Bildirim
Ygs Matematik Pratik Bilgiler - Püf Noktalar(GÜNCEL)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Arkadaşım şu çarpanlara ayırmada en sade hali için hepsine 1 değerini ver demişti. Acaba doğru mu bu? -
Ardışık Sayilar Toplami
1+2+3+......+n=n.(n+1)/2
#########################
Ardışık çift sayilarin toplamı
2+4+6+.....+2n=n.(n+1)
Terim Sayisi
Son terim-ilk terim/artış miktari+1
Terim Sayisi Toplami
Son Terim+İlk Terim×Terim Sayisi/2
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çarpanlara ayırma sorularında deger verirken 1 vermeyin yamulabilirsiniz..
Yogun işlemli problemler olur işlemler soru içinde verilir hah işte o tarz sorularda hem soruyu okuyun hemde işlemleri yazın bi kenara
taban aritmetiginde devirli sayı çıkmaz ama ben söyliyim yinede / işaretini devirli sayı işareti farzedersek (12,3/) 4 = (13) 4
Tam kare ifade verip en büyük degeri veya en küçügü sorar -b/2a dan gidin
düzgün bir çokgenin kenar sayısı kadar simetri ekseni vardır
bir fonksiyonun tersinin olmaaı için birebir ve örten olması gerekir
2^2a = 3
3^4b = 4 ise 2a/2 = 1/4b
Köklü sayılarda gizli tamkare olayı hayat kurtarabilir söyleyeyim
iki kare farkı ile küp açılımı mutlaka karşınıza çıkar demedi demeyin
oran-orantıda mesela a/b = c/d = e/f = k ise a+c+e/b+d+f=k aman diyim çok önemlidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahn -- 10 Mart 2015; 0:13:17 >
Gencler mantık konusu var ya su nalet konu, oldum olası sevmiyorum ama soru kaçırmak da istemiyorum pisi pisine. Carsamba günü teknofemden dinlesem anlar mıyım yeter mi sizce ?
quote:
Orijinalden alıntı: WeiLucas
Arkadaşım şu çarpanlara ayırmada en sade hali için hepsine 1 değerini ver demişti. Acaba doğru mu bu?
hayır vermeni tavsiye etmem. Değerleri şöyle ver mesela x ve y değerleri var. sen x=4 y=2 verdin. şıklarda da 4 var 2 var x-y var mesela 4-2=2 yapıyor. şıklarda 2 tane 2 oluyor.Onun için şıklara bakarak ver değerleri -
Köklü sayılarda gizli tamkare olayı hayat kurtarabilir söyleyeyim
Hocam burası ne tam olarak , ornek verebilcen mi?
quote:
Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi
Gencler mantık konusu var ya su nalet konu, oldum olası sevmiyorum ama soru kaçırmak da istemiyorum pisi pisine. Carsamba günü teknofemden dinlesem anlar mıyım yeter mi sizce ?
Mantik basit konu bende yapamiyordum dinle kafana oturt anlarsin
Veya yı toplama
Ve yi carpma gibi dusun
Ornegin
1 veya 0 = 1
1 ve 0 = 0
1 ve 1 = 1
1 veya 1 = 2 sen onu 1 diye dusun burdan cok rahat yaparsin
P ise q nunda sadece 1 ise 0 esitliginde 0 olacagini bil ben mesela bunu 100 diye aklimda tuttum diğer degerlerde 1 olur sonuc
Bide p ise q nun p nin degili veya q oldugunu bil yaparsin cogunu
Tamam hocam cok sagol bakarim carsamba gunu ezberleyip gircez artık yapcak bi sey yok 1 net 1 nettir
Fonksiyonlarda fonksiyon sayısı nasıl bulunuyordu?
Değer kümesi sayısı üzeri tanım kümesi sayısı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 10 Mart 2015; 0:30:55 >
quote:
Orijinalden alıntı: bravewarrior41
quote:
Arkadaşım şu çarpanlara ayırmada en sade hali için hepsine 1 değerini ver demişti. Acaba doğru mu bu?
hayır vermeni tavsiye etmem. Değerleri şöyle ver mesela x ve y değerleri var. sen x=4 y=2 verdin. şıklarda da 4 var 2 var x-y var mesela 4-2=2 yapıyor. şıklarda 2 tane 2 oluyor.Onun için şıklara bakarak ver değerleri
Anlamadım tam olarak. :) -
Mesela xe 4 yye 2 verdin. Islemi yaptin sonuc en son 2 cikti. Sikkarda 2 var ve x-y var sen xe 4 yye 2 demistin e o zaman 2 tane 2 buluyosun cevabi
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bravewarrior41
quote:
hayır vermeni tavsiye etmem. Değerleri şöyle ver mesela x ve y değerleri var. sen x=4 y=2 verdin. şıklarda da 4 var 2 var x-y var mesela 4-2=2 yapıyor. şıklarda 2 tane 2 oluyor.Onun için şıklara bakarak ver değerleri
Anlamadım tam olarak. :)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi
Mesela xe 4 yye 2 verdin. Islemi yaptin sonuc en son 2 cikti. Sikkarda 2 var ve x-y var sen xe 4 yye 2 demistin e o zaman 2 tane 2 buluyosun cevabi
Cok tesekkur ederim.
Sana da tesekkurler bravewarrior.
Bölenle bölüm değiştiğinde kalan değişmiyor derse , kalan bölümdende küçüktür. -
quote:
Orijinalden alıntı: tictocc
Bölenle bölüm değiştiğinde kalan değişmiyor derse , kalan bölümdende küçüktür.
Pek rastlamadim ama oyle bir ozellikte var tabi ")
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X