Şimdi Ara

Yeter artık bir ekran kartı almak istiyorum?!?!?! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Temren

Ekran kartının ram miktarı çok önemli değil. Ondan daha önemli olan parametreler var. Ram hızı, gpu modeli, veriyolu hızı vs vs.. 512'lik bir 4850 rahatlıkla işinizi görür.

aslında yorum yapılacak bir şey yok. 4850, 260gtx 9800gtx ile rahatlıkla başeden ve onlardan daha iyi performans gösteren bir kart ve his iceq modelinin soğutması ve sessizliği baya iyi.

HIS HD4850 IceQ 4 Turbo

valla bunu nasıl yazabıldın anlamadım 4850 gtx260 ile başedebılcek öyle mı?

ben sana şunu söyleyım hocam ben bu 4850 iceq 4 te kullandım ınan pişman olursun crysıs warheadta HIGH detay NO AA NO AF de 13 fps gördum ya 25 fpsnın üstüne cıkmadı kart gtx 260 ile aldıgım sonucu söyluyorum VERY HIGH DETAY 8X AA 8X AF aldıgım fps 24 ile 34 fps arasında farkı sen gör artık
    bide şunu söyleyım bugun vatandan psu alırken şuna dıkkat ettım ne kadar oyun baktıysam hepsı nvıdıa desteklı oyunlar

• Ben bu forumu anlamadım gitti, biri 500-600 lira para verip aldığı gtx 260'in 270 liralık kartla kıyaslanmasını içine sindiremeyip 4850'nin ayarı gtx 280 diyor. Uçuyor da uçuyor.
    Biri diyor ki gtx 260'le başedemez. Optimizasyon özürlü bir oyun, tek oyun hakkında veriler sunup ortamı manipüle etmeye çalışıyor.

google'da aratmak lazım "a kartı vs b kartı" diye. onlarca inceleme çıkıyor. 4850'ye bakın. diğer kartlarla kıyaslayın. Bir de aradaki fiyat farkını göz önüne alın. Gönül rahatlığıyla 200 lira daha pahalı kartı alabiliyorsanız bir şey diyemem. Ama genelde buraya insanlar az olan parasını daha efektif şeye yatırmak için danışıyorlar o yüzden üzülerek söylüyorum ki sizin bilgileriniz ve tecrübeleriniz burada değersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 7 Ekim 2008; 1:08:58 >
  • http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html
    Bir şeyler almanın zamanı değil gibi
  • quote:

Ben bu forumu anlamadım gitti, biri 500-600 lira para verip aldığı gtx 260'in 270 liralık kartla kıyaslanmasını içine sindiremeyip 4850'nin ayarı gtx 280 diyor. Uçuyor da uçuyor.
    Biri diyor ki gtx 260'le başedemez. Optimizasyon özürlü bir oyun, tek oyun hakkında veriler sunup ortamı manipüle etmeye çalışıyor.

google'da aratmak lazım "a kartı vs b kartı" diye. onlarca inceleme çıkıyor. 4850'ye bakın. diğer kartlarla kıyaslayın. Bir de aradaki fiyat farkını göz önüne alın. Gönül rahatlığıyla 200 lira daha pahalı kartı alabiliyorsanız bir şey diyemem. Ama genelde buraya insanlar az olan parasını daha efektif şeye yatırmak için danışıyorlar o yüzden üzülerek söylüyorum ki sizin bilgileriniz ve tecrübeleriniz burada değersiz.

ya yemişim testını ben en ıyı testı bundan 10 gunce yayınladım bundan daha sağlam test olmaz herkes gördu yanı sonuçlar o kadar abartıldıgı kadar ıyı degıl.4850 tabı f/p oranı gtx 260dan ıyı ama herkese göre değişir bu durum kımı fıyata kımı performansa bakar bu oran bazen geçersızdır.bizim bilgi ve tecrubelerımızın değersız olduguna sen ınanmayabılırsın yada senı etkılemeyebılır ama belkı bu arkadaşımız için önemlıdır onun için zaten farklı kişiler yorum yaparak bılgılendırme yapıyor

• ben bir soru sormuştum ama burda gereksiz bir 4850 vs gtx260 karşılaştırması yapıldı acaba dedim;
    yani bakılınca 9800GTX+ daha iyi gibi duruyor aralarında bir fark yok

9800GTX+ GDDR3 512MB 256BIT EKRAN KARTI (366,39 YTL)
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34410

HD4850 IceQ 4 Turbo GDDR3 512MB 256BIT EKRAN KARTI (331,22 YTL)
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34677

Haydi DH Topluluğu siz olsanız hangisini alırdınız? Benim gönlüm 9800GTX+ yana ama sizin fikirlerinizde önemli ?

