Şimdi Ara

Ygs Matematik Pratik Bilgiler - Püf Noktalar(GÜNCEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
13
Favori
3.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ygs 5 gün gibi kısa bir süre kaldı.Son tekrarları kontrolleri yapmak lazım artık. Matematikte bazı pratik bilgiler hayat kurtababiliyor bazen. Örneğin;

* Çarpanlara ayırma sorularında özellikle en sade halini istediği zamanlarda x ve y ye değer verebilirsiniz tabiki paydayı 0 yapmayacak değerler ve şıklara dikkatli inceleyerek.
    * Eşitsizlik sorularında yukarıda tamsayı diyorsa direk verilen aralığa göre değer verebilirsiniz. Ama hiçbirşey yazmıyorsa bunu yaparsanız yanılırsınız.
    * Rasyonel sayılarda payda 0 olamaz.
    * a üzeri 0 = 1 dir. 0 üzeri 0 tanımsızdır.
    * Tamsayılı sorularda en küçük ifadeyi vs isterse negatif sayılarında tamsayı olduğunu unutmayın hataya düşersiniz.
    * üslü ifadelerde sondan kaç basamağı 0'dır yada sayı kaç basamaklıdır gibi sorularda tabanı 10lu yapmaya çalışın. örn: 10 üzeri2 * 5 var cevap 500 olduğundan son 2 basamağı 0 ve 3 basamaklı.
    * Faktöriyel sorularında sondan kaç basamağı 0 gibi sorularında sürekli 5'e bölünür.Yada sondan kaç basamağı 9 dur sorularında da 5' e bölünür. 5 'e bölmekteki mantık 10=5x2 den geldiği için büyük olan asal sayıya bölünür sürekli.
    *  Ygs Matematik Pratik Bilgiler - Püf Noktalar(GÜNCEL) A=B*C+K ile bulunur. B>K
    * Mutlak değer hiçbir zaman 0 dan küçük olamaz.
    * Mutlak değerin için negatif sonuc çıkıyorsa - ile çarpılarak çıkartılır.
    * |x|<2 gibiyse -2<x<2 |x|>2 ise x>2 ve x<-2 alınır
    * |2y|=|2||y|= 2|y|
    * şu ikisni karıştırmayın ; 5+5+5= 3*5= 15 5*5*5= 5 üzeri 3 = 125
    * 1.1!+2.2!+3.3!+4.4!+......+n.n!= ? sorularındaki kısayol formülü : (n+1)! - 1

vs vs .Aklıma geldikçe editlerim sizlerinde aklında olanları yazmasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SendqrenS -- 10 Mart 2015; 1:36:50 >

• Arkadaşım şu çarpanlara ayırmada en sade hali için hepsine 1 değerini ver demişti. Acaba doğru mu bu?
  • Ardışık Sayilar Toplami

1+2+3+......+n=n.(n+1)/2
    #########################
    Ardışık çift sayilarin toplamı

2+4+6+.....+2n=n.(n+1)
    Terim Sayisi

Son terim-ilk terim/artış miktari+1
    Terim Sayisi Toplami

Son Terim+İlk Terim×Terim Sayisi/2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarpanlara ayırma sorularında deger verirken 1 vermeyin yamulabilirsiniz..
    Yogun işlemli problemler olur işlemler soru içinde verilir hah işte o tarz sorularda hem soruyu okuyun hemde işlemleri yazın bi kenara
    taban aritmetiginde devirli sayı çıkmaz ama ben söyliyim yinede / işaretini devirli sayı işareti farzedersek (12,3/) 4 = (13) 4
    Tam kare ifade verip en büyük degeri veya en küçügü sorar -b/2a dan gidin
    düzgün bir çokgenin kenar sayısı kadar simetri ekseni vardır
    bir fonksiyonun tersinin olmaaı için birebir ve örten olması gerekir
    2^2a = 3
    3^4b = 4 ise 2a/2 = 1/4b
    Köklü sayılarda gizli tamkare olayı hayat kurtarabilir söyleyeyim
    iki kare farkı ile küp açılımı mutlaka karşınıza çıkar demedi demeyin
    oran-orantıda mesela a/b = c/d = e/f = k ise a+c+e/b+d+f=k aman diyim çok önemlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahn -- 10 Mart 2015; 0:13:17 >
  • Gencler mantık konusu var ya su nalet konu, oldum olası sevmiyorum ama soru kaçırmak da istemiyorum pisi pisine. Carsamba günü teknofemden dinlesem anlar mıyım yeter mi sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: WeiLucas

