Şimdi Ara

Yeter artık şu Avrupa'da millet 1 aylık maaşla araba alıyor muhabbeti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her hafta fix tartışma konusu oluyor. Avrupa'da araba ucuz ucuz ucuz diyenlerle doluyor. Ayrıca araba fiyatlarının sürekli artmasından da yakınılıyor. Bu konuyu açma gereği duydum. Bunun partilerle hükümetle alakası yoktur . Lütfen kimse de o konuyu dile getirmesin.

Şimdi bizde arabalar pahalı buna kanaatimiz tam. Ama şöyle bir fark var. Avrupa'da insanlar arabayı yatırım için değil binmek için alırlar bu durumdan dolayı arabalara bizdeki gibi bakım yaptırma gibi bir olay az rastlanır. Tabi periyodik bakımları yaptırırlar ama arıza durumunda dışarıda yaptıracak sanayici mantığı olmadığından servisler neredeyse araba fiyatından fazla fiyat çıkartırlar arıza için. Yani 3.000 euro aldığınız bir araba motor arızası yaptığında usulca hurdaya veriyorsunuz. Ya da kaza yaptığınızda kaskonuzda yoksa usulca terkediyorsunuz. Yada küçük bir kaza ise yan aynayı mesela koli bandıyla bantlıyorsunuz. 3.000 euroluk arabaya adam 3.000 euro masraf edeceğine hurdaya ayırıp başkasını alıyor. Bizde böyle durum yok çünkü sanayicimizin elinden her iş geliyor. Pert arabayı kazasız diye satabiliyoruz mesela yetenek

2. Ülkemiz gelişmekte olan bir ülke. Yani duruma biz 100-0 geriden başladık. Neden mi Almanya'nın Fransa'nın Amerika'nın vs vs sanayileri teknolojileri bizden hep iyiydi. Onlar ürettirip satan biz alan kesim olduk. Bu durum şuanda devam ediyor. Dolar'ın Euro'nın artma sebebi bu . Sen 1 adım ileri giderken adam 3 adım ilerliyor ve senle eşit değiliz daha aşağısın deme hakkına sahip oluyor.

3.Biz Türkler olarak lüksümüze düşkünüz. Yani arabaya lüks için biniyoruz. Türkiye'de emin olun her insanın gücü yetse hemen alabildiğinin en iyisini alır arabanın . Ama Avrupa'da bu çok ulaşılabilir olduğundan tek amaç araba bozulup yolda kalıncaya kadar binilir mantığı. Avrupa'da araba değersiz olduğundan insanlar yatırım amaçlı düşünmüyor. Çünkü 20.000 euroya alınan bir araba 5 sene sonra 5.000 euro anca ediyor. Ama bizim ülkemizde 20.000 tlye aldığın bir araba 5 sene sonra 30.000 tl ediyor.Yani bir anlamda yatırım amaçlı kullanabiliyoruz.

Bu dediklerimi bence hepimiz anlayabiliriz. Biz önce kafa yapımızı geliştirip üreten satan bir ülke olalım sonra başka konularda tartışırız.

• Üretmedigin ürünün pahalı olması kadar doğal birşey olamaz.

Yüzde yüz yerli diye saab iteleyen hükümetler ile daha da zor görürüz o günleri.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun satan ulke alan ulkeyle pek cok alakasi yok. bugun MB TR nin sitesine gir bak Mercedes-AMG C 63 S' Fiyati vergiler haric 227 bin TL. vergiler girdikten sonra 704.300 TL !!!

Bunlari hic bizaman ele almazsiniz. hic bir zaman gormek istemezsiniz, sonra aglarsiniz alamanya bize dusman gelismemizi engelliyor bla bla. ulan adam en baba motor kombinasyonlu c serisini 200 bine ulkene yolluyor, senin halkin 80 bin verip symbol aliyor daha ne yapsin bedava mi yollasin? benim 2016 model ibizamin faturasi 31 bin TL vergiler haric. ben arabayi 55 bin tl ye aldim. burda milletin avrupayi surekli konusmasinin sebebi URETEN TUKETEN degil, VERGIdir. benzin olmus 6 tl. marketteki fiyatlardan bahsetmiyorum bile.

