Şimdi Ara

Yeşilden Mor renge dönen antifiriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2021 yılında 5 yıllık fabrika antifirizini boşaltmıştım boşaltırken pas yoktu, renginde bozulmada yoktu dereceside iyidi bakım maksatlı boşalttım ve Petrol ofisi Etilen glikol bazlı yeşil antifiriz + Saf su ( %50 %50 ) koydum

Her sene düzenli kontrol ederim geçen yıla kadar yine derecesindede rengindede bozulma yoktu araç su eksiltmiyor zaten

bugün kontrol ettim derece ölçere farklı renkte geldi çektiğim numuneyi bardağa boşalttığımda mor rengini almış. Yağ mı karışmış içine bozulmuş mu bilemedim bozulduysa bile koyu bi renk alması çok garip.

sizce yağ karışmış olabilir mi ?

Orjinal kutudaki rengini ve araçtan çıkan rengi ss olarak koyuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combomax001998 -- 26 Aralık 2025; 20:11:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yarın antifrizi değiştireceğim

• Paslanma sonucu olabilir mi? Genleşme deposunda yağ kalıntısı veya suyun üstünde, kapağında yağ varsa suya karışmış olabilir ama bu temizletmek riskli bir iş benim bu işlem sonucunda devirdaim bozuldu konu açtım durumla ilgili.

Aracı sürekli antifirizli kullandığım için pas yok araçta korkmadan değiştiriyorum paslanma başlarsa sıkıntı

Bugün ustaya zar zor değiştirttim 3 usta gezdin adamlar rengini boşver -30 çıkıyor çok iyi hiç gerek yok diyor. Arıza yoksa dokunmayalım diyen var

Daha Fazla Göster
  • combomax001998 C kullanıcısına yanıt

Sorunsuz çalışan şeye dokunmayalım mantığıyla söylemişlerdir onu ama siz değiştirerek iyi yapmışsınız.

Nasıl ki motor yağı değiştiriliyorsa suyunuda değiştirmek gerekir.

Öyle ömür boyu aynı su olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 26 Aralık 2025; 18:53:39 >

PO'nun açıkladığı spesifikasyonlarına güvenmiyorum.

İlk defa etilen-glikol kullanılıyorsa önceki orjinal OAT antifirizin iyice durulanması gerekir. Mor renge dönmesindeki sorun bu da olabilir. Kalan eski antifirizle glikol karışınca çökelmeye neden olabilir.

Fabrika antifirizide etilen glikol kitapçığında sadece etilen glikol kullanılması gerektiği yazıyor zaten karışma gibi bi durum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combomax001998 -- 26 Aralık 2025; 19:46:27 >

Petron ofisi gibi 3. sınıf markalar kullanma, mobil, castrol, shell vs olsun.

Mavi yada yeşil olanı al.

Radyatörün üzerinde boşaltma tapası varsa aç boşalt. Normal su ile bir kez çalıştır fan açana kadar sonra tekrar boşalt.

Hava yapma sorunu yoktur. Antifirizi koy kapağı kapat fan açtıkdan sonra stop et 10 dk bekleyip kapağı yavasca acip suyunu 1 kereliğine kontrol et.

Aşağıdaki konuda görüldüğü gibi sorun antifirizde PO antifirizlerde bu sorun var sanırım. Zaten yedek su kabına baktım ( araçta yedek su kabında döngü sistemi yok sadece ihtiyaç olduğunda yedek su kabınn boşaltıyor veye çekiyor ) yedek su kabındakide mora dönüşmüş motor içiyle alakası yok sanırım.

Bugün shell antifiriziyle değiştirdim fakat kore araçları kapalı sistem olduğu için bi yerden doldurup bi yerden boşaltamıyoruz sadece radyatörü öyle yapabiliyoruz. Radyatörü tapadan boşalttık motorun içinede hava vererek çıkarabildiğimizi çıkardık. Daha sonra 0 dan ekleme yaptık 5 litre aldı fan açana kadar havasını aldık kapattık sistemi. Bunu yapan ustayıda zor buldum zaten hepsi ben anlamam istersen radyatördekini boşaltıyım diyor neyse İllaki içinde biraz kalmıştır bi sonraki bakıma kadar içeriyi temizlesin yağ değişiminde tekrar değiştiricem

Yeşilden Mor renge dönen antifirizotopark.com | sürücünün adresi
    Yeşil Antifrizin Mora Dönmesi
    https://otopark.com/forum/threads/yesil-antifrizin-mora-donmesi.15389

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combomax001998 -- 26 Aralık 2025; 20:21:20 >

• Demlenmiş Yeşilden Mor renge dönen antifiriz 

...::: İnsanın kazandığı paradan değil paranın kazandığı insandan korkulur :::...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.