Şimdi Ara

Yerli otomobil üretmemizi Koç engellemiş ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
4.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok daha neler. Birseyi de kabullenin be arkadaş. Sıkılmadınız mı her olayda ona buna çamur atmaktan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

vallaha aklıma hemen düzce belediye başkanı ve 650 bin TL lik mercedes aracı geldi
    sence yerli otomobilimiz olsa idi bundan en çok reklamı yapanlar ona binermiydi ? bence binmezdi
    en çok yerli , milliyetçilik , din iman vatan millet diyenler parayı bulunca iphone mercedes bmw diyenler oluveriyor
    hiç ilginç değil , çünkü insanları çok iyi tanıyoruz

not : türgev ile alakalı makale bulursanız ilgilenirim , son paragrafta ki ''TÜRKİYE DE BAZI KİŞİLERİN ZENGİN OLMASI'' kısmı benim ilgimi çekti o yüzden
    yoksa o zengin olan sağdanmış soldanmış , dindarmış değilmiş beni zerre ilgilendirmez , ilgilendiren var ise sevgilerle ....

Nedense hiç Muğla belediye başkanının aracı gelmez akla... Aklın yolu bir değil miydi ?

nerede ? hemen söyle aynısını demeyen adam değil , çokta umurumda muğlası bilmemnesi banane babamın oğlumu ?
    ama şöyle de bir şey var
    dindarım , şöyle muhafazakarım , böyle muhafazakarım , osmanlı torunuyum , müslüman kardeşim diye din istismarı yapanlar daha bi itici geliyor bana

düşünsene , diyanet işleri başkanı milyonluk arabaya binecek
    sonra fakir fukaraya israf günah ha diyeceksin :)))
    ne kadar komik değil mi

Bak aynı konuda defalarca aynı belediyenin aracını örnek verdin. Bu paralar hepimizin. Yani makam arabası çılgınlığı hepimizden çıkıyor anlıyor Musun ?

Yani buradaki tüm olay birilerinin Müslüman geçinmesi ama para harcaması mı ? Öteki partili belediye müslümanım demediği için yapabilir mi ? Buna göz mü yumuyorsun ?

Tarafını seçmişsin eyvallah. herkesin tarafı vardır. Ama Muğla'ya gelince banane demeyeceksin. Tutarlı olacaksın.

( Al bu da ciddiye alır mısın bilmem ama bir kaynak.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/chpli-baskanin-tartisma-yaratan-makam-araci-788119/ )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadri.abi -- 3 Mayıs 2016; 22:34:08 >

• derfgt D kullanıcısına yanıt
    Bizim kaynımız "teşbih " çekerken kalp krizi geçirmiş. Sonra doktora gitmişler. İyileştikten sonra baş hekime 5 kavanoz bal hediye edip teşekkür etmişler.

10 adet götüreydi iyiydi ama, kaynım iyi Adam. Yerli Otomobili engellemiş olamaz

• he ya, şöyle konular açın da bloklanmanız kolay olsun.. uğraştırmayın adamı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

vallaha aklıma hemen düzce belediye başkanı ve 650 bin TL lik mercedes aracı geldi
    sence yerli otomobilimiz olsa idi bundan en çok reklamı yapanlar ona binermiydi ? bence binmezdi
    en çok yerli , milliyetçilik , din iman vatan millet diyenler parayı bulunca iphone mercedes bmw diyenler oluveriyor
    hiç ilginç değil , çünkü insanları çok iyi tanıyoruz

not : türgev ile alakalı makale bulursanız ilgilenirim , son paragrafta ki ''TÜRKİYE DE BAZI KİŞİLERİN ZENGİN OLMASI'' kısmı benim ilgimi çekti o yüzden
    yoksa o zengin olan sağdanmış soldanmış , dindarmış değilmiş beni zerre ilgilendirmez , ilgilendiren var ise sevgilerle ....