Kaynak:http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-sedan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un momento -- 10 Nisan 2017; 3:57:41 >

• Biz mi lüks yaşıyoruz kaçımız 5 yıldızlı otellerde tatil yapıyor elin yabancı ihtiyarları iş hayatı bitince ülke ülke geziyor tatil yapıyorlar bizim ihtiyarlar evde oturuyor çekirdek çıtlıyor.

İstanbulda oturulacak bir semt 100.000 TL den başlıyor ev fiyatları oda bodrum ve giriş daireler.Adam ev alamıyor bari araba alayım diyor elindeki tüm herşeyi arabaya yüklüyor ev alabilse zaten kirada oturmaz ev alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 10 Nisan 2017; 1:43:59 >
  • Tamam araba fiyatları herzaman pahalı oldu bu ülkede ama eskiden 50 tllik benzin at terimi yoktu millethep full depo gezerdi cok deil 2000 li yillarin ortasina kadar fulle terimi yaygındı şimdilerde 35 tllik at 25 tllik koy 80 liralik alabilirmiyim gibi lafları duyuyoruz vallahi 1 yildir kullandigim arabanin deposu 70 litre suana kadar hic fullemedim en fazla yarim depoyu 1 cizgi fazladan gecirdim son olarak 90 lı yıllarda nedense 2.0 2.5 hatta 3.0 motorlar çok yaygındı demekki millet yuksek cc li araclara simdikinden daha kolay ulaşıyordu gerek mtv getek otv simdiki kadar koymuyormuski millet 2bin motordan asagi araclara binmiyormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 10 Nisan 2017; 1:40:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk paragrafı okudum sadece gidiyorum.

• Zoruna gitmiş hükümeti savunmak için buraya gelip konu açmışsın bide dile getirmeyin diyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. ülkemiz batmakta olan bir ülke.

ne gelişmesi

• ''Biz önce kafa yapımızı geliştirip üreten satan bir ülke olalım sonra başka konularda tartışırız''

yaşın kaç bilmiyorum sevgili arkadaşım fakat yazdıklarınla çelişmektesin farkındamısın..

üreten satan bir toplum olmamızı engelleyen kim bir bak istersen cumhurbaşkanının oğlu mısır ithal eder..

yandaş birileri sığır,diğeri pirinç ithal eder...

ben fındık üreticisiyim Ferrero denen bir firma tüm pisayı tekeli altına almış durumda hükümet çiftçiye bırakın sahip çıkmayı oralı bile olmadı..

örnekleri çoğaltmak mümkün üretmek bu hükümetin politikası değil,onlar saraylar yaptırıp masraflarını halktan vergi zulmü ile

toplama peşinde

boş boş yazmışsın

büyük resme bakmadan.

at gözlüklerini hemen çıkart bence.
  • Çok şükür bugünki avrupa Tr kıyas konusuda açıldı...

Şu konuların hepsini tek başlık altında toplayabilecek babayiğit bir admin yok mu ?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 10 Nisan 2017; 1:54:16 >
  • "Yada küçük bir kaza ise yan aynayı mesela koli bandıyla bantlıyorsunuz."

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okumaya bile değer bir yazı değil geçiniz

• Dışarıya ihracatımız sınırlı ve ithal ettiğimiz ürünlere kiyasla degersiz.

En basitinden tekstilde. Adidasa ham madde saglayabiliyoruz hatta adidasin urunlerini uretiyoruz yolluyoruz ve onlarda adidas markasını işleyip 5 liraya mal ettikleri tisortleri bize 50 liraya satiyorlar.

