|
AKSUNGUR, yerli motorla bir rekor daha kırdı: 40 bin feet irtifaya çıktı

-
-
Maşallah
-
Emeği geçen herkesin eline yüreğine sağlık, motor yapmak zor zahmetli ve uzun süre isteyen işler, tabi ki bizim artık jet motorlarını yapmamız gerekiyor.
Bunlarda değerli önemli ama TF6000, TF1000 art yakıcılı ve tabi ki sonrasında TF35000 gerekiyor ve maalesef bizim bu motorlara acilen ihtiyacımız var diğer ülkeler gibi eskiden başlayamadığımız için süremiz kısa ihtiyacımız acil
-
Bir de PD222 motorunu taksalar demek ki başka ne rekorlar kırılacak.
-
"Milli ısıtıcılı batarya" nedir?
Şu mu?
tık
-
süpersiniz ellerinize sağlık ve dahada iyi başarılarınızı bekliyoruz. çünkü buna eminiz
-
Ne benzerlik var? Teknik özelliklerde benzer olan sadece yaklaşık 170HP olması. Fotoğraflarına bakınca zaten hiç benzemiyorlar. Örneğin motor hacmi CD170 de 1991cm3 PD170 de 2100cm3.
https://www.pt6.com/Continental_CD-170_Jet-A_Engine/tei
TEI - TEI-PD170 Turbodizel Havacılık Motoruhttps://www.tei.com.tr/urunler/tei-pd170-turbodizel-havacilik-motoru
-
Bu kişi bende engelli sebebini yazmamışım aslında genelde yazarım ama bunda yazmamışım niye bilmiyorum.
Bu ve bunun gibi sorunlu zihniyetler ülkeye tek faydalı şey yapmazlar yapılanı da kötülemek için karalamak için kirli zihniyetlerini ortalığa saçarlar
orada pd170 içe cd170 gördü ya ondan benziyor diye kıvranıp iftira atma derdine düşmüştür.
Ayrıca hadi diyelim benzedi araç motorları da birbirine benziyor sen kendin üretebiliyor musun bunu lisanslıyor musun bunu satabiliyor musun önemli olan bu şuanda TEİ bu motorları üretiyor kullanıyor lisanslıyor ve satıyor daha ne isteniyor acaba?
-
Boşver, herkes istediğini yazsın, çamur atsın, aileden öyle alışmış belli ki.
-
-
Bu tarz büyük dronların devrinin neredeyse kapanmış olmçduğunu saymazsak iyi bir gelişme.
-
Mesele çeyrek bardak yağ değil. Eğriye eğri, doğruya doğru demek. 100% yerli goygoyuna ben de katılmıyorum. Ama desteksiz, çarpıtarak eğmek bükmekte yanlış. Motorla ilgili söylediklerinin malesef içi boş, söylentiyi kaynak gösteriyorsun. Hiçbir parametresi benzemiyor. Konuyu başka örneklerle sulandırmakta anlamsız.
-
yine anlamamışsın. ben orada "yerlı mıllı" kafalara örnek olması açısından bir belirtec olarak yazdım. yani 2000cc motoru adam 1991 cc yazsa da kimse dikkat etmez. çünkü bir anlamı yok. 1000cc de o gücü elde etse vaya %25 de elde etse belki yine fark yaratırdı. ama fark yaratmayacak kadar rakamı %100 yazmaya karar verip adamlar dalga geçer gibi önüne koyuyorlar :D
yani senin gibisine ek örnekler de verdim.
o yüzden senin kafadakilerin yapacağı iş değil. sizinkilerin kafa daha çok dalaverelere çalışıyor. mehmetçik fiyaskosu, tfx fiyaskosu, alman yeşillerin patlattığı yerlı ve mıllı bombalarınızın aslen almanya'dan getirilmiş ve orada aslen dizayn ve prototiplendirilmiş olmadı fiyaskosu gibi.
maşallah herşeyde bir fiyasko!