Nedense hiç Muğla belediye başkanının aracı gelmez akla... Aklın yolu bir değil miydi ?

nerede ? hemen söyle aynısını demeyen adam değil , çokta umurumda muğlası bilmemnesi banane babamın oğlumu ?
    ama şöyle de bir şey var
    dindarım , şöyle muhafazakarım , böyle muhafazakarım , osmanlı torunuyum , müslüman kardeşim diye din istismarı yapanlar daha bi itici geliyor bana

düşünsene , diyanet işleri başkanı milyonluk arabaya binecek
    sonra fakir fukaraya israf günah ha diyeceksin :)))
    ne kadar komik değil mi

Bak aynı konuda defalarca aynı belediyenin aracını örnek verdin. Bu paralar hepimizin. Yani makam arabası çılgınlığı hepimizden çıkıyor anlıyor Musun ?

Yani buradaki tüm olay birilerinin Müslüman geçinmesi ama para harcaması mı ? Öteki partili belediye müslümanım demediği için yapabilir mi ? Buna göz mü yumuyorsun ?

Tarafını seçmişsin eyvallah. herkesin tarafı vardır. Ama Muğla'ya gelince banane demeyeceksin. Tutarlı olacaksın.

( Al bu da ciddiye alır mısın bilmem ama bir kaynak.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/chpli-baskanin-tartisma-yaratan-makam-araci-788119/ )

sen dalga mı geçiyorsun ciddimisin ?
    benim tutarsızlığım nerede ?
    babamın oğlumu hangisi yaptıysa aynısı demedim mi bir önceki mesajım da ?

ha gelelim dediğin kısma

birisi sabah akşam din iman kimseye bırakmaz israf eder
    birisi sabah akşam din iman hiç işi olmaz israfa eder

ikisi de yaramaz da
    birinci sıradaki ekstra bi yaramaz olur , anladın mı bilmem

bana sakın parti yakıştırması yapma , hemen hepsinden midem bulanıyor

• haberin doğru olduğuna inanmıyorum.
  • Star denen paçavrayı muhabbet kuşunun altına bile sermem...
  • ya adamlar zamanında land roverı alıyormuş o zamanlar jaguarıda birlikte vermek istemişler jaguarın borcu varmış almamışlar tata almış şuan keyifleri gıcır şans işi
  • Tekrar söylüyorum siyasi olarak yazmadım...

Star mış , akitmiş , hürriyet miş , sabahmış , vatan gazetesiymiş beni ilgilendirmiyor...

Sadece devrim arabalari birileri önünü kesmiş açık ve net

Gel gelelim Simdi yaptıgımız yerli otomobile , Yerli olucağını düşünmüyorum keşke otomobil yerine Direk motor yapsak , bu motoru dünyaya satabilsek kaportası kolay mühim olan Motorunu yapmak bana kalırsa !!!!

Dip not ! 20 tl Gaz ile geçilen İzmit körfesi 126 lira ya köprü ile geçiliyorsa bu da yanliştir !!!

Araba 6 bin tlilik aracın sigorası 1500 tl olmuş ben bişi demiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

Nedir bu son zamanlarda ki koç karalama kampanyası

Gezide halka yardım etmişti Ali Koç. Bir de ailecek muhalifler, saray erkanı hoşlanmıyor bu durumdan. Tutup birşey de yapamıyor, adam kızıp fabrikalarında lokavt uygulasa, Türkiyenin yarısına yakını işsiz kalır.

Bundan aylar önce Fuat Avni açıklamıştı zaten planı. İpek grubuna saldıracaklar, ama Koç grubunu sona atmışlardı. İşte o günler geldi. Koç grubunu karalama kampanyasının sebebi...

Koç grubunu pek sevmem, şahsi fikrimdir.... Yıllarca uyduruk mallarla insanlarımızı kazıkladılar, vergi kaçırdılar, vs vs.... Ancak üretim yaptılar, fabrikalar kurdular, insanlarımıza iş verdiler. Birileri hoşlanmıyor diye de yedirmek istemem doğrusu. Yerli otomobil işine çomak soktuklarını falan da düşünmüyorum, tamamen gazetecinin şahsi fikridir. Engellemek isteseydi Otokarı, Otosanı engellerdi.

At yalanı, yiyen yesin, kalan sağlar bizimdir hesabı

• volkman kullanıcısına yanıt
    Yanlız Otokar Zaten koç ki ?
  • Ne çok Koç sevdalısı varmış memlekette ya hem Rahmi Koç adamın dibi hastahaneye mektup yazmış alacağınız varsa ödeyelim diye Kral Ada'm valla kimsenin bizde alacağı kalmasın diye düşünmüş asgari ücretle geçinmesine rağmen böylece bu işte Koç'un parmağı olmadığı kesinleşti hatta Rahmi Koç'un dedesi araba üretiminde çalışan ustalara çay ısmarlamış bu da unutulmuş bir bilgidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baskan1111

Tekrar söylüyorum siyasi olarak yazmadım...