Bir ton metal satiyoruz 1ً milyona adamlar bize ucak satiyor 10 milyona.

Bu liste boyle uzar gider.

Adam akilli marka ihracatimiz yok.

Ve su da bi gercek halkta kimse kimseyi kollamiyor. Gecende bi konu acilmisti s600 ile ilgili. Mb tr olarak gec iletisime gonderdigin urun hatali geri alin musterim magdur oldu desene. Yada vag grubu benim burda imajim zedeleniyor deyip vag'a rest ceksene halkini dusunsene. Neden kraldan cok kralci oluyorsunuz!?

Yeni bmw 5 serisi almanyadaki dizel fiyati benzinliden 3 bin euro fazla. Bizde euro kurundan oturu de ki 12 bin lira fazla olsun hadi soyle boyle de 20-30 bin fark olsun ama fiyat farki herkesin malumu.

Ulkemizde dahil olmak uzere bi somuru duzeni var dunyada ve somurulen hep tuketici.

Daha cok sey var yazilacak ornek olarak.

Gereksiz tartismalar bunlar. Anca burdan parmak yorariz.

• Aslinda bu konu tam isabet olmus. Niye avrupalinin amerikalinin daha iyi yasadigini anlatiyor. Bizimkiler de biz niye onlar gibi olmuyoruz demek yerine biz uretmiyoruz o kadar da olsun diye geriligi savunmaya devam ediyorlar.

Gel basitce dusunelim seninle. Bu ulkede niye uretim yok?

- niye olsun ki? Adamlar turgeve bagisini yapip ranttan 1 yilda kazandigi parayi uretim icin yatirsa ancak 5-6 yilda geri alir. Uretim uzun vadeli bir is. Hatta rant gibi garantisi olmadigindan cok riskli.

Simdi sorayim sana, hangi enayi bunu yapar?

Birileri ranti yukseltmek yerine engelleyip parayi uretime yonlendirse olurdu. Oysa bizimkiler uretim yapanlari bile yok etmeyi tercih ettiler.

Ikincisi, oyle yurtdisinda servisler, sigortalar filan pahali degil. Hatta birim maliyetleri karsilastirirsak, yani bir isi, bir bakimi karsilamak icin kac saat, gun, ay calisman gerektigini karsilastirirsak turkiyenin bu alanda da cok kotu durumda oldugunu gorebilirsin.

• Arkadaşlar bunlar babandan ogula nesil.

Konuyu şikayet ettim birDaha böyle ukala ukala konu açarsan cizigi yersin

• 1 bana 2 bilale misali
  • Büyük resmi görmüş kardeşimiz.

• Adam gitmis dunyanin sayili unilerinde ekonomi okumus ustune master doktora falan , soruyosun niye dolar yukseldi "bunun tam ve kesin cevabi yok fakat tetikleyen seyler var" diyor ve Lego95 gelmis euro ve dolarin neden arttigini anlatiyor. dunya 1 dakikaligina guzellesiyor.
  • Biz üretmiyoruz ozman pahalı olmalı diye bir mantık olamaz . Dünyada bütün ülkeler arabamı üretiyor ? Niye her ülkede pahalı değil? Yada ters mantıkla bizim ülkenden yurt dışına satılan ürünler kaynaklar niye faiş fiyatlara satılmıyorda aynı fiyata hatta haberlerde gördük daha da ucuza satılanlar var ?

• Babasi amcasi dedesi tartisirken, kenarda usulca onlari dinleyip sonra da gelip buraya konu acan ergen.

Vergi diye bir sey var bildin mi ?

Ayrica gelismekte olan ulke diye bir sey yok. Ulkenin en iyi iktisatcisindan ders aldim ben. Gelismis ve gelismemis ulke var. Gelismekte olan ulke tamamen uydurulmus sacma sapan bir sey. Ve biz de gelismemis bir ulkeyiz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.