Şimdi Ara

yeşil pasaport kaybetme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben babamın emekli memur olmasından faydalanarak yeşil pasaport aldım. üniversite öğrencisi olduğum için 25 yaşına kadar alabiliyormuşum. Sorun şu yeşil pasaportumu kaybettim ve süresinin dolmasına daha 4 sene vardı. Şimdi kaybettiğimi belirtip tekrar çıkartmak istiyorum. Gerekli belgeler nelerdir ve de pasaport çıkartırken babamın yanımda olmasına gerek var mı. Bir de bu işlemi sadece il emniyet müdürlüklerinden mi yapabiliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Yardım lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende normal pasaport vardı, kaybettim diyemem ama bulamadım : )

    Ve yeşil pasaporta hak kazanınca yenisini almak icin eski pasaportu teslim etmek gerektiğini gördüm.
    Kayıp ilanı vs gibi işlerle uğraşacağım diye korkarken hiç öyle olmadı.
    Hatta Kimlik kaybetme sonucunda yeni kimlik cıkartırken 80lira civarında bir cezai ödeme yapılıyordu, ben o ödemeyi de yapmayı göze almıştım. Bu korktuğum da olmadı.

    Emniyetin pasaport bölümüne gidiyorsun. Danışmadan kayıp ile ilgili form alıyorsun ve dolduruyorsun. Pasaportu ilk ve en son nerede kullandığını soruyordu yanlış hatırlamıyorsam. ve altına kaybetme hikayeni yazıyorsun. ilgili bankoya bu formu veriyorsun. formunu alıyor ve beklemeni söylüyor. Bu esnada arkada çalışanlar ilgili yerlerden kontrolleri ve girişleri yapıyorlar; sonra işlem tamamlanınca seni çağırıyorlar be sadece imza atıyorsun. Benim işlemim yaklaşık yarım saat sürmüştü. Yeni pasaporta başvurduğunda ilgili çalışan, pasaport durumunu bu işlem sayesinde KAYIP olarak kayıtlardan görüyor.

    Bu işleme başlamadan önce yeni pasaport alımı ile ilgili işleminide başlatmanı tavsiye ederim. Benimkisi tam denk geldi, kayıp işlemi tamamlandı, diğer bankoda numaram geldi.

    Benim başımdan geçen olay sana 1e1 uymayabilir. Zira ben yeşil pasaportu ilk defa alıyordum. Ama senin yapacağın işleminde bu sekilde olacagını dusunuyorum.

    Babanın işyerinden doldurulması gereken FORM tekrar doldurulması gerekiyorsa diye bence asıl onu araştır. Cunku pasaport işlemleri bir şekilde senin varlığınla bile yürüyor, en kotu fazladan 1 2 saat beklersin o olur.

    FORM işi önemli, bide babanın muvaffakat filan vermesi gerekiyorsa onu da sormalısın.

    Sanırım pek yardımcı olamadım : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdugan -- 6 Şubat 2015; 14:54:06 >




  • çok özür dileyerek konuyu hortlatıyorum konu sahibi arkadaşla aynı durumdayım bilgisi olan var mı acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.