mockup yapamadığın uçağı da üretiyorsun dur sen şimdi :)))))))))))))))))))))
dediğim gibi bu motorun iki varyantını çıkardı batılılar. ilk varyantı alman thrilliert mi neydi onların çıkardığı. sonra continental satın alınca geliştirmesini yaptılar ve ikinci versiyonu çıktı. ne hikmetse bu arada sen de ikinci versiyonunu çıkardın!
yani bunlara şaşırmıyorsun da ... ne diyim ya :)))))))))))
koreli yapar, ardından 3-4 sene sonra sende de aynısı ortaya çıkar.
batılı motoru yeniler aynı yeniliği sen de yaparsın vs.
telapati falan mı bu ? :)))))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 24 Nisan 2025; 14:34:17 >
-
iyi bari
bundan sonra pkk kuzey ırakta,
70 model İran yapımı Manpads ile düşüremeyecek desene....
-
bunda motorun bir etkisi yok.
düşüren manpads değildi. 1955 çakması sovyet malı olan s125 bozmasıydı. gerçi aynı füzeler ile sırplar 90da amerika'nın düşürülemez dediği f117 hayalet uçağı patlatmışlardı. hiç vurulmadı diye bizim amerikancıların yedirmeye kalktığı 2 warthdog model savaş uçağı da benzer sistemle vurulmuştu.
==========================
(burada ekleme: düşüren bu sovet s125 çakması 70 yıllık teknolojinin adı 358 füzeleridir)
Bildiğin sanayiden çıkma soba borusu gibiler :D
======================================
bakma suriye'de o vurulan eski model pantsir sistemleri de damatın çöpleri ile değil, israil'den aldıkları IAI Harpy ile vurmuşlardı. Tam da o dönemde 80 adet envaterde bulunan harpy'ler bir den 50 adetin altına düşmüştü :)
bunların yalanları bitmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 24 Nisan 2025; 14:51:26 >
-
yeni motorla
daha yüksekten uçar,
füzenin menzili yetişmez.
diye onları yazdım.
-
bu tümo 100 yerlı mıllı diyorsan o da AVGAS yani yine Continental'in ürettiği aslen eski teknoloji olan pistonlu ama uçak yakıtlarında da kullanılan gasolin yani egzoz gaz kullanır.
türbünde olan etkisi bu pistonlularda olmadığından performans olarak daha kötürüdür. hava soğutmalı oldukları için dışarıya daha fazla IR için ışınım yapan sıcak yüzey oluştururlar. çünkü kullandıkları egzoz gazları yüksek sıcaklıktadır.
düşünmüyor değilim acaba continental bunlara birşey mi yaptı?
çünkü ukrayna , somali gibi ülkelere bize yasak olan rotax, bu ülkelere satılan bayraktarlara rotax motoru montaj izni veriyordu. bizimkiler aşmak için cd155 sonrası cd170 çakmasını otlandılar ve adları pd155 ve sonra pd170 oldu :D
ama bu varyantı neden çıkardılar anlamadım.
bu tür motorları mesela rusya ukrayna savaşında iran dronelarında kullanıyorlar. alçak irtifada uçtukları için motor o zaman fazla yüklenmediğinden daha az ısınıyor vs. ucuz vs o yüzden ruslar rahat rahat sallıyorlar her hafta 30-35 tane ki ben bunu 1.5 sene önceden yazmıştım :))))))
yani resmen ucuza kaçmak gibi olmuş.
ekleme: damatın geçen gün biraderinin amerikan çakması ihalarına ürettiği egzoz gaz yanmalı pistonlu motorunun en yalın hali ile iran versiyonu ve şahedlerde kullanılan motordur :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 24 Nisan 2025; 15:8:44 >
En Beğenilen Yanıtlar

Maşallah
|
Emeği geçen herkesin eline yüreğine sağlık, motor yapmak zor zahmetli ve uzun süre isteyen işler, tabi ki bizim artık jet motorlarını yapmamız gerekiyor. Bunlarda değerli önemli ama TF6000, TF1000 art yakıcılı ve tabi ki sonrasında TF35000 gerekiyor ve maalesef bizim bu motorlara acilen ihtiyacımız var diğer ülkeler gibi eskiden başlayamadığımız için süremiz kısa ihtiyacımız acil |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X