Şimdi Ara

YGS nin gelmiş geçmiş en zor konusu Cümlenin Ögeleridir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yok aga böyle bir konu yok! Olmaz olsun böyle bir konu! Ne türev ne limit ne trigonometri ne integral! Değil ygs, lys de bile böyle zor bir konu yoktur!

Ben ömrümde böyle Allahın belası zor bir konu görmemişim. Belli bir mantığı yok lan! Yüklemi, özneyi, nesneyi bulmak ayrı bir dert; zarf tümlecini, dolaylı tümleci, yan cümleyi, edat tümlecini bulmak bambaşka bir dert! Bir de cümlede vurgu diye bir konu var ki... Of ki ne of.

Geometri filan hikaye bunun yanında. Hani görmek, görememek geyiği yapılır ya geometride, işte o görmek olayının babasının 7 ceddine ihtiyaç var bu konuda!

Öyle Türkçesi kötü olan biri de değilim, en kötü 30 net geliyor ama dil bilgisi boş. Dilbilgisinde hepsini halledebilirim eylemler çatılar eyvallah ama bu cümlenin ögeleri sanırım mezara gidene kadar anlayamayacağım bir konu olacak. Birkaç soru güme gidecek böylece ygsde.

Soruya bakar mısınız,
    http://i.hizliresim.com/52Lz1L.jpg

Bir de bu soru bu konunun en kolay kalıplarından imiş, düşünün ki zoru ne biçim zor.

Yok hacı, atomu parçalamayı başarırım ama bu cümlenin ögeleri? Onun Allah belasını versin! Zarf tümleciniz batsın! 10 kelimelik bir cümlenin 8 kelimesinin birleşik yüklem olması batsın! Dolaylı tümleciniz dolaylı yoldan evlerinize ateşler getirsin! Bu konuyu müfredata sokan, hazırlayan, öğrenmemizi isteyen kim varsa alayının...

Ulan bu konuyu öğrensek ne öğrenmesek ne? Bu konuyu bilmiyoruz diye Türkçe'yi mi doğru düzgün kullanamayacağız? Ya da anlatım bozukluğu mu yapacağız? Ne münasebet! Hangi psikopat, kurduğu cümleyi ögelere ayırıp, şu zarf tümleci şu da ilgeç tümleci derki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece önyargı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AquaSs

Sadece önyargı

1.5 saat videodan ders dinledim, üç kaynaktan birden çalışmaya çalıştım ama yok. Sanırım bu konuyu atlamaktan ve ygs'de bu yıl bu konudan çıkmaması için dua etmekten başka yapacak bir şeyim yok. Zamanım gitti zaten boş yere.

• Zaten çok soru gelmiyor ki neden bu kadar kastın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AquaSs

Zaten çok soru gelmiyor ki neden bu kadar kastın?

Türkçe'de bütün konuları tek tek devirdim , Cümlenin Ögelerinde küt diye takılı kalınca moralim bozuldu. 2 haftadır ilerleyemedim. Bir şey değil, çalışılası bir konu da değil, insanın çalışası gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 23 Ekim 2015; 22:37:22 >
  • hocam tamam olarak nerede sıkıntı yaşıyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

•  YGS nin gelmiş geçmiş en zor konusu Cümlenin Ögeleridir!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GELMİŞ GEÇMİŞ EN ZOR YGS
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • J.Valjean kullanıcısına yanıt
    hocam cevap e mi
  • bu konu çok kolay .Türkçenin en baba konusu anlatım bozukluklarıdır

Cevap D olması lazım 30 saniyede çözdüm .

İzleyen kim :Ben
    Ben neyi izlerdim : Doyamadığım o denizi , dalgaları .. Belirtili nesne
    Nasıl izlerdim : Büyük bi hazla Zarf tümleci
    ne zaman yankılanırdı :dalga sesleri odamda sürekli -Zarf tümleci

Bağlı cümle var 1. cümle komple zarf tümleci olmuş

edit: özne aradan kaçmış hızlı okurken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 24 Ekim 2015; 2:06:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

bu konu çok kolay .Türkçenin en baba konusu anlatım bozukluklarıdır

30 saniyede çözüyor çok kolay diyor. Oda yetmezmiş gibi bide açıklıyor Cevap E dostum güldürdün gece gece ha.

Ek olarak ciddiye almayın bu vatandaşı kafanızı karıştırmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 24 Ekim 2015; 1:36:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

quote:

Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

bu konu çok kolay .Türkçenin en baba konusu anlatım bozukluklarıdır

30 saniyede çözüyor çok kolay diyor. Oda yetmezmiş gibi bide açıklıyor Cevap E dostum güldürdün gece gece ha.

Ek olarak ciddiye almayın bu vatandaşı kafanızı karıştırmasın

kolay soru çok hızlı çözdüm şimdi tekrar baktım d şıkkında arada özne var ,gizli özne var olarak gördüm arada ''ben '' öznesi varmış o gözümden kaçmış . Son şıkka bakmamıştım bile . Şimdi baktım e daha mantıklı

Bu konunun neyi zor ki onu anlamadım cümle türleri ve anlatım bozuklukları daha zor konular .Cümle öğelerinin esprisi yüklemi bulup ne neyi kim sorularını falan sormak bir de tamlamaları kelime gruplarını ayırmıyorsun bütün olarak öğe yapıyorsun biraz soru çözünce otururuyor yerine rahatlıkla .

Bu arada bu sınava girmiştim ben 37 net vardı

• 3 kaynaktan çalıştın 1.5 saat video izledin ve hala yapamamıyorsun bence sorun sende

Ben sadece fem simetriden çalıştım gayette yetti
    ayrıca attığın soru az zor e yada d der geçerim ben sınavda olsam kesin d derim yanlış çıkar afshbsgshsjana

Bide cümlenin ögelerinde bu kadar isyan eden adam integral de ne tepki verecek merak ediyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 24 Ekim 2015; 10:20:18 >
  • E imis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puss in Boots -- 24 Ekim 2015; 10:08:15 >
  • Ygs'nin en kolay konulatından biridir cümlenin ögeleri. Sen çok ön yargı yapmışsın. Biraz ğstünde durursan ne kadar eğlenceli olduğunu anlayacaksın.

En zoru ANLATIM BOZUKLUĞUdur

• En kolay konudur matematiğe kafası hiç basmayan adamlar bu soruları yaparak barajı geçmeye çalışıyor öyle düşün aham şaham işler değil, bunlara çalışma gereksiz zamana yazık son 1 ay bunlara baksan yeter her sene mutlaka dil bilgisinden öge gelirdi geçen sene gelmedi iste bu sene büyük ihtimal gelecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Puss in Boots

E imis.

Cevap d.

@dandanakandamla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 24 Ekim 2015; 15:08:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

YGS nin gelmiş geçmiş en zor konusu Cümlenin Ögeleridir!

cevap d bazısı di mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.