Arkadaşım şu çarpanlara ayırmada en sade hali için hepsine 1 değerini ver demişti. Acaba doğru mu bu?

hayır vermeni tavsiye etmem. Değerleri şöyle ver mesela x ve y değerleri var. sen x=4 y=2 verdin. şıklarda da 4 var 2 var x-y var mesela 4-2=2 yapıyor. şıklarda 2 tane 2 oluyor.Onun için şıklara bakarak ver değerleri
  • Vahn kullanıcısına yanıt
    Köklü sayılarda gizli tamkare olayı hayat kurtarabilir söyleyeyim 

Hocam burası ne tam olarak , ornek verebilcen mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi

Gencler mantık konusu var ya su nalet konu, oldum olası sevmiyorum ama soru kaçırmak da istemiyorum pisi pisine. Carsamba günü teknofemden dinlesem anlar mıyım yeter mi sizce ?

Mantik basit konu bende yapamiyordum dinle kafana oturt anlarsin
    Veya yı toplama
    Ve yi carpma gibi dusun
    Ornegin
    1 veya 0 = 1
    1 ve 0 = 0
    1 ve 1 = 1
    1 veya 1 = 2 sen onu 1 diye dusun burdan cok rahat yaparsin
    P ise q nunda sadece 1 ise 0 esitliginde 0 olacagini bil ben mesela bunu 100 diye aklimda tuttum diğer degerlerde 1 olur sonuc
    Bide p ise q nun p nin degili veya q oldugunu bil yaparsin cogunu

• eno70 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam cok sagol bakarim carsamba gunu ezberleyip gircez artık yapcak bi sey yok 1 net 1 nettir

• Fonksiyonlarda fonksiyon sayısı nasıl bulunuyordu?

• sesermon S kullanıcısına yanıt
    Değer kümesi sayısı üzeri tanım kümesi sayısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 10 Mart 2015; 0:30:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

quote:

Arkadaşım şu çarpanlara ayırmada en sade hali için hepsine 1 değerini ver demişti. Acaba doğru mu bu?

hayır vermeni tavsiye etmem. Değerleri şöyle ver mesela x ve y değerleri var. sen x=4 y=2 verdin. şıklarda da 4 var 2 var x-y var mesela 4-2=2 yapıyor. şıklarda 2 tane 2 oluyor.Onun için şıklara bakarak ver değerleri

Anlamadım tam olarak. :)
  • WeiLucas kullanıcısına yanıt
    Mesela xe 4 yye 2 verdin. Islemi yaptin sonuc en son 2 cikti. Sikkarda 2 var ve x-y var sen xe 4 yye 2 demistin e o zaman 2 tane 2 buluyosun cevabi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

quote:

Anlamadım tam olarak. :)

• BASİT EŞİTSİZLİK KARE ALMA
     Ygs Matematik Pratik Bilgiler - Püf Noktalar(GÜNCEL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SendqrenS -- 10 Mart 2015; 1:21:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi

Mesela xe 4 yye 2 verdin. Islemi yaptin sonuc en son 2 cikti. Sikkarda 2 var ve x-y var sen xe 4 yye 2 demistin e o zaman 2 tane 2 buluyosun cevabi

Cok tesekkur ederim.

Sana da tesekkurler bravewarrior.

• Bölenle bölüm değiştiğinde kalan değişmiyor derse , kalan bölümdende küçüktür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tictocc

Bölenle bölüm değiştiğinde kalan değişmiyor derse , kalan bölümdende küçüktür.

Pek rastlamadim ama oyle bir ozellikte var tabi ")

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.