Şimdi Ara

YEŞİL RENKLİ RAM YUVASI NE İŞE YARIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar resimdeki anakart MSI K7N2 DELTA serisi bi anakart 3 yıl falan oldu AMD işlemci aldıktan sonra 2 numaralı ram yuvasını ram i ters taktığım için yaktım çalışmıyor 1 yuvada çalışıyordu ve bugüne kadar sorun yoktu ama şimdi ikinci bi ram alacağım denemek için yeşil renkli yere kullandığım ram i taktım bilgisayar açılmıyor ram hata sesi ni veriyor bu yuva başka tür bir ram içinmi acaba yoksa bu yeşil yuvanın çalışması için illa mavide ram takılı olması gerekir mi acaba board ın kitabına baktım bi şey anlamadım onlanda... umarım sorun anlaşılmıştır...

YEŞİL RENKLİ RAM YUVASI NE İŞE YARIYOR

• Eğer dual kit olarak ram alırsan ram lerden birini mor diğerini yeşil slota takmalısın ki dual rram performansı alabilesin
    ikisini de mor slota takarsan normal şekilde çalışır.
    cpu nun Ram lerle iletişimindeki bant genişliğini arttırır kısaca

• quote:

Orjinalden alıntı: morcin

Eğer dual kit olarak ram alırsan ram lerden birini mor diğerini yeşil slota takmalısın ki dual rram performansı alabilesin
    ikisini de mor slota takarsan normal şekilde çalışır.
    cpu nun Ram lerle iletişimindeki bant genişliğini arttırır kısaca

• yalnız arkadaşlar farkındamısınız 1 yeşil 2 mor var bu nasıl dual channel olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinPeAcE

yalnız arkadaşlar farkındamısınız 1 yeşil 2 mor var bu nasıl dual channel olur

evet bu banada tuhaf geldi,max ram miktarı 2gb falan o zaman bu anakartta.
  • arkadaşlar 2 adet mor olandan birisi iptal yandı çalışmıyor (dikkatli bakarsanız ortadaki mor yuvanın altındaki yanığı göreceksiniz) dual falan alacak değilim şuandaki ram in aynısından alacağım oda 256 Mb DDR 400 Megahertz 3200 AM1 marka ram bunun aynısından veya 512 liğinden almayı düşünüyorum ve elimde sadece yeşil olan yuva var tek başına yeşile taktım olmadı ikisi ile birlikte mi olması gerekiyor bunu soruyorum.

Kitapta maksimum ram olarak 3 Gb diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 10 Ağustos 2006; 22:12:53 >
  • hem mor hemde yeşil de 1 er tane ram takman lazım kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kemalhirca

hem mor hemde yeşil de 1 er tane ram takman lazım kardeşim

+1
  • denemeden bilemezsin intelde hangi porta takassam tak çalışıyor
  • quote:

aynı ramdan bir tane daha alsam ve yeşile taksam oluyor yani.

peki tek rami yeşile takınca arıza sesi vermesi (AÇILIŞTA) normalmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 11 Ağustos 2006; 20:18:57 >
  • Fazla olan mor yuva yedek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: abormen

quote:

aynı ramdan bir tane daha alsam ve yeşile taksam oluyor yani.

peki tek rami yeşile takınca arıza sesi vermesi (AÇILIŞTA) normalmi

arkadaşım basitçe anlatmak gerekirse eğer mor yuvaya RAM takmazsan yeşil yuvanın bir fonksiyonu yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Ağustos 2006; 20:44:17 >
  • dual cahnnel olayı için,ancak %5 farkediyor amd athlon xplerde gerek yok,2 rami mora tak çalışsın,eğer çok merak ediyorsan farkı dual kullanman için 2 mordan (resme göre) soldakine ve yeşile takman lazım tabi ramler ya dula kit ya da aynı marka alman lazım,kullandığım için biliyorum,şu an karşımda birtane var ilginç olanı ilk ram twinmos ama yeşildeki kingston(2 yıl sonra aldık) şu an çalışıyor,bence dual o anakart için çok da gerek değil ram parası vermek istemzsin 2 mora tak gitsin çalışıyorsa takma kafanı
  • biraz konu dışı olucak ama ram i nasıl ters takmayı becerebildin?iyice bastırınca giriyomu o slota? denemiştik biz ters sokamamıştık ne yaptıysak
  • Çok kolay.
    Ben 4-5 defa ters taktım.
    PC ağlayıp açılmıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Will

biraz konu dışı olucak ama ram i nasıl ters takmayı becerebildin?iyice bastırınca giriyomu o slota? denemiştik biz ters sokamamıştık ne yaptıysak

gecenin saat 3 de nasıl becerdim bilmiyorum çalıştırınca bi baktım ram in olduğu yerden duman çıkıyor ama ram çalıştı sadece yuva bozuldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tbt

dual cahnnel olayı için,ancak %5 farkediyor amd athlon xplerde gerek yok,2 rami mora tak çalışsın,eğer çok merak ediyorsan farkı dual kullanman için 2 mordan (resme göre) soldakine ve yeşile takman lazım tabi ramler ya dula kit ya da aynı marka alman lazım,kullandığım için biliyorum,şu an karşımda birtane var ilginç olanı ilk ram twinmos ama yeşildeki kingston(2 yıl sonra aldık) şu an çalışıyor,bence dual o anakart için çok da gerek değil ram parası vermek istemzsin 2 mora tak gitsin çalışıyorsa takma kafanı

kafayı taktığım falan yok demek istediğim bu yeşil yuvanın çalışması için mor renkli olana ram takmak gerek bunu anladım benim mor renkli yuvanın ortada olanı yandığı için çalışmıyor dolayısı ile ram in birisini mor yuvaya (256 MB DDR 400 3200 AM1 MARKA) takınca yeşil yuvaya aynı marka mı takmak icap eder birde bozuk yuvadan çalışmama durumu olurmu bunu merak ediyorum ama denemeden anlayamayacağım galiba...

• evet arkadaşlar mor yuvada ram varken yeşil yuva çalışıyormuş denedim ve gördüm teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.