Şimdi Ara

Yeşil Pasaport ile Almanya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ailevi bi nedenden olayı annem almanyaya gidecek Yeşil pasaport ile. Pasaportu bugün çıkarttık bir kaç güne gelir.

Yeşil pasaport ile vize istemiyor, ama onun dışında bilmem gereken detayları araştırıyorum.

Mesela normalde seyehat sağlıık sigortası gerekmiyor yeşil pasaportta ama Almanya bunu şart koşmuş.

Yeşil pasaport ile Almanyaya giden varsa tecrübelerini aktarabilir mi acaba?

• Girişte görevli klasik"niye geldin" boşunu yaptı, bilet sordu, cevabını verdim, geçtim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ay yeşil ile San Francisco’ ya girerken gümrük polisi ahret soruları sordu.
    Bir ara “Hey dostum relaax! Bu ne stress!” dedi sonra geçmeme izin verdi…

• hiçbir şey gerekmiyor başka

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Seyahat sağlık sigortası yaptırmış mıydınız?

Birde yanınızda ne kadar nakit euro götürmüştünüz. Kalacak gün * 45 euro diyorlar

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Dostum hiçbir şey gerekmiyor pasaport dışında. Yakın zamanda bizimkiler gitti yeşil pasaportla. Bu kadar kasmana gerek yok.

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam cevap için.

Bu konuyu açma nedenlerimden biriside buydu zaten. Çünkü internetten ne lazım diye araştırınca çok değişik şeyler çıkıyor. Kişilerin kendi tecrübeleri çok önemli, bunları öğrenmek istedim.

Ama bu seyehat sağlık sigortası ve nakit euro olayı direkt olarak resmi sitelerde de yazıyor o yüzden sormak istedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gri pasaport ile ilgili
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Bunlar genelde vize alırken istenen şeyler. Pasaport polisi en fazla niye geldin, dönüş biletin var mı gibi sorular sorar. Bizimkilere hiçbir soru sormadılar. Ben yeşilsiz 2 kere Almanyaya gittim bana bile nakit para sağlık sigortası gibi şeyler sormadılar.

anladım hocam. peki yeşil pasaport olmadan normal bordo pasaport ile almanya için vize alması kolay mı? Bir ara çok sorunlar oluyor diyorlardı vize vermiyor diyorlardı ama şu an nasıldır acaba? şengen vizesi çıkartmak gerekiyormuş sanırım

Bana almanya 1 sene verdi aralık ayında. Daha önceden 3 hafta ispanya vardı pasaportumda. Benim tecrübeme göre kolay o yüzden. Ama evet insanlar türlü sorunlar yaşıyor.

Teşekkürler hocam. Biletleri aldım hayırlısı ile 14nisan gidiş 22 nisan dönüş şeklinde.

Simdi telefonunu Almanya'da kullanabilmesi için tarifelere bakıyorumda. Sadece arama yapmamız için 1gb yurtdışı internet paketi alsam (whatsapp araması için) yeterli olur mu acaba? Zaten gittiği yerde wi-fi bağlanacak. Bu 1 gbı zorunlu oldugu zaman acil arama yapmak için alayım diyorum

Ama ekstra bir paket almam gerekiyor mu hattın yurtıdşında kullanılabilmesi için biraz kafamı karıştırıyor.

Tecrübeleriniz nasıldı hocam bu konuda

Edit: şimdi müşteri temsilcisi ile görüştüm (türk telekom) interneti kullaanbilmek için hattı yurt dışı dolaşıma açtırmak gerekiyormuş. Onu açtırdım. Ama onu açtırınca da tarifen yurt dışında paketi devreye giriyormuş, m.t bunu kesinlikle iptal edin yoksa günlük 250küsür tl yansır dedi. Bunu da iptal ettirdim. Simdi internet paketini kullanabilecek almanyada. bir aksilik çıkmaz inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 12 Nisan 2025; 21:45:21 >

• almanya da sağlık sigortası mecbur. ödemezsen ilk devletle işiinde senden sigorta belgesi isterler. krankenversicherung gösteremezsen, kayıtlı olduğu yılın ayından itibaren ödetirler çatır çatır.

not: araplar afganlar ve afrikalılar bunlara tabi değiller. onlar çünkü "mültajı" :) Sen ise cebinde 10 milyon dolar ile domuş Türko. gel de almanya'yı sev say!

not 2: Almanya'da 2017 de ilk maaşımla ödediğim aylık sağlık sigortası 2000+ euro netto maaşa 186 euro idi.

bugün 2400 netto maaşa 340 euro.

bu "muhtajı" insanlar bir tane doğurduklarında devlete yükü 6000 euro imiş.

E-sim alın geçin. 2gb filan çok pahalı değil. Tabi telefonu destekliyorsa.

telefon desteklemiyor e-sim malesef

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.