Şimdi Ara

Yetişir mi sorularına şahsi cevabım :

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
4
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Naçizane birkaç tavsiyemi yazmaya çalıştım, yazarken bir şeyler de öğrenmiş olduğumu düşünüyorum.
    Genellikle 12. Sınıf olan arkadaşlarımızın peşine düştüğü bir soru bu. Mezunlar için ise kanımca çok da kaygısına düşülen bir şey olacağını sanmıyorum, bir mezun olarak. Çünkü öyle ya da böyle sınava girdik ve çoğumuz keşke çalışmak için daha çok süremiz olsaydı cümlesini değil keşke daha çok çalışsaydık cümlesini kurduk. Muhtemelen bir yıl daha beklemeyi göze alırken artık bunun bilincinde olduğumuzu kendimize tez olarak sunmuşuzdur.

Cevap bence bu tarihte oldukça net. Yetişir. Fakat düşünceme göre bizi hedeflere ulaşmaktan alıkoyan iki şey var. Birincisi: Endişe duymak. İkincisi ise rehavete kapılmak. Bütün mesele bunları dengeleyebilmekte aslında. Biraz daha somutlaştırırsak;
    Çalışmaya bugün başlayan birisi bile konuların hepsini yetiştirebilir lakin unutmaması gereken bir şey var ki o da çok geç kaldığıdır. Bu durumda endişelenerek, aman canım sene ye de olur diyerek bırakmak ya da her gün biraz daha arttırarak çalışırım, biraz da zekiyim zaten diyerek rehavete kapılmak yapılabilecek en büyük hatalardandır. O statüdeki biri , her gün son günmüş (sınava kalan) gibi çalışmalı bence .

Peki ya çalışan ancak çok eksiği olduğunu düşünenler? Aslında hiç çalışmayanlara göre psikoloji üzerine etkisi daha yüklüdür. Çünkü önünde ne kadar yol, yapılacak iş, öğrenilecek konu olduğunu bilenler için geride kalmışlık hissi korkutucudur. Yapılması gereken şey ise şudur: Şu günlerimi feda edeyim de acısı çıkar nasıl olsa demek. Yani bir kerede halledebilmek için bazı şeylerden vazgeçip kendini kandırmadan(özellikle burası çok önemli) yola devam etmek ve yoldan kopmamak.

Kendini bayağı ilerlemiş olarak hissedip gene de endişe barındıranlar ise bu duyguyu yenebilir artık. Çünkü gerçekten belli bir mesafe almışsalar korkulacak bir şey yok, bu noktada bilinmesi gereken TYT konuları bitsin AYT'ye başlarım gibi düşüncelerin yanlış olduğudur. Sınavlar artık aynı anda!
    Bir örnek vereyim. Kimyada asit-baz, çözünürlük, denge gibi konulara hiç çalışmamıştım YGS'den önce ve hatta sınava sayılı günler kalana dek. Ama bu sorun olmadı ,4 gün ayırarak hepsinde yanlış yapmayacak bir seviyeye geldiğimi hatırlıyorum. Yeni sistemdeyse amaç gayet açık: "Müfredatta ne gördüyseniz 2 günde kağıda dökeceksiniz."
    Bu yüzden önerim birbirini destekleyen konular hariç -plan dahilinde gitmiyorsanız- sınavlardan biri için çalışmamak. Tek sınav gibi görebilmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 29 Aralık 2017; 1:45:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer çok geç kaldığını düşünürse zaten endişe duymaması imkansız bir insanın.

Sadece sınav değil her konuda.

Aksine düşünce kontrolü bu şekilde olmuyor, Albert Einstein şunu söyler. "An'a odaklanın"

Yarını veya ondan sonraki günü değil. Bugünü yaşamalı insanlar.

Bir plan yaparsın. Kazanacağını hedeflersin. Atıyorum şu aşamada bile 480 Puanı hedeflemeli. Amaç 480 puan almak değil, beyne üst bir limit tanıtmak. Fakat bunu yaparken kendisine sesli olarak söylemeli, öfkesini alacağım diyerek kendisine kazıtmalı. Amaç işitme yoluyla da mesajı vermek. Bir de bir yere 480 puan falan yazıp görüntü yoluyla da iletmek lazım beyne.
    Beyinde bir anda değişimler meydana gelecek önce büyük bir yük binecek. 1 2 ' gün boyunca belirlenen sürede 480 puan almak için düşünmeye başlarsın. Beyin makine gibi çalışmaya başlar 2 gün huzursuz olursun. Fakat bu süreçte plan adım adım gelişir. Süreler hesap edilir. Çalışma planı hazırlar. Kısacası bu sürede 480 puanı alabilmek için bir plan yapar.
    Ondan sonra iş senin çalışmana bakar.

