Şimdi Ara

Yerli Otomobilde Rehber; Elon Musk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar haftalardır yerli otomobili tartışıyoruz. Mega Yapılar'ın tesla bölümünü izledim. Bence türkiyenin izlemesi gereken yol tam olarak bu dedirtiyor.
    Aslında bizde tesla gibi ilk adım olarak başka bir firmadan platform aldık. Ancak bu platformun doğruluğu konusunda tartışmalar var.
    Elon Musk ın değindiği 1 nokta var. Amerika'da en genç rakibimiz 90 yaşından büyük diyor. Bu sektör asla yeni rakiplere ve markalara fırsat vermiyor diyor.
    Otomobil fuarında ise yapılan eleştirilerde otomobil üretilmiş olmasına rağmen rakipler eleştirmenler Model S in tutmama ihtimalini hatta Tesla'nın batabileceğinden bahsediyor.

    İşte en büyük sorun burda başlıyor. Bizde eski bir platform var. Fabrika yok. İşlerin başında dünyaca ünlü bir mühendis yok. En önemlisi Elon Musk yok. Adam çok popüler ve reklamı çok iyi yapıyor. Vizyon olarak da dünyaya yön vermek istiyor. Biz bu aşamada kesinlikle başarıya ulaşamayız. Önemli olan 2-3 milyar dolar bütçe ayırmak değil önemli olan yatırılan para ile maksimum verim almak.

    Bence türkiye tesla ile işbirliğine giderek bu işin altından kalkabilir. Şuan tesla bence böyle bir ortaklığa sıcak bakabilir. Pazar olarak onlara zarar vermediğimiz sürece tesla elektrikli otomobillerin yayılmasını istiyor.

    Bu konuya merak salan varsa belgeseli mutlaka izlesin.








  • Teslanın böyle bir desteğe ihtiyacı yok. Olsa bile bu biz olmayız
  • Teslada ilk General Motorsun üretim platformunu alıp lotus marka aracı protatip olarak kullanmış
  • Aslında iyi hatırlattın, Tesla tutulunca Elon Musk ilk iş olarak Tesla'nın bütün patentlerini ücretsiz kullanılabilir hale getirmişti. Dolayısıyla elektrikli oto yapmak için zaten bu konudaki en önemli firmanın bütün teknolojik altyapısı kullanımımıza hazır durumda. Bu fırsat neden değerlendirilmemiş anlamadım, bence hiç vakit kaybetmeden Tesla ile iletişime geçilmeli.
  • Gelicekte ne olacağı bilinmez önce bir üretilsin, satılmaya başlansında daha sonrasında ortaklık veya benzer yapılara gidilebilir, çünkü daha ortada tam seri üretim araç yokken neden tesla ortaklık yapsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerli mallar haftasımı geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şey gibi görünen ama maalesef farklı olan konular.

    1.özel yatırım...işini düzgün yapan,harcanan paranın kuruşunun bile hesabını veren bir yönetim, vizyon sahibi, üreten, geliştiren bir ekip.

    2. bizim ekip ise : devletin parasını seçim malzemesi yaparak harcayan, dün dediği bugünü tutmayan, başkanı hayvanat bahçesi müdürü olan bir ekip, prototipi kakalayacak özel sektör veya yandaşa peşkeş çekilecek.

    180 derece farklılar yani ama başbakana göre 360 derece de olabilir




  • Hadi bizimkiler Tesla ile işbirliği yapmak istedi fakat onlar neden istesin? Bu ülkede yarin ne olacağı belli olmayan bir yapi var. Stabil değiliz. Bir seçimde bütün herşey alt ust olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moriarty-

    Teslanın böyle bir desteğe ihtiyacı yok. Olsa bile bu biz olmayız

    Teslanın şuan desteğe ihtiyacı yok zaten biz neyimizle destek olacağız. Benim belirtmek istediğim şuan Türkiye'nin düşündüklerini tesla birebir yapmış durumda. Tesla şuan ekonomik çıkarlardan çok isim yapma peşinde koşuyor. Türkiye olarak elektrikli araçların yaygınlaşması için uğraşan bir firma ile kazan kazan anlaşması yapabilir. Zaten tesla bütün verilerini paylaştı. Gidip saab peşinde koşacağımıza tesla nın peşinde koşsak daha mantıklı olur. Biz hiçbir zaman ABD de dünyada Tesla ya rakip olamayız ancak onlarda doğu avrupa türkiye ve ortadoğu da o fiyata araba satamazlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.