Ben 9800GTX+ almaya karar verdim ama bu kart (366,39 YTL) fiyata normal mi %8 indirimle normalde 399 normal fiyat olarak değil mi yoksa daha başka bir yerde var mı daha iyisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.system32 -- 7 Ekim 2008; 1:30:48 >

• Bence his4850 iceq4 uygun bir çözüm olur. Zaten herkes te bilir ki 4850 yeni kral. (Lütfen fiyat performansı göz ardı etmeyelim. Verilen paraya göre çok iyi bir kart ve nvidia nın fiyat kırmasını sağlayan karttır.) Artı burada bazı arkadaşlar neden birbirine hakaret ediyor. Yok böyle bir şey ya bir arkadaşımnız tavsiye ediyor, başkaları gelip verilen tavsiyeleri eleştiriyor. Mantık çevresinde yapıcı eleştiri yapınız. Hatta hiç yapmayınız, tavsiyenizi yazın o kadar.
  • 4850 tabiki hiç sorman bile gereksiz. 9800 Gtx+'yı birçok oyunda geçiyor. Ayrıca alacağın kartta ısı sorunu hiç olamaz. Bence Nviai'ya o kadar fark vermek yerine 4850 almak en akıllı karar olur.
  • gtx260
  • quote:

http://www.legitreviews.com/article/731/1/

şuraya bir bak derim. bence 330 liraya his 4850 iceq varken o karta 400 ytl'ye yakın para verilmez..
    Senin kararın

ama ben işin parasında değilim arada 30-40 lira fark şimdi ben çözünürlük olarak 1280*1024 olarak kullanıcam ve arkadaşın verdiği sitedeki testlerde 1280*1024 çözünürlüklerinde 9800GTX+ ın büyük üstünlüğü var sadece 3DMark Vantage testinde geriye düşüyor ona da GeForce 9800 GTX+ supports PhysX
    desteklediğinden yüklenince 4850nin önüne geçiyor buda demek oluyorki 1280*1024 çözünürlükte 9800GTX+ 1. olarak görünüyor ve 30-40 ytl fark ta problem değil gibi geliyor bana...

• 4xxx serisindeki sorunları göze alıyorsan 4850 turbo alabilirsin ama 9800gtx + ile arasında çok fark yok
  • Pclabs incelemelerinde kısa bir özet;

4850 : Call of Juarez, GRID, Half Life 2 Ep 2, Quake Wars
    9800 Gtx+: Lost Planet, World of Conflict, Crysis

Şimdi bunlara bakınca 9800 Gtx+ ama 4850'yi küçük farklarla geçmiş. Aradaki fiyat farkına değmez, ekstra bir Ram alırsın veya Pc'ye herhangi bir yatırım bile yaparsın. Bence 4850 daha mantıklı ama karar senin.

http://www.pclabs.com.tr/2008/08/11/zotac-geforce-9800gtx-amp-incelemesi/
  • Sapphire'in alüminyum soğutuculu ve ucuz bir 4850 modeli var, ismini hatırlamıyorum resmen bildiğin Intel işlemci soğutucusunu ekran kartına takmışlar ama referans soğutucudan daha iyi soğutuyor

Bulabilirsen öyle bir şey al, ek soğutuculara flan fazla para verme, daha sonra overclock falan yapmak istersen 30-40$'lık daha iyi performanslı bir ekran kartı soğutucusu alırsın.
  • 1280*1024 Çözünürlükte oynayacağına göre ve 4850 deki olası sornları da göz önünde bulundurarak eğer9800GTX in AMP EDITION modeli yoksa benım tavsiyem yukarda olduğu gibi 9800GTX olacaktır!!!
    Ben HD4870 kullanıyorum herhangi bi problem yaşamadım ama 48xx serisinde dünya kadar problem yaşayan var,he bi o kadar da yaşamayan vardır ama bence 9800gtx al kafan rahat etsin, zaten 1280*1024 te her oyunu rahat oynarsın!
  • peki gtx260 nasıl bir tercih bende sürekli kararımı değiştiriyorum ama bunların yanında gtx260 en iyi değil mi?
  • yarinda gtx280 veya 4870x2 ye takarsin kafayi
    quote:

Orjinalden alıntı: dj.system32

peki gtx260 nasıl bir tercih bende sürekli kararımı değiştiriyorum ama bunların yanında gtx260 en iyi değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj.system32

zaten benimde 260gtx gibi bir düşüncem yok sadece 3 seçenek var

quote:

]Orjinalden alıntı: dj.system32
    peki gtx260 nasıl bir tercih bende sürekli kararımı değiştiriyorum ama bunların yanında gtx260 en iyi değil mi?

Kardeş bi karar ver.GTX260 tabi ki iyi ama sen diyosun kı 1280*1024 de oynıcam,bu çözünürlükte bu kadar iyi bi karta gerek olmaz.2 Sene sonra hem kart hem monitör değiştireceiğini de düşünürsek 9800GTX gayet fiyat/performasn bi tercih olur+kafan rahat eder 4850 de olası problemlere karşı!!!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.