|
Elon Musk’tan eski Tesla sahiplerini üzecek ve kızdıracak açıklama
-
-
Buna FSD dememek gerekiyor sürücüyü komple saf dışı bırakana kadar.
Bu arada Tesla istese eski modellere de getirir ama yeni modellerin satışını düşürmek istemeyeceği getireceğini pek sanmıyorum. -
eski modellerdeki chipsetin o kadar datayi islemeye gucu hakkatende yetmeyebilir. uzman degilim afaki konusuyorum. Sonucda 2 yil gibi sureler icerisinde ozellikle gpu tarafinda ne denli performans farki ortaya ciktigini dusunecek olursak mantikli geliyor. Ha adamin millete yillardir umut sattigi gercegini hafifletmiyor tabi -
Hani bir deyiş vardır sözünü tutmayan erkekler için söylenir. -
Tesla’ya güven olmaz zaten iyi ki almamışım. -
Resmen dalga geçiyor elon musk otonom sürüş tam bir fiyasko internette kaza videolari dolu bunu biomelerine ragmen otonom sürüş reklami yapiyorlar insanlarda buna guveneek yola cikiyorlar -
Bu manevra şaşırtmadı, ticaret erbabı müşterisini tanır ona göre tavır sergiler. -
Beta olan bir çalışma , elbette en iyi sonuç elde edilene kadar geliştirilecek. Bu arada yıllarca beta diye de oyalayabilirlerdi , bu firmanın dürüst olmasını çok seviyorum ve hep ilk tercihim olacak.
Ayrıca geleceğin şekillenmesinde katkımız oluyorsa ne mutlu.. -
Başlık haber ile uyumsuz.
Musk fsd için hw3'lü araç sahiplerine ücretsiz yükseltme yapacağız demiş. Haber temelde bu,
Başlık tesla sahipleri kızdı, e neye kızmışlar -
“HW3'ün denetimsiz FSD'ye izin veren güvenlik seviyesine ulaşamama ihtimali var.” -
Zaten taraflı yazmışlar, Tesla sahibiyim ne üzüldüm ne de kızdım aksine şeffaflığı ve dürüstlüğü daha çok hoşuma gitti, yukarda da dedim yıllarca beta da kalabilirdi ki başka firmaların ADAS özellikleri Tesla'nın sunduklarının yarısı kadar bile değil ve bu kadar güvenilir değil.
Bu arada müdahele edemeyeceğin faktörlerin olduğu bir ortamda %100 kusursuz bir sistem olamaz , kazalar elbet olacak yalnız insan sürücü faktöründen bir tık bile daha iyisi güvenli sürüş kabul edilebilir.
ADAS konusuna örnek aşağıya en basitinden AEB videosu bırakıyorum
https://www.youtube.com/watch?si=Ts5j7lQ3SUAIOxDW&v=QS4BHrc-H8Q&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 29 Ekim 2024; 8:57:28 >
-
E bu hw4 içinde var işlemci değişimi ücretsiz yapılınca zaten arada bir fark kalmıyorki. Kameraları değiştirmek kolay,
Üstüne fsd zaten ülkelerin yüzde 90'ı için imkansız. Clickbait birde kötü bir clickbait,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 29 Ekim 2024; 9:13:38 > -
Evet bence de videoda açıkça görülüyor. Tesla bu işte pek çok markadan iyi. İşin otonom boyutuna çok takılmayın, otonomdan ziyade ADAS sisteminin çalışma kalitesine bakın. Eğer kötü bir çapışma önleme sistemine sahipseniz zaten durum sizin için vahim. Bir de videoda IONIQ 5 ile kıyas edilmiş. Demek ki bu araç sınıfta kalmış. Yani sözün özü canınızı seviyorsanız, otonom olayına takılmayıp iyi bir ADAS sistemine sahip bir araç almalısınız. -
Ne zaman araçta direksiyon ve pedallar falan olmaz o zaman tamam diyebiliriz.
-
Tesla'yı seçerken düşündüğüm tek şey ailemle güvenli seyahat etmek, genelde güvenlik deyince akıllara Volvo gelir ama Euroncap'de Volvo'dan bile yüksek skor almıştı
Tesla;
Volvo;
-
Evet, başarılı bir skor tablosu. -
O zaman eski modelleri yenilemeye/yükseltmeye gidebilir diye düşünüyorum. Nasıl ki savaş uçakları modernizasyon kiti ile güncellenebiliyor ise bunlar da güncellenir. Anakart ise anakart, işlemci ise işlemci, ekstra sensör ise sensör, kamera ilavesi ise kamera ilavesi.
Umarım yargı yolu açıktır da ya para iadesi ya da tazminat ödemek zorunda kalır.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Tesla’ya güven olmaz zaten iyi ki almamışım.
|
Zaten taraflı yazmışlar, Tesla sahibiyim ne üzüldüm ne de kızdım aksine şeffaflığı ve dürüstlüğü daha çok hoşuma gitti, yukarda da dedim yıllarca beta da kalabilirdi ki başka firmaların ADAS özellikleri Tesla'nın sunduklarının yarısı kadar bile değil ve bu kadar güvenilir değil. Bu arada müdahele edemeyeceğin faktörlerin olduğu bir ortamda %100 kusursuz bir sistem olamaz , kazalar elbet olacak yalnız insan sürücü faktöründen bir tık bile daha iyisi güvenli sürüş kabul edilebilir. ADAS konusuna örnek aşağıya en basitinden AEB videosu bırakıyorum https://www.youtube.com/watch?si=Ts5j7lQ3SUAIOxDW&v=QS4BHrc-H8Q&feature=youtu.be |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X