Şimdi Ara

Ygs'de +45 veya +60 dakika

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç makalede okumuştum ve bazı forum sitelerinde görünce de gerçekten olabiliyor sanırım diye araştırmaya başladım. Ygs sınavında türkçe matematik hiç farketmez. Soruları hızlı bir şekilde okuyup anlayarak yaparsak ve bize 45-60 dakika gibi bir süre kalırsa bunun bize faydalarını varın siz düşünün.

Ben bunun mümkün olacağı kanısındayım. Çünkü çevremde bunu başaran kişiler var. Örneğin bir arkadaşım ygs de bitirince 35 dakika daha vardı tekrar baştan itibaren kontrol etmeye başladım ve 4-5 sorumu düzelttim ve hepside doğru çıktı diyor.

Öncelikle ygs'ye girmiş kişilerin bizlere önerebileceği tavsiyeler varsa bu tavsiyeleri burdan bize yazarlarsa hepimizin yararına olur. Benim düşüncem 1-2 ay gibi bir sürede hızlı okuma ile ilgili bir kitap okuyun ve elinizden geldiğince kitaptakileri uygulamaya çalışın. Ben bir kitap alıp yapmıştım. Dakikada okuduğum kelime sayısı ortalama 100 kadar arttı. Yani en azından böyle şeylerle başlayabilirsiniz. Ayrıca bunu sadece ygs içinde düşünmeyin. Günlük hayatta bir sürü şey okuyoruz. Bunlar içinde tabiki fayda sağlayacaktır bu hızlı okuma tekniği.

Bunun dışında sınav için çeşitli tavsiye verebilecek herkes burdan yazarsa dediğim gibi sınava girebilecek herkes bundan faydalanabilir. Unutmayın sınavda +35 dakika ciddi anlamda çok büyük önem taşıyor.

Yorum yapıcak, ilgilenecek, tavsiyede bulunacak herkese şimdiden teşekkürler.

Herkese iyi forumlar... :)

• Efsane gibi konuşmuşsunuz en az 40 dk artırıyorum ygs denemelerinden en son körfezde 1 saat arttı.Hiçbir şekilde hızlı okuma kitabı falanda okumadım artık soru kalıplarını göre göre çok seri şekilde yapmaya başlıyorsun ve takıldığın zaman soruda çok oyalanmıyorsun 3-4 dkda çözemediğin soruları dönüşte 1 dk içinde mucize gibi bir anda çözüyorsun.Ben bu şekilde yapıyorum merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sichern -- 25 Şubat 2015; 20:41:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sichern

Efsane gibi konuşmuşsunuz en az 40 dk artırıyorum ygs denemelerinden en son körfezde 1 saat arttı.

Neler yaparak bu duruma geldiniz peki? Önerebileceğiniz bir şey varsa seve seve uygulamaya hazırımda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizyigitsahin

quote:

Efsane gibi konuşmuşsunuz en az 40 dk artırıyorum ygs denemelerinden en son körfezde 1 saat arttı.

Neler yaparak bu duruma geldiniz peki? Önerebileceğiniz bir şey varsa seve seve uygulamaya hazırımda :)

Mesajı editledim yani benim aklıma gelmeyipte özel merak ettiğin varsa sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vahn

Aga istedigin kadar kursa git, istedigin kadar hızlı oku..Adamlar zaten soruları sen +60 dk artırmaman ve o zaman baskısı altında ne kadar iyi yapabilecegini ölçmek amacıyla hazırlıyor soruları ve sorularda buna göre hazırlanıyor.Yani çok çok 40 dk falan artar ki o durumda en az 5-10 tane boş olur Hızlanmak için sabah akşam soru bankası, deneme çözmek dışında bişeyin çok etki edecegini sanmıyorum, ama mezunların sınav hikayeleri varsa bende okumak isterim...

Bence bir şekilde bunu başarmak mümkün. Özellikle deli gibi kitap okuyanlar için denemelerde zaten nerden baksanız 30 dakika gibi bir süre banko artıyor.
  • Birde böyle deyince insanlar kaplumbağa gibi okuyupta bu kadar arttırdığımı düşünmesin yani benim düşüncem zaten hızlıyım yani yavaşsanız orası ayrı bir mesele ayrıca 1-2 ay öncesine kadar düzenli kitap okurdum onuda ilave edeyim.
  • 40dk arttırdığım sınavlarda sonucum çok daha kötü geliyo.bence ideali 20dk civarı artması.önemli olan çözdüğün sorunun doğru olması kısa sürmesi değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Mesajı editledim yani benim aklıma gelmeyipte özel merak ettiğin varsa sorabilirsin.

