Şimdi Ara

YGS LYS puanı iki yıl üstüste kullanılıyor mu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuda biraz bilgi kirliliği var... ben de net emin olmamakla beraber kullanılıyor diye biliyorum...
    Örneğin geçen sene 460 alan bir öğrenci tıp Fakültesine yerleşemeyip diş hekimliği tercih etmiş olsun ve üniversiteye kaydını yapsın diyelim... bu öğrenci bu sene aynı puanı ile tercih verebiliyor diye duyumlar aldım...
    Eğer durum böyle ise bu tip kontenjanlarının artışı bu tip öğrencilere yarayacak.... Umarım böyle birşey yoktur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nerden duydunuz ki böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. O zaman millet salak mı tercih yapar baktı sıralamalar düştü hooop daha iyi bir yere. Benim bildiğim her seneye özgü oluyor yerleştirmeler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam yıllarca kullanırsınız. Benim amcam var mesela 1960 da girmiş tabi giren az olunca derece yapmış şimdi koç tıpa gidecek

• Hocam o kpss de oluyor 2 yıl boyunca geçerlilik.

• Arkadaşlar ben bunu havadan uydurmuyorum... Geçen sene batıda bir diş fakültesine yerleşen birinden duydum... çocuk dişi sevmemiş bi daha kırık obb ile hazırlandı, en kötü ihtimal geçen seneki puanımla tercih yaparım dedi... doğruluğunu sordum kendinden emindi.. ama detayını sormadım.. belki de geçen seneki puanını geçen senenin puanlarına göre değerlendiririler diye düşünüyorum en kötüsü olarak....

• Yok böyle bir şey.
  • Geçen seneki puanıyla kendi bölümü arasında kendi senesine ait yerlere geçiş yapabilir.

BU SENEYE TERCİH YAPAMAZ(NOKTA)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum biraz daha açıklama yapar mısın bilgin varsa... geçiş yapar derken neyi kastettin

• Üniversiteye girdiğiniz puanınızı kullanabilirsiniz evet ama sizin sınava girdiğiniz yılki taban puanları baz alınır. Siz tercih verdiğiniz yıl bir okulun taban puanı altında kalıp oraya yerleşemediyseniz, bu sene o okulun puanı düşse de oraya geçiş yapamazsınız, sizin tercih verdiğiniz yılki puanlar önemli. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş deniyor buna. "Puanım tutmasına rağmen ben niye orayı değil de burayı yazdım" diye pişman olan kişiler için geçerli yani.

• Diyelim de geçen sene 470 alan birisi mühendislik yazdı ve memnun kalmadı... puanı tıp için de yeterli.. o kişi bu sene o puanı ile tıp tercih verebilir mi peki... benim merak ettiğim konu bu

• Evet yapabilir. 470 puan geçen sene hangi tıp fakültelerine yetiyorsa oraya geçebilir.

• hocam biraz yüksek puan alın seneyede kullanırsınız :)
  • majesticboyi kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, sizin dediğinizin adı "merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş" araştırabilirseniz bulabilirsiniz. Mesela benim geçen sene puanım 465 idi. Mühendislik tercih ettim. YÖK tercih ettiği bölümü veya üniversiteyi beğenmeyenler için bir sefer hak tanıyor. Bu hakkınla üniversiteye yerleştiğin seneki puanın baz alınıyor, yani her şey yerleştiğiniz sene ile ilgili. Mesela, ben geçen sene 465 puanımla X üniversitesinin tıp fakültesini kazanabiliyorsam buraya yatay geçiş yapabiliyorum ama dediğim gibi her şey yerleştiğiniz sene baz alınarak yapılıyor. Yani yerleştiğiniz sene bir üniversite 466 puanla almış olsun, bu sene de 464 ile almış olsun. Yatay geçiş yapamazsınız, çünkü yerleştiğiniz sene sizin puanınız buraya yetmiyor.
  • Olayı çok iyi anladım teşekkür ederim... olumsuz yorum yszan arkadaşlar da bilgilensin, demekki böyle birşey varmış.. Umarım bu durum bu seneki kontenjanları çok etkilemez... zaten geçen sene bir kaç puanla tıp kaçırdım. Bu sene de kaçırsam kafayı yerim...

• majesticboyi kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bunun kontenjanlarla hiç bir ilgisi yok. Üniversiteler her yıl sonunda yatay geçiş yapmak isteyenler için ayrı kontenjan açıyor. Bu arda inşallah istediğiniz yeri kazanırsınız hocam, ben de ilk senemde kazanamamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunben -- 22 Haziran 2017; 22:51:1 >
  • :) hele ben bi kazanayim ondan sonra burayı resmen döktürecem... Tüm ibretlik hikayemi tek tek yazacam... Umarım herkes istediği yere gider

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.