Şimdi Ara

Yerli tanksavar KARAOK'tan 2 kilometreden tam isabet!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yerli tanksavar KARAOK'tan 2 kilometreden tam isabet!
    ROKETSAN tarafından geliştirilen kısa menzilli milli tanksavar silahı KARAOK’un yeni test atışları tamamlandı. Dört farklı senaryoda hedefini tam isabetle vurarak KARAOK’un yetenekleri bir kez daha sergilendi.

ROKETSAN tarafından yayımlanan videoda görüldüğü üzere 76 metre ve 400 metreden doğrudan vuruş, 1400 metre ve 2050 metreden üstten vuruş testlerinde hedefini başarıyla imha etti. KARAOK, 2500 metre uzaklıktaki tankları ve hafif zırhlı araçları imha edebilecek kabiliyete sahip.

KARAOK'un öne çıkan özellikleri neler?

KARAOK’ta IIR kızılötesi arayıcı başlık sayesinde sabit ve hareketli hedeflere kilitlenebiliyor. Atıldıktan sonra operatörün hedefi takip etmesine gerek kalmıyor. "Ateşle ve unut" adı verilen bu özellik KARAOK'un rakiplerinden ayırıyor. Ayrıca gece şartlarında da yüksek isabetle hedefe ulaşmayı başarıyor.

Tandem anti tank harp başlığı ve üstten vuruş yeteneği sayesinde reaktif zırha sahip modern tankları imha edebiliyor. Üstten saldırı modu, tankların daha zayıf olan üst zırhını hedefleyerek KARAOK’un vurucu gücünü artırıyor. Toplam ağırlığı 16 kilogramın altında olan sistem, omuzdan atılıyor. Tek bir asker tarafından taşınabiliyor ve hızlı şekilde kullanılabiliyor.

Yerli tanksavar KARAOK'tan 2 kilometreden tam isabet!
    KARAOK, NATO üyesi ülkeler arasında omuzdan atılabilen ve "ateşle ve unut" özelliğine sahip bir füze olarak ABD’nin geliştirdiği ürünlerden sonraki ilk ürün oldu. KARAOK şimdiden yurt dışında ilgi çekmeye başladı. Yurt dışındaki ilk müşterisi Malezya oldu. Malezya’ya teslimatlar 2026 yılı içinde başlayacak.

KARAOK Kısa Menzilli Tanksavar Silahı Özellikleri

• Menzil: 2,5 km

• Uzunluk: 1,17 m

• Çap: 125 mm

• Ağırlık: 25 kg

• Güdüm: Görüntüleyici kızılötesi arayıcı başlık

• Harp Başlığı: Tandem anti tank

• Platformlar: Omuzdan atım

• Hedef Tipi: Sabit ve hareketli hedefler, tanklar, zırhlı araçlar, muharebe araçları, beton koruganlar

• İşgal edilmek istemiyorsan anti tank ın olacak. Tankın eskisi kadar etkin değil diye tamamen de kullanım dışı değil. batıda 8 km menzilliler üretiliyor hatta yanlış hatırlamıyorsam 10km+ üzeri menzilli üzerinde çalışmalar yapıldığını okumuştum. ABD irana karadan girmeye çalışırsa en acı reçeteyi yazacak olan bu mühimmatlardır. 2 km yapmışlar umarım daha uzun menzilliler de yerli üretim olur.

• Tank eskisi kadar ihtiyaç değil, anti tank da aynı şekilde ama madem yaptık tebrikler mühendislere.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yani o kadar Javelin sipariş eden - stoklayan ülkelere "Öngörüsüzsünüz - göremiyorsunuz." mu demeye çalışıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• başarıları daim olsun, caydırıcılık şart

İşgal edilmek istemiyorsan anti tank ın olacak. Tankın eskisi kadar etkin değil diye tamamen de kullanım dışı değil. batıda 8 km menzilliler üretiliyor hatta yanlış hatırlamıyorsam 10km+ üzeri menzilli üzerinde çalışmalar yapıldığını okumuştum. ABD irana karadan girmeye çalışırsa en acı reçeteyi yazacak olan bu mühimmatlardır. 2 km yapmışlar umarım daha uzun menzilliler de yerli üretim olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seri üretime girdi mi, “dost ve müttefik ülkeleri donatmadan ordumuzun envanterinde olmalı”

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

açıklamada her ikisinde etkili denmiş ama tanıtımda hareketli hedef göremedim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.