Şimdi Ara

YGS COĞRAFYA 3 TANE SORU (içeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu TARİHLİ soruların mantığını anlamak istiyorum .Lütfen sadece cevap yazmayın nasıl yol izlemeliyim bu sorularda .

1) 23' eylül tarihinde 60' Doğu boylamında güneş batarken güneşin doğmakta olduğu boylam hangisidir ?

2)güneş 21 mart tarihinde 60 Doğu meridyenindeki bir merkezde saat 06.00'da doğduğuna göre 30 Doğu meridyeninde saat kaçta doğar ?

3)23 eylül tarihinde 90 doğu meridyenindeki bir merkezde güneş saat 18.00 da battığına göre güneşin 19.00 da battığı meridyen nedir ?

• Cevaplari yazarsan daha rahat yardimci oluruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.Soru === 60 doğu boylamı ve 30 doğu boylamı olduğu için 60-30 = 30 meridyen fark var 4 dklık zaman aralıgıdan 4x30 = 120 bu da 2 saate eşit 60 daha doğuda olduğu için 30 doğu 2 saat ileriden doğacak yani 08:00 da olması lazım.

3.Soru ==== 90 derece doğu ise 1 saatlik zaman farkı da var ise ve 4 dk lık zaman aralığı da olduğundan dolayı 75 derece doğu meridyenini seçtim.90-75 = 15 fark var bunu da 4 ile çarparsak 4x15 = 60 yani 1 saatlik zaman aralığını bulmuş oluruz .Cevap : 75 Derece Doğu

Doğrudur inş :D
  • usta harikasın cevaplar doğru da baştaki tarihler diğer sorularda yok onlar ne anlama geliyor bende bilmiyorum diye dokunmadım sorulara 1. soruyu hiç anlamadım zaten aq
  • pieceofme kullanıcısına yanıt
    1. 120 batı
    2. 08.00
    3. 75 Doğu
  • orhankeserr O kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci ve üçüncü soruları arkadaş açıklamış zaten onlar belli de. İlk soru biraz karışık, şundan karışık: 23 Eylül (Ekinoks) dönemi olarak geçer. Yani gece ve gündüz sürelerinin eşit olduğu gündür. Bu bilgiyle günün 06.00'da doğdunu, 18.00'da battığını biliyoruz. O zaman 60 doğu'da saat 18.00'da batarken 120 batı boylamında da saat 06.00 olacak. Zaten şuradan da bulabiliriz, Doğu'da yerel saat daha ileri olduğundan cevabımız kesinlikle batı boylamı olmalı. Yani 60 Doğu Boylamında saat 18.00'da gün batarken 120 batı boylamında daha saat 06.00 olacak ve yeni doğmaya başlayacak. Zaten 12 saat fark olduğunu biliyoruz, bu şekilde yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pieceofme -- 16 Eylül 2015; 19:57:22 >
  • pieceofme kullanıcısına yanıt
    usta şimdi dediğini anladım ama şöyle düşünüyorum doğrumudur . güneşin doğması ile batması anti bir durum . Anti meridyen işledik 60d boylamından 0'a gelince 60 0 dan 120 Batıya gidince ordanda 120 toplam 180 olması lazım kural bu yanlışmıyım şuan farkettim okulda dün hoca yazdırdı hep geçerli demi bu sorularda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 ayda tyt matematik (ve fen)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • orhankeserr O kullanıcısına yanıt
    Evet, bu tarz sorularda kullanabilirsin ama genelde bu sorudan daha da zorlayici sorularla pek karşilaşmazsin. Genelde böyle tarihler verirler ekinoks donemlerini. Eğer yukaridaki gibi sorular gelirse 2-3 deki gibi. O zaman rahatça hemen meridyen farkini veya toplamini alip 4 ile çarpip hemen bulursun ama birinci soru tarzlarini dikkatli yap ve mutlaka hocana falan sor gene de sen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.