Şimdi Ara

Yerli Üretim Beko Buzdolabı Almanya'da 299 Euro, Türkiye'de 3500 TL (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
9
Favori
26.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
486 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Bu bir dramdır öne çıkarın herkes görsün bu rezilliği. Bunu vestel de yapıyor sözde yerli tüm iç donanımı yurtdışından poşetler halinde gelen burda sadece vidası sıkılıp montajı yapılan telefonlar xiaomi ' den daha pahalı. Ülkede öyle bir vergilendirme sistemi varki %100 yerli otomobil üretmeden sanki üretmiş gibi aldığımız her üründen bir tane de devlete alıyoruz artık. Bu bir dramdır. Bu noktada tüketicinin bilinçli olup bu ürünleri almaması gerkeiyor gerkeirse ithale yönelecek... Satın almazsanız bu adamlar bu ürünleri bu fiyata satamazlar devlet de vergi alamaz.
    Aslinda cok dram filan yok ortada. Konuyu acan ekside biraz yorumlari gezse o fiyatin indirimli oldugunu, normal fiyatinin 450 euro oldugunu gorurdu. Avrupada kurulum icin 100 euro odersiniz demisler. Burada o isler icin para almadiklarindan fiyat daha fazla. Olay bundan ibaret. Urunlet de burada uretilmiyor zaten. Ayrica birim muhabbeti cok sacma. Bunun dogru sekli ortalama maasa gore urunun fiyatini oranlamak seklinde olmali.

    Bu arada dram istiyorsaniz buradan avrupaya giden nakliye ucretiyle kar eklenip buradan %50 daha ucuza satilan efes pilsene bakabilirsiniz. Romanya fiyati 6 liraydi. Biraz daha pahali olan Almanyada 90cent(comert eu kuruyla 7.2 lira) burada 11 kusur lira. Iste dram diye buna denir. Bunu ne ekonominin kotu olmasiyla ne de kurla filan aciklayabilirsin. Soygun diye buna denir iste. Evdeki buz dolabini filan degistiremediginde ekonomi kotu oldugundan kur yuksek filan diyebiliyorsun ama boyle vergi koklenen seylerde ekonomi deyip gecemiyorsun. Aldigin birayi keyifle icemiyorsun bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Döviz kuru görünürde 7-8 bandında geziyor. Bir ürün alırken 11-12 ile çarpacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 29 Mayıs 2020; 14:37:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az bile
  • Hocam o rakamla çarparken kendimizide çarpanlara ayıracağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki buzdolabını karşılaştırma yapmak çok doğru olmaz.

    Zira Almanya'da satılan Türkiye'de satılana göre daha kalitelidir.

    Daha yüksek standartlar gözetilerek üretilmiştir.
  • Bayilerde 3150 ye bile satılıyormuş bu model.Bu döviz kuruna rağmen aradaki fark inanılmaz fazla.Bu cihaz acaba eski ürün mü? Yani piyasasını bilmiyorum ama ülkemizde kıyaslama statüsü çok saçma.5 sene önce 200 liralık ürün şimdi 1000 lira gözükünce adam 5 kat değerlenmiş sanıyor.Üretimi durmuş cihazın fiyatı 1000 lira olsa ne olacak? 5 senede üzerine kaç kat daha iyisi çıkmış oluyor ve cihazın en yenisinin değil eskisinin satışta tek tük kalmış fiyatını referans almayı çok seviyorlar.Fiyat artışlarını ve saçmalıklarını elbet göreceğiz ama gelişen teknolojide 2 senelik ürün bile eskimiş sayılıyor.
  • Aziz nesin az bile demiş zamanında. Hiç üzülmüyorum. Altta kalanın canı çıksın. Bunlar iyi günler daha. O buzdolabı fiyatını savunacak sokakda binlerce kişi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Benzer şekilde VW POLO Avusturyada Base paket Bayi fiyatı 10K Euro başlıyor. Türkiye'yi söylemiyorum bile :)
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Ek olarak bir şey söyleyeyim 2018'de düzzenleme yapılsa da halen saçma. Avrupanın her cadde ve sokağında elektrikli ve hibrit araçlar için ek avantajlar yer alıyor. Satın alırken vergi indirimine tabi oluyorsunuz. Türkiyede liste fiyatını geçtim ÖTV sini ödeyerek bir tesla almak istediğinizde 5000cc araba ile aynı MTV'yi ödüyorsunuz...

    2 gün önce Macron yaptığı açıklamada Renault-Nissan-Mitsubishi ve PSA yı desteklemek için 8bn plan açıkladı. Bu planın içerisinde elektrikli araç alacaklara 7000 Euroluk tesvik indirimi de cabası

    Ülkede bölye kaz oldukça yolmaya devam ederler...
  • en büyük bu değil yeni gelen vergilendirmelerde artış bizi bitiricek.
  • Bırakın buzdolabını falan bak bugün hastane açılışı var. Bu kadar kısa sürede, bu hastaneyi inşa edenleri, sağlık turizminin dibine vuracak olmamızı avuçlarınız patlayana kadar alkışlayın.

    Ama haşmetlimize maliyeti nedir? Biz halka ne girdi diye sormayın. Zaten soramaz sınız. 1 Liralık malı 5'e gazlasalar da 10'a gazlasalar da bize düşen sadece alkış ve ıslak bir apış arası. Şehir hastanelerinin önemi bu dönemde anlaşılmışmış. Halk olarak çıkıp, bizim paramızla kimse bize maliyetini açıklayamadığı yatırım, hizmet yapmasın diyemiyoruz.