Güzel bir zaman arttırıyorsunuz fakat yaptığınız netler nasıl? Erken bitirmeden dolayı dikkatsizlik hataları felan oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: bilkentbilgisayar

40dk arttırdığım sınavlarda sonucum çok daha kötü geliyo.bence ideali 20dk civarı artması.önemli olan çözdüğün sorunun doğru olması kısa sürmesi değil.

Hocam haklısınızda zaten benim size örnek verdiğim kişiler +40 +60 dakika gibi bir süre arttırıyorlar bu da yetmezmiş gibi +140 gibi bi net sayıları var. Yani hızlı okuyupta netleri düşük değil olay. Net sayılarını yükselterek kısa sürede bitirme.
  • quote:

Efsane gibi konuşmuşsunuz en az 40 dk artırıyorum ygs denemelerinden en son körfezde 1 saat arttı.Hiçbir şekilde hızlı okuma kitabı falanda okumadım artık soru kalıplarını göre göre çok seri şekilde yapmaya başlıyorsun ve takıldığın zaman soruda çok oyalanmıyorsun 3-4 dkda çözemediğin soruları dönüşte 1 dk içinde mucize gibi bir anda çözüyorsun.Ben bu şekilde yapıyorum merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

Korfez mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de tam aksine arttirmanin dusunuldugu kadar yararli olmadigi kanisindayim artik. Bugun 85 dakikada bitti sinavim, matematigim bir yanlis turkcem fulldu. turkce uc matematik iki yanlisla ciktim sinavdan. Yani yukarida arkadasin da dedigi gibi 20 dakika arttirmak ideal olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kral1515

Ben de tam aksine arttirmanin dusunuldugu kadar yararli olmadigi kanisindayim artik. Bugun 85 dakikada bitti sinavim, matematigim bir yanlis turkcem fulldu. turkce uc matematik iki yanlisla ciktim sinavdan. Yani yukarida arkadasin da dedigi gibi 20 dakika arttirmak ideal olabilir

Hocam arttırdığınız süreyi zaman bitene kadar baştan çözerek geçirseydiniz ya:)
  • Ben nasil arttirdigimi da yazayim bu kadar sureyi. Kronometre sagolsun. Sene basindan beri turkce sosyal cozerken dakika tutuyorum. turkce 35 sosyal 30 ile basladim alti ayda 17 - 13 e cektim. Artik sinavina gore degisiyor. Ygs 10 un TURKCESI 23 11in TURKCESI 26 dakika surdu. ve meditasyonla da ilgileniyorum. kafanin bos olmasi cok onemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral1515 -- 25 Şubat 2015; 21:14:45 >
  • quote:

Ben nasil arttirdigimi da yazayim bu kadar sureyi. Kronometre sagolsun. Sene basindan beri turkce sosyal cozerken dakika tutuyorum. turkce 35 sosyal 30 ile basladim alti ayda 17 - 13 e cektim. Artik sinavina gore degisiyor. Ygs 10 23 11 26 dakika surdu. ve meditasyonla da ilgileniyorum. kafanin bos olmasi cok onemli

Hocam merak ettim. Ygs'yi 70 dakikada bitirmişsiniz netleriniz nasıldı?
  • practice kullanıcısına yanıt
    Evet körfez ama normal sınavlarda en az 40 dk artırırım bunun neresi komik anlamadım?
  • quote:

quote:

Ben nasil arttirdigimi da yazayim bu kadar sureyi. Kronometre sagolsun. Sene basindan beri turkce sosyal cozerken dakika tutuyorum. turkce 35 sosyal 30 ile basladim alti ayda 17 - 13 e cektim. Artik sinavina gore degisiyor. Ygs 10 23 11 26 dakika surdu. ve meditasyonla da ilgileniyorum. kafanin bos olmasi cok onemli

Hocam merak ettim. Ygs'yi 70 dakikada bitirmişsiniz netleriniz nasıldı?

hayir dostum :D turkce den bahsediyorum ygs 2010 23 dakikada 2011 26 dakikada dedim :D

• kral1515 K kullanıcısına yanıt
    Ufak at biraz

• kral1515 K kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm sınavı çözdüğünüze emin misiniz?Yarı yarıya süre artırıyorsunuz maşaallah.
  • quote:

LYS FIZIK ATISLAR dan sorun olursa sorabilirsin evlat.

• quote:

Hocam tüm sınavı çözdüğünüze emin misiniz?Yarı yarıya süre artırıyorsunuz maşaallah.

Bir sonraki mesajimda duzelttim, ygs 10 un turkcesi 23,11 in turkcesi 26 dakika surdu dedim. normalde sinavim 110-115 civari bitiyor 70 dakikada sinav bitirmek kolay bir is degil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.