Şimdi Ara

ygs de şıkların karıştırılması eşitliği bozuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle sözel sorularda.Bir örnek vereyim;

Şu uzun gün bitkisi kısa gün bitkisi sorusunda benim kitapçığımda doğru şık e şıkkıydı.Ben e şıkkına gelene kadar 4 tane şık okudum ve her şıkta da grafiğe baktım ve düşündüm.Doğru cevabı a olan kitapçığı alanlar ne yaptı?A şıkkını okudu tak işaretledi geçti.Onun bu soruyu çözmesi 30 sn benim soruyu çözmem 2dk sürdü.Ayrıca e şıkkına gelene kadar çeldirici bir şıkka rastlayıp yanlış da yapabilirdim.

Bu olay özellikle türkçe sorularında net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Neymiş uzmanlar değerlendirmiş,şıkların karıştırılmasında kimse üstünlük sağlamıyormuş falan.O kişileri uzman yapanlara sevgilerimi yolluyorum.

• bende türkçede cevabın oldugu şık yok, herhalde diğer şıklardadaır diyerek 2-3 dakka fazladan uğraştım. hani bazen 6 rakam olur ama birini şıklara yazmazlarya, ondan sanmıştım. A şıkkındaymış aradıgım seçenek :D

edit

ha işin kötüsü bu sınav tamam eyvallahta, ikinci sınava dair ciddi endişelerim var, resmen yüzyılın en saçma sınavıyla üniversiteye girmeye uğraşıyoruz bu sene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli333 -- 4 Mayıs 2011; 2:33:07 >
  • o senin dediğini yapan en fazla sınava girenlerin %10udur diye düşünüyorum
    sınav psikolojisini de göz önünde bulundurursak o %10luk kesim haricinde diğerleri bana kalırsa şıkkı işaretleyip geçmeye afedersn bi tarafları yemez illa tedirgin olurlar ve bu yüzden de garanti olsun diye diğer şıkları da gözden geçirirler bu da aynı mantık olmuş oluyo sen E ye gelene kadar diğer şıkları gözden geçirip doğrunun E olduğunu buluyosun, o doğrunun A olduğunu bulup emin olmayıp diğer şıkları da gözden geçiriyor sonuç olarak aynı süre

bi de nacizane tavsiyem şık deneyeceksen eğer A E B D C sırasına göre git genelde daha hızlı buluyosun sonucu yani bi baştan bi sondan diye gidiyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: TechN9ne

o senin dediğini yapan en fazla sınava girenlerin %10udur diye düşünüyorum
    sınav psikolojisini de göz önünde bulundurursak o %10luk kesim haricinde diğerleri bana kalırsa şıkkı işaretleyip geçmeye afedersn bi tarafları yemez illa tedirgin olurlar ve bu yüzden de garanti olsun diye diğer şıkları da gözden geçirirler bu da aynı mantık olmuş oluyo sen E ye gelene kadar diğer şıkları gözden geçirip doğrunun E olduğunu buluyosun, o doğrunun A olduğunu bulup emin olmayıp diğer şıkları da gözden geçiriyor sonuç olarak aynı süre

bi de nacizane tavsiyem şık deneyeceksen eğer A E B D C sırasına göre git genelde daha hızlı buluyosun sonucu yani bi baştan bi sondan diye gidiyosun

Tavsiyen eski şık sistemine göre işe yarayabilirdi ama şimdi pek yaramaz gibi ama yine de sağol :)

Dostum ben o soruda e şıkkını okuyunca küfür ettim.Doğru şıkkın olduğu bariz belliydi.Türkçe sorularında da genellikle doğru şıklar bariz belli oluyor.Doğru şıkkı okuduktan sonra diğerlerine bakmaya pek gerek duyulmuyor çoğu zaman.

• Şıklar o bu şu sınav anındaki şans kimse kusura bakmasın ama üst kısımları yani bana göre ilk 10.000 diyelim çok etkiliyor.Örneğin iyonlaşma enerjisi sorusu bende e de 123 vardı a da 13 varmış herhalde ya da nerde 13 vardı bilmiyordum ama ben soruları çok hızlı çöztüğüm için 13 ü görmedim şıklarda bu 123 tür diyip geçtim örneğin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fiziğin En Zor Konusu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.