    Sonra işte böyle bizde üretilen ürünü insan gibi yaşayan elin gavuru bizden ucuza (bizim yaşam standartlarımıza göre kat kat ucuza) alır. Bizde burada enflasyon, döviz kuru, vergi hesaplar dururuz. Boş verin değdirmedikleri noktamızı bırakmamaları da büyük başarı. Boş durmayalım birde bu durumu alkışlayalım ...
  • Allah sonumuzu hayretsin. Millet açlıktan kırılıyor.
  • kankam zaten indirime girmiş olsa şu an 3400 tl, bekonunda indirimleri oluyor yerine göre.

    arada 50-100 tl falan oynar onuda pazarlıkla alabilirsin başka şeylerle beraber anlaşılır yani.

    zamanında çay mevzusuda böyle çıktıydı herifler kendilerince kampanya yapmakta ve bu bizi ilgilendirmiyor. ellerinde kalmıştır, garanti dönüşlü falan olabilir veya fazlalıktır, kim bilir.
  • almanya ile kendimizi kıyaslayamayız sanayi ülkesi üretimin başı. dünyada 180 tane ülke var almanya GSYİH de dünya 4.cüsü
    kişi başına da ise ilk 18de falandır
    almanyayı geçtim ben sahip olduğumuz bu kadar nüfusla çekya polonya vs onlarla aynı seviyede olmamız lazım nebileyim slovenya falan en aşşa. ispanyaya fln yakın olabilirdik... eskiden yarışıyoduk bu ülkelerle artık zimbabwelerle yarışıyoruz nerdeyse hindistan pakistan ekonomi küçülüyor suudi arabistan ve isviçre bizi geçti ve hollanda.

    bi kore kadar olamıyoruz 50 milyonluk ülke deyim yerindeyse it gibi çalışıyor adamlar nerdeyse kanadaya avustralyaya yakın bi performansları var işte bu nüfusla o ayarlarda bi GSYİH falan olması lazım bizde.

    Kore ve Almanya gibi savaştan çıkıp 50 yılda şahlanan ülkeler var Türkiye 100 yıldır uyuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 29 Mayıs 2020; 20:10:22 >
  • halen daha iktidarı yalamaya çalışanlar var. yuh diyorum yuh.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdan şunu anlıyoruz. Buzdolabının maliyeti yaklaşık 200Eur'dan az aslında.
    Ancak bu ürünü 2000TL'lerden satıp da 3000-4000tl lik Bosh/Samsung gibi ithal ürünlerle rekabet etmesine gerek yok Beko'nun..

    Direk çakmış 3000TL'yi.. Böylece sürümden kazanmak yerine fişek gibi kar etmiş.

    Ancak şu da var. Almanya'ya gönderilen bu ürünlerde ihraç teşviki alıyordur, KDV yoktur, üstelik oradaki lojistik ve depolama giderleri de satılan para ile kendini kurtarıyordur.

    Ancak TR'de üretim yapmasına rağmen burada satılan ürünler için çok daha fazla vergi ve servis ödemsi gerekiyor olabilir. Almanya'nın tacri vergilendirme usulünü bilmiyorum ancak Türkiye'de ticaret yapan herkes bilir ki ne kazanıyorsan yarısını devlet elinden alır. Adeta sana ortak olur.

    100TL'ye mal edilen bir ürünü 120'tlye satarak ticaret yapamaz hale geldi insanlar..Hele hele çok sayıda kişi çalıştırıyorsan yandın yani..
    1 işçi 6400TL ne maaş alıyorsa (agi hariç) brütü 11bin TL'leri buluyor..Bu para dolaylı olarak devletin cebine giriyor. Bu yetmiyor gibi kazandığı paradan da gelir vergisi veriyor.
    Yetmiyor deposu, dükkanı için vergiler ödüyor..
    Sattığı her parça hizmert ve ürün için de ayrı ayrı vergi ödüyor..

    Siz olsanız 2000'e satar mısınız?

    Yarasın koçuma.. Ver mehteri uçuyor ekonomimiz.




  • Geçmiş yıllarda da konusu geçmişti burada... Ekşi'deki bir başlıkta, Bufford Tannen nickli arkadaş yazmış. Ülkemizde üretilip ihraç edilen kuruyemişleri de daha pahalıya alıyoruz. Ya da alamıyoruz.
    Adam dünyanın en pahalı ülkelerinden biri olan İsveç'te, normalde 15,indirimde 10 Euro civarı para ödüyor kilosuna.
    https://eksisozluk.com/kuruyemis-ve-cerez-fiyatlarinin-cigrindan-cikmasi--6202098?p=26

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SECourses

    İbretlik gerçekten

    Çok çarpıcı ve durumumuzu net özetleyen bir tespit olmuş

    Bu arada 300 euro 2247 TL an itibari ile
    hocam yanlış hatırlamıyorsam siz bu forumda sabah akşam Akp 'yi öven savunan kişilerden biriydiniz?

    Bu oyundan aklımda kalmıştınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 29 Mayıs 2020; 20:11:11 >
  • YA ALLAH RIZASI İÇİN BİRİSİ ÇIKSIN DESİN Kİ

    BİRİSİ FARKLI MODEL DİĞERİ FARKLI MODEL...

    MORALİM BOZULDU YİNE....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    İşin ilginç yanı ithal malların fiyatlarıyla hemen hemen aynı yerli ürünler.Büyük ihtimal ürünün büyük kısmı ithalata dayalı üretimle gerçekleşiyor.Kurda yüksek olunca buda fiyatları yükseltiyor.Yerlilik oranı önemli, %50 yerlilik oranı varsa bu fiyatlar normal ülkemizde.
    Beyaz eşyanın neredeyse tamamı %100 yerli üretim. Ayrıca ürünlerin birçok kısmı yan sanayide üretiliyor. Arçelik-Beko vs. bunlara legoyu birleştirip logoyu basmak kalıyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.