %1lik kısım 14.989 kişiye tekabül ediyor! ÖSYM'nin de belirttiği üzere 30+ net yapan %lik dilimler; 2018'de %2.4, 2019'da %3,4 ve 2020'de %8,5 oranında! Yani 2019 yılında 57.713 kişi matematikten 30+ net yapabilmiş iken 2020 yılında TAM 127.410 KİŞİ matematikten 30+ net yapmış! ÜSTELİK 2020 AYT'YE 198 BİN KİŞİ DAHA AZ GİRMESİNE RAĞMEN! AYT Fen Fulleyen Sayısı: 2018 ->302 2019 ->237 2020 ->803 ![]() Aynı şekilde bu grafiğe de baktığımızda tam olarak matematik gibi olmasa da aşağı yukarı benzer bir görselle karşılaşıyoruz. Grafiğin başları %1.5 gerilemiş ve sonlara doğru 19-40 aralığı gözle görülür derecede artmış. 2019 yılında AYT fende 30+ net yapan kişi sayısı 38.413 iken 2020 yılında 61.931 kişi 30+ net yapmış. %61'LİK BİR ARTIŞ! Sonuç olarak tüm bu verilere baktığımızda 2020 yılının diğer yıllardan çok daha farklı olduğunu ve herhangi bir konu elemesi, süre artırımı gibi şeylerin olmadığını gördüğümüz yılların 2020 gibi gelmeyeceğini söyleyebiliriz. Yığılma konularından ve "Bu yıl herkes çok çalışıyor." diyen insanlardan bıktığım için böyle bir konu açma gereksinimi duydum. Aynı zamanda insanların bu yıl "bilinç"lenmesini de çok mantıklı bulmuyorum. İnsanların 1 yıl içerisinde süper zeka olmaları imkansızdır. Peki, 2019 yılında neden 2018den daha kötü sonuçlar geldi? Sebebi aslında yine AYT'ye dayanıyor. Eğer grafiklere baktıysanız 2018de matematiği 30+ yapanların sayısı %2,4 iken bu oran 2019da %3,4 olmuştur. 2021 yılında da böyle bir artış olursa elbet 2019 gibi ufak bir artışla karşılaşabiliriz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-083A15948 -- 21 Mayıs 2021; 3:36:35 > |
YIĞILMA KONUSUNA SON!

-
-
Yığılmacılar genelde art niyetli olduğu için ne anlatırsan anlat devam edicekler hocam ama güzel olmuş elinize sağlık bir çok kişiyi olumlu yönde etkilersiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2015 geliyor
İstatistikli konuları seviyorum.
Dhciler okumaz bunu
Eline sağlık hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güzel analiz.
hocam yığılma olur mu olmaz mı bilemem ama yığılmacıların genel argümanı öğrenci seviyesi arttı youtube var artık falan aşırı saçma geliyor. imkanlar arttığı kadar uyaranlar da arttı. youtube varsa youtube da yanda çıkan oyun reklamı da var yani. öğrencinin dikkatini dağıtabilecek bir sürü şey var, önceden yks günlük kanalları yoktu artık var ve insanlar izleyip kendilerini ders çalışmış hissediyorlar. tabi öğretmenler de kanal açtı o da + etkiliyor % olarak değişmedi kaliteli öğrenci sayısı hiçbir zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostrophe -- 21 Mayıs 2021; 15:21:19 > -
yks kanallarının çıkması daha da kötü oldu bence. ciddi ciddi motivasyon, yks videosu falan izleyip kendini tatmin eden bir kitle var. bunun yanında da ders kanallarının artması iyi bir şey. dengeliyor bir şekilde ancak yine de olay öğrencide bitiyor. çalışmak isteyen eskiden de bir yolunu bulup çalışıyordu, istemeyen çalışmıyordu. benzer durum söz konusu.