Star mış , akitmiş , hürriyet miş , sabahmış , vatan gazetesiymiş beni ilgilendirmiyor...

Sadece devrim arabalari birileri önünü kesmiş açık ve net

Gel gelelim Simdi yaptıgımız yerli otomobile , Yerli olucağını düşünmüyorum keşke otomobil yerine Direk motor yapsak , bu motoru dünyaya satabilsek kaportası kolay mühim olan Motorunu yapmak bana kalırsa !!!!

Dip not ! 20 tl Gaz ile geçilen İzmit körfesi 126 lira ya köprü ile geçiliyorsa bu da yanliştir !!!

Araba 6 bin tlilik aracın sigorası 1500 tl olmuş ben bişi demiyorum

neden her şeye ekstra rol biçmeye bayılıyor bu millet
    neden bilmem kaç yıl önce olmuş olayları 5000 sefer konuşmaktan bıkmıyoruz
    belki de gerçekten sadece bir ''klasik devlet adamı sallamaması'' gerçekten de benzin olayından kaynadı , kimse de adam gibi açıklamada bulunmadı
    ya da bulunamadı

bak ben sana başımdan geçen basit bir hikaye anlatayım , bu ülkede bürokrasi demenin , vatandaşın buna bakışının ne demek olduğunu iyi anla ;

ben 84 doğumluyum , 5/4 askerlik yaptım jandarma , şofördüm
    il jandarma kademeye gönderdiler bizi 1 aylığına , orada da eğitim görecekmişiz
    kademe komutanı rdm ( kafadan sıkıntılı anlamına geliyor bilen bilir ) başçavuş ama silahı yok
    kademenin usta askerlerinin çarşısı 6 aydır kilitli , çarşı falan yok adam zamanında öyle demiş öyle kalmış
    bütün il jandarma çarşıya çıkıyor , kademeninkiler çıkamıyor
    biz de 1 hafta kalmış ilçelere dağıtılıcaz , usta askere diyorum '' 1 hafta kaldı bari il merkezinde çarşıya çıkalım '' manyakmısın olum diyor adam sizi yer

pazartesi ilçelere gideceğiz , cumadan o çok korkulan komutanın odasına girdim tekmili verdim
    ''komutanım 3 gün sonra ilçelere dağılacağız , buradayken 1 gün yani yarın cumartesi çarşıya çıkabilirmiyiz '' dedim
    kulakları çınlasın o udubet suratlı çok korkulan başçavuş cumartesi pazar çıkın dedi
    biz 8-9 tane 5/4 2 gün çarşı yaparken , 2-3 ay sonraya teskereye gidecek adam bön bön bakıyordu

belki de gerçekten arabayı cemal paşanın anlık tepkisi bitirdi
    yukarıdaki örneğim ile benzer , adam bir şey dedi bitti gitti
    hikayeler farklı , kafa hep aynı
    çok büyütüyor da olabilirsiniz

• Devrimle ilgili anlatılan hikayelerin tamamı yalan. Kafanızdan da uydurmayın.

Devrim arabalarının yapılmasının nedeni basit olarak, o dönemki askeri cuntanın, Amerikan ambargosuna karşı gözdağı niteliği taşıyordu.

Askeri cunta yönetime el koyunca, Amerika, silah ambargosu ve her yerde dolaşan Amerikan araçlarına yedek parça satmamakla tehdit etti yönetimi. O dönem, kapatılan fabrikalar nedeniyle tank, kamyon, askeri araç ve uçak yapamayan Türkiye, her yerde dolaşan Amerikan arabalarının da yolda kalmaması için ambargo tehdidine karşılık gözdağı vermeliydi. Devrim otomobillerinin ortaya çıkmasının tek nedeni buydu. Amerikan ambargosu tehdidine karşılık gözdağı vermek!!!