Gözlemlerim neticesiyle hedeflenen şeyin bir altı genelde alınıyor. Yani 480 değilde 420 430 olur. Hedef 350yse , 480 yine hedeflenir plandan sonraki aşamada 400 yeterli diyip rahatlayabilir ve bu anda insan kesinlikle alabileceğini düşünür hedef 480 ve planı onayken bir anda 400 ' e düşürmesi "süre hayli hayli yeter" gibi bir aşamaya koyacaktır insanı.Buda işin başka boyutu.

Dediğim gibi olay beyninizi nasıl yönettiğinizle alakalı, o yüzden düşünürler boşuna demiyorlar "Daima Büyük Düşünün" diye..

Bu arada kendisini anı yaşamaya,bugünü yaşamaya alıştırdığınız da gelecek kaygıları son bulabilir. Bununla beraber, korku kontrolü için korktuğunuz şeyi gözünüzün önüne getirip neden korktuğunuzu sorgulamanız sonrada korktuğunuz şeyi tekrar eski yerine koymanız , anlamalısınız ki korku,kaygı,stres bunlar sadece uyarıcı görevi görür. Sadece sizi uyarırlar, bu kadar etkisinde kalıp esiri olmamalısınız. Kaygılar geleceğin kendisi değildir olmayan şeylerde bile kaygı duyabiliyor insan , çözüm yolu varsa tekrar zihninize olumlu bir mesaj gönderin.

Bu arada zihinsel bir kontrolde çok yardımcı olan meditasyondur. Sıklıkla meditasyon yapılmalı.

Bildiklerimden birazını aktardım. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
  • +99999

• Çok güzel yazmışsınız,ellerinize sağlık.

• Teşekkür ederim.

• Eğer çok geç kaldığını düşünürse zaten endişe duymaması imkansız bir insanın.

Sadece sınav değil her konuda.

Aksine düşünce kontrolü bu şekilde olmuyor, Albert Einstein şunu söyler. "An'a odaklanın"

Yarını veya ondan sonraki günü değil. Bugünü yaşamalı insanlar.

Bir plan yaparsın. Kazanacağını hedeflersin. Atıyorum şu aşamada bile 480 Puanı hedeflemeli. Amaç 480 puan almak değil, beyne üst bir limit tanıtmak. Fakat bunu yaparken kendisine sesli olarak söylemeli, öfkesini alacağım diyerek kendisine kazıtmalı. Amaç işitme yoluyla da mesajı vermek. Bir de bir yere 480 puan falan yazıp görüntü yoluyla da iletmek lazım beyne.
    Beyinde bir anda değişimler meydana gelecek önce büyük bir yük binecek. 1 2 ' gün boyunca belirlenen sürede 480 puan almak için düşünmeye başlarsın. Beyin makine gibi çalışmaya başlar 2 gün huzursuz olursun. Fakat bu süreçte plan adım adım gelişir. Süreler hesap edilir. Çalışma planı hazırlar. Kısacası bu sürede 480 puanı alabilmek için bir plan yapar.
    Ondan sonra iş senin çalışmana bakar.

Gözlemlerim neticesiyle hedeflenen şeyin bir altı genelde alınıyor. Yani 480 değilde 420 430 olur. Hedef 350yse , 480 yine hedeflenir plandan sonraki aşamada 400 yeterli diyip rahatlayabilir ve bu anda insan kesinlikle alabileceğini düşünür hedef 480 ve planı onayken bir anda 400 ' e düşürmesi "süre hayli hayli yeter" gibi bir aşamaya koyacaktır insanı.Buda işin başka boyutu.

Dediğim gibi olay beyninizi nasıl yönettiğinizle alakalı, o yüzden düşünürler boşuna demiyorlar "Daima Büyük Düşünün" diye..

Bu arada kendisini anı yaşamaya,bugünü yaşamaya alıştırdığınız da gelecek kaygıları son bulabilir. Bununla beraber, korku kontrolü için korktuğunuz şeyi gözünüzün önüne getirip neden korktuğunuzu sorgulamanız sonrada korktuğunuz şeyi tekrar eski yerine koymanız , anlamalısınız ki korku,kaygı,stres bunlar sadece uyarıcı görevi görür. Sadece sizi uyarırlar, bu kadar etkisinde kalıp esiri olmamalısınız. Kaygılar geleceğin kendisi değildir olmayan şeylerde bile kaygı duyabiliyor insan , çözüm yolu varsa tekrar zihninize olumlu bir mesaj gönderin.

Bu arada zihinsel bir kontrolde çok yardımcı olan meditasyondur. Sıklıkla meditasyon yapılmalı.

Bildiklerimden birazını aktardım. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

• 1.5 ay sonra, yukarı.

• Faydalı konu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.