-
Güzel konu, yığılmacı arkadaşlara tepki verince "ben sizi düşünüyorum, en kötüsüne hazırlanın awawa" diye iyilik meleği kesilmesine bakmayın, hepsi moral bozmak için veya kendi sorunlarından dolayı insanları da mutsuz etmek için yapıyorlar. Daha 2021 Yks sınavı yapılmadı; yapıldıktan sonra tahmin yürütülebilir o ayrı ama bu vakitte yığılma awk diye dolaşmak saçmalık, bak bu yüzden forumu bitirdiler, forum bunlar yüzünden öldü. R.I.P
y*ğılmanızın a*k
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morrthal -- 21 Mayıs 2021; 19:16:47 > -
yhaaa moruk hayal dunyası dewam gri koç mu izleedn ajsjdjsnsjwjsjs mu sene merkes abandı çalışıyo sistem patladı ez gg realistim ben sınaw sonu ağlama .s😂😍😃😂😉😉😉😩👿
hocam sizle aynı düşünüyorum anlam karışıklığı olmuş düzelttim mesajımı
-
Max:2020.1,3 Min:(2019+2020)/2 sıralamalar böyle olur
bu "yığılma" kelimesinin forumdaki etimolojisini bulup ilk ortaya çıkaran kişiyi dövmek lazım
2020 den kötü gelmesi çok zor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yani diyorsun ki 2021 yılında limit türev integral bulunmasına rağmen minimum 160k+ insan matematikte 30+ yapacak ve 10k+ insan matematiği fulleyecek öyle mi? Yıllardır insanlar yapamıyordu, 1 yılda limit türev integral profesörü oldular yani? Bir de üstüne ayt feni de neredeyse 1000 kişinin fullemesi ve 70k+ insanın da 30+ yapması gerekli bu dediğiniz için. Sizce mantıklı mı bu? ÖSYM tarihinde nerede gördünüz matematiğin %75inden fazlasının 200 bin kişiden daha fazla insanın yapmasını? 2020 gibi bir senede dahi 200k+ insan matematiği 30+ yapamadıysa, bu yıl bırakın 200k+ yı yüksek ihtimal 50-65k aralığında 30+ matematik olucak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-083A15948 -- 21 Mayıs 2021; 18:23:41 >
Yığılmacılar genelde art niyetli olduğu için ne anlatırsan anlat devam edicekler hocam ama güzel olmuş elinize sağlık bir çok kişiyi olumlu yönde etkilersiniz
|
İstatistikli konuları seviyorum.
|
Güzel konu, yığılmacı arkadaşlara tepki verince "ben sizi düşünüyorum, en kötüsüne hazırlanın awawa" diye iyilik meleği kesilmesine bakmayın, hepsi moral bozmak için veya kendi sorunlarından dolayı insanları da mutsuz etmek için yapıyorlar. Daha 2021 Yks sınavı yapılmadı; yapıldıktan sonra tahmin yürütülebilir o ayrı ama bu vakitte yığılma awk diye dolaşmak saçmalık, bak bu yüzden forumu bitirdiler, forum bunlar yüzünden öldü. R.I.P
|
yhaaa moruk hayal dunyası dewam gri koç mu izleedn ajsjdjsnsjwjsjs mu sene merkes abandı çalışıyo sistem patladı ez gg realistim ben sınaw sonu ağlama .s😂😍😃😂😉😉😉😩👿
|
hocam yığılma olur mu olmaz mı bilemem ama yığılmacıların genel argümanı öğrenci seviyesi arttı youtube var artık falan aşırı saçma geliyor. imkanlar arttığı kadar uyaranlar da arttı. youtube varsa youtube da yanda çıkan oyun reklamı da var yani. öğrencinin dikkatini dağıtabilecek bir sürü şey var, önceden yks günlük kanalları yoktu artık var ve insanlar izleyip kendilerini ders çalışmış hissediyorlar. tabi öğretmenler de kanal açtı o da + etkiliyor % olarak değişmedi kaliteli öğrenci sayısı hiçbir zaman. |
Benzer içerikler
- fen lisesi ve anadolu lisesi müfredat farkı
- arca savunma maaşları
- tyt fizik kaynak önerisi
- 60 tyt 30 ayt kaç bin ea
- ceng ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X