Askeri mantıkla hareket eden bir ülkede "Otomobil yapılacak! Yap!!!" senaryosu devreye sokuldu. Hükümetin harekete geçtiğini gören Amerikanın gözü korktu. Çünkü dünyanın her yerine eşit uzaklıkta bulunan bir ülkede otomobil üretimi, Amerikan otomobillerinin sonu olurdu. Görüşmeler ve dayatmalar hafifledi. Ambargo tehdidi devreden çıktı. Bu esnada Devrim otomobilleri üretiliyordu.

Ambargo tehdidi ortadan kalkınca, gözdağının da bir anlamı kalmadı. 2 adet otomobil üretildi ve kaldı. Fakat Türkiye sadece Amerikaya güvenmenin yanlış olduğunu anladı ve Avrupaya da yöneldi otomobil konusunda. Günümüze kadar da geldi.

Hikaye bundan ibaret.

• Belenenses B kullanıcısına yanıt
    Ciddiyim. Tutarsızlığın uygulamada. Bir taraf için birden fazla yorum diziyorsun, öteki için neredeymiş ? Ona da derim diyorsun.

Şimdi de bana kızma burada gerçi kızma Sebebin belli. Kanımızı emen siyasilerin diğer tarafına dikkat çektim bir gazete ile. Aslında gerçekleri öğrenebilirsin ,ama burada işine geleni yazmak daha kolay geliyor. Daha çok alkış alıyor aynı Zamanda.

Yahu arkadaş, diyorum ki bu makam arabası olayı sadece diyanet ile Düzce ile sınırlı değil. Biri Allah kitap diyerek Yapıyorsa bu onun günahına günah katar. Ancak Tümü yapıyor bunu. A8L ye binen parti liderleri var, konuşulmuyor. Sadece tek taraf yapıyor olduğuna inanmanız mümkün değil, yani o kadar saf insan değilsindir. En azından senin öyle olduğunu düşünmüyorum.

Hürmetler.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

he ya, şöyle konular açın da bloklanmanız kolay olsun.. uğraştırmayın adamı

Aynen değerli Forumdaşım,

En güzeli blokla geç, başka türlü çekilmiyor.

Zaten forum " siyaset meydanına" dönmüş durumda

Bütün gün yetmiyor bir de burada olmasın diyoruz ama nafile

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan4854

Bırakalım şu geçmiş engellemiş muhabbetini yerli otomobil yapılıyor mu yapılıyor. Rahatsız olanlar var mı var, dar bi kesim onlar, köprülere yollara da kulp bulurlar bizden çok kullanırlar, kale almayın yerli otoyu bekleyip görelim.

düzce belediye başkanı 650 bin TL makam aracı ( passat ı beğenmedi )
    asgari ücret 1300 TL

''kendinemi almış'' dan başka cevabın var mı ?

bu arada köprüleri yolları en az kullananlar da ne garip ki asgari ücretliler
    en çok kullananlar da o dar kesim
    nasıl olacak ? ne kadar nankörler değilmi

Güzel ülkemin güzel vatandaşı ben olayı kişilere indirgemiyorum zaten indirgeyememde ben genel politikaya bakarım. Bir amaç bir gelişim süreci bir polita var mı var, o onu demiş zamanında böyle yapmış diye başlarsak sonsuz bi çarkı döndürüp zaman kaybederiz. Ben ülkemi, vatanımı milletimi seviyorum. Her zaman küçük hesaplar yapan insanlar olacaktır bunlara takılmıyorum.

• Devrim arabalari meselesi o zamanki mantalitenin cehaletinden de kaynakliydi bence.otomobil kongresiymis arkadaş reklama ne gerek var gizliden yurut projeyi sonra arabayi sur piyasaya

• Yerli araba yapılacaksa kesinlikle elektrikli olmalıdır yarın öbürgün abd bir ambargo koyar bize petrol satacak bir tane ülke bulamayız, 2-3km mesafeyi gidemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuV52 -- 4 Mayıs 2016; 0:05:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında medya Koç'un elindeydi o zaman inanıyor muydunuz?Medya her zaman manipüle edilmeye açıktır.
    Haberden ayrı düşünürsek ben Koç olsam yerli otomobile karşı olurdum.Sorunda burda zaten devlet Koç'u yükseltmiş.Koç devlete engel çıkarmış.Şu Tusiad kan emicilerinden kurtulmamız ne olursa olsun